Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

renatamama3 20:25, 06 lut 2014

JoannA napisał(a)

Widzę Renatko że bardzo tęsknisz za wiosną Liczysz dni
A u mnie dzisiaj zdecydowanie cieplej, cały czas na plusie chociaż to tylko 2 stop. Śnieg jakby powoli ubywa i robi się miękki. Jak do tej pory to była lodowa skorupa, dzisiaj z dachu wszystko zeszło. Nadzieja na wiosnę już nadchodzi.
Ale słyszałam również że od 15 ma się ochłodzić.
Posiałaś już werbenę?
pozdrawiam

Asiu ,u mnie śnieg ,gdzie nie gdzie ,resztki w tych cienistych miejscach ,na dachu już dawno po u mnie szybko spada,bo mamy śliską dachówkę.Dziś myślałam ,że wytyczę nową rabatkę ,wpijam szpadelek i po robocie zamarznięte .Asiu ,jutro wielkie sianie ,werbenka ,kobea ,lobelia .
pozdrawiam
JoannA 22:47, 06 lut 2014

renatamama3 napisał(a)

Asiu ,u mnie śnieg ,gdzie nie gdzie ,resztki w tych cienistych miejscach ,na dachu już dawno po u mnie szybko spada,bo mamy śliską dachówkę.Dziś myślałam ,że wytyczę nową rabatkę ,wpijam szpadelek i po robocie zamarznięte .Asiu ,jutro wielkie sianie ,werbenka ,kobea ,lobelia .
pozdrawiam

Widzę że się powoli zaczyna okres wiosennych wysiewów Wczoraj się sksiłam na nowe lilie i pełne jaskry a miałam nie ulegać żadnym poksom Ale w sklepach tyle różności aż się w oczach mieni od kolorków i jak tu nie kupić. Rozglądam się jeszcze za różowymi różami ale chciałam do kompozycji do skrzń na tarasie.
Na prace na działce to chyba jeszcze troszkę Renatko, ziemia zmarznięta.
pozdrawiam i buziola przesyłam
kaisog1 22:59, 06 lut 2014

DO marca blisko a najgorsze, że ta zima sie ciągnie niemiłosiernie a lato przeleci jak z bicza strzelił....
renatamama3 09:09, 07 lut 2014

JoannA napisał(a)

Widzę że się powoli zaczyna okres wiosennych wysiewów Wczoraj się sksiłam na nowe lilie i pełne jaskry a miałam nie ulegać żadnym poksom Ale w sklepach tyle różności aż się w oczach mieni od kolorków i jak tu nie kupić. Rozglądam się jeszcze za różowymi różami ale chciałam do kompozycji do skrzń na tarasie.
Na prace na działce to chyba jeszcze troszkę Renatko, ziemia zmarznięta.
pozdrawiam i buziola przesyłam

Asiu ,chciałabym ,bo słonko zachęca ,no nic trudno ,jutro może chociaż M namówię na wysypanie ziemi ze skrzyń ustawienia ich inaczej żeby 4 się zmieściła ,będzie jedna więcej do obsadzenia .
Masz rację sklepowe pułki kuszą ,ja jeszcze jestem twarda ,staram się trzymać listy ,mam tam róże ,powojniki ,jarzmianki ,szałwia omszona ,sasanki ,trzmielinę ,świerki conika ,kule wiklinowe .
W sekrecje ,Ci powiem ,że na necie w sklepach w koszykach mam zakupy wirtualne ,właśnie róże i byliny .
Ps,też róże różowe i fiolet oraz białe przeglądam ,interesuje mnie pomponella ,jasmina ,Leonardo da vinci ,Queen of Sweden ,Novalis ,na razie tyle ile będzie nie wiem .
pozdrówka
renatamama3 09:14, 07 lut 2014

kaisog1 napisał(a)
DO marca blisko a najgorsze, że ta zima sie ciągnie niemiłosiernie a lato przeleci jak z bicza strzelił....

Gosiu ,denerwuje mnie taka pogoda jak w tamtym roku w kwietniu śnieg a potem upał i pogoń ze wszystkim ,powinno być w marcu przedwiośnie ,na ogarnięcie ogrodu ,grabienie ,przycinani ,bielenie , w kwietniu ,planowanie i zakupy.

Do marca zostało 21 dni

pozdrawiam
popcorn 09:35, 07 lut 2014

Zaglądam, pozdrawiam! Też odliczam dni do marca, mam nadzieję nie będzie powtórki z ubiegłego roku
miłego dnia!
renatamama3 09:47, 07 lut 2014

popcarol napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! Też odliczam dni do marca, mam nadzieję nie będzie powtórki z ubiegłego roku
miłego dnia!

Karola ,tego sobie i Tobie życzę ,bo naprawdę zwariuję ,przecież podobno nic dwa razy się nie zdarza i tego się trzymajmy .Na kwiecień mam zaplanowaną wertykulację i nawożenie a nie białe dziadostwo .

pozdrawiam
eugenia_stef... 14:31, 07 lut 2014

Witaj Renato na razie tylko przyszłam się przywitać i podziękować za odwiedzenie mojego wątku

Chyba będę musiała oglądać tylko wizytówki bo nie dam rady wszystkich ogrodów poznać
JoannA 17:39, 07 lut 2014

renatamama3 napisał(a)

W sekrecje ,Ci powiem ,że na necie w sklepach w koszykach mam zakupy wirtualne ,właśnie róże i byliny .
Ps,też róże różowe i fiolet oraz białe przeglądam ,interesuje mnie pomponella ,jasmina ,Leonardo da vinci ,Queen of Sweden ,Novalis ,na razie tyle ile będzie nie wiem .
pozdrówka

No i po sekrecie Renatko Wszyscy już wiedzą o zakupach wirtalnych. Twoje wybrane róże to same piekności. Ja jeszcze nie do końca zdecydowana, zastanawiam się nad Haidi Klum Rose, Roxy, Jet Flame. To róże miniaturowe i nadają się do uprawy w donicach i pojemnikach. Narazie wstrzymuję się z zakupami bo nie wierzę że zima odpuściła na dobre.
Pozdrawiam Renatko
renatamama3 09:42, 08 lut 2014

eugenia_stefanska napisał(a)
Witaj Renato na razie tylko przyszłam się przywitać i podziękować za odwiedzenie mojego wątku

Chyba będę musiała oglądać tylko wizytówki bo nie dam rady wszystkich ogrodów poznać

Witaj Gieniu ,u mnie ,właśnie podziwiałam liliowce u Ciebie .pozdrawiam