Poszukałam zdjęć i faktycznie ta druga za pstrokata, ale Iceberga mnie urzekła, muszę jeszcze jakąś domówić bo 26+ koszty przesyłki to trochę za drogo a jak się koszty na dwie rozłoży to będzie lepiej wyglądało Jest jeszcze opcja zakupu w przyszłym roku. Prze te roślinki to będę bez butów chodzić
Witaj Aniu
Ciągle coś tam szwankuje i wypadam co jakiś czas z O. Ale mam nadzieje ,że teraz już będzie jako-tako
Podczytywałam u Małej Mi Twoje rady .
Mam zamiar w tym roku uporządkować nasadzenia róż. Ponieważ mam ich trochę chce je dać w jedną długą rabatę. Rośnie dość dużo floksów wiechowatych- taka "ściana " Miedzy róże chcę wsadzić lilie. Myślisz ,że to dobry pomysł?
Z przodu rabaty rośnie lawenda i szałwia omszona. Chcę dosadzić obok lawendy obwódkę bukszpanową.
W sumie 3 rodzaje wysokich kwiatów i trzy rodzaje obwódki.
Wszystko w kolorach różowo-fioletowych- z jednym wyjątkiem. Z boku rabaty rośnie duża FLamamtza.
Co o tym myślisz Aniu? ma to sens?
Pozdrawiam
Aniu wydawała mi się że wklejałam zdjęcie ,ale go nie ma czyli albo pomyliłam watki albo....nie wiem co
Wklejam zatem jeszcze raz jedyne jakie mam w zbliżeniu ,ale nie wiem czy to wystarczające zdjęcie będzie
Ale tak patrze na zdjęcie że to jest ta sama róża tylko już z patyczka(czyli córcia ) tej większej która ci wcześniej pokazywałam
Aniu, u ciebie dyskusja o różach coraz gorętsza. Wiadomo wiosna się zbliża. Mam nadzieję że będziesz nam pokazywała swoje różane cuda. A masz co pokazywać, jeszcze je umiesz pięknie sfotografować.
Ewuniu, niby kolce tu i tu, trochę racja, ale te ciemne kolumnowe odmiany są dość ładne a jak mają liście to kolców nie widać. Ale cisy lepsze, to fakt .
Patrzyłam na Twoje cisy, ile mają lat?
Jolu, poszukam, coraz bardziej przekonują mnie te cisy, chciałam je czymś zastąpić, żeby szybciej był efekt, ale pierwsza myśl chyba najlepsza, od początku chodzą za mna cisy właśnie.
Ale z tym wzrostem to tak nie do końca, moje jednak tak nie rosną jak reszta iglaków a mam różne.
Taki cis rośnie i u mnie, sadziłam je razem z innymi iglakami, jest teraz o połowę niższy od reszty, tuje i cyprysy mają ok. 2 m a ten cis ma metr. To chyba David albo Wojtek, coś od imienia było. I szeroki jest, troszkę za szeroki. I rośnie już 5 lat
Dzięki Ewuś, link dodałam do ulubionych, przyda mi się. Ceny ma fajne i widzę, że opinie też.