Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród z pergolą 10:04, 21 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

cieszę się
pomyślałam o tym miejscu bo wiosną na różance pusto to chociaż ta magnoia by mi umilała kawkę

Magnolia dorastająca do 3-4m to nie jest aż tak wysokie drzewo ... zresztą zobacz u Madżenki ... piękne są te jej magnolie (Soulangeana chyba) w skarpetach bukszpanowych gdzie można dosadzać sezonowe kwiaty
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:00, 21 kwi 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)

Mam nadzieję że magnolia będzie, to Małgosia obiecała,że kupi
Dzięki za zaproszenie
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 09:59, 21 kwi 2016

Do góry
admete napisał(a)
hej
ale piękna wiosna u Ciebie i jaki przekrój kwiecia!!!!!!!
super wszystko kwitnie
magnolia zjawiskowa, ja tez zachorowałam na białe

pozdrowionka zostawiam

Dzięki Aga uwielbiam wiosnę
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:56, 21 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Super lepszy rydz... Gosia kupuje magnolie?

Mam nadzieję że magnolia będzie, to Małgosia obiecała,że kupi
Dzięki za zaproszenie
Podwórkowa rehabilitacja 09:44, 21 kwi 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Reniu najwyższa pora była na zmianę awatarka bo jeszcze zima by wróciła Ale dzisiaj wyjątkowo zimno i wietrznie ;(
Zgadza się to magnolia gwiaździsta Rosea.Co rok pięknie i obficie kwitnie.A do tego jak słodko pachnie

Po przyjeździe całą rodzinką w Lany Poniedziałek pojechaliśmy nad morze,tydzień szybko zleciał.Oj jak nie chciało się wracać bo wiedziałam,że ogród czeka na porządkowanie..
Lataliśmy po ogródku z wszelakiej maści sekatorami,nożycami elektrycznymi a roślin do przycinania i formowania mnóstwo.Po cięciu śliwowiśni miałam już dosyć a to dopiero był początek
Teraz od poniedziałku mamy tynkarzy do małego kawałka ściany na zewnątrz (jak było tynkowanie domu to ten kawałek był zostawiony bo zastanawialiśmy się jak tam zagospodarować).W międzyczasie mieliśmy jeszcze poumawiane wizyty u lekarzy -remanent zdrowotny i czas zleciał nie wiadomo kiedy.
Wchodziłam na forum ale jak widziałam jak wolno strony chodzą to od razu rezygnowałam,chyba serwer się przegrzał

Te Twoje liliowce to myślałam,że to jakieś carexy ale konar zauważyłam od razu Barwinki urocze.Ja chyba mam inny fioletowy jak Ty,bardziej w niebieski wpada.Też tak się rozrastają? Liczyłam na to,że mój parkowy przemarznie to byłoby łatwiej go wyrwać bo za bardzo się rozrasta,dzisiaj próbowałam go wyrwać tam gdzie dobiera się do bylin,skubany rośnie mocno Dzisiaj dla barwinka było 1:0,jutro się do niego dobiorę

Dużo pracy za Tobą ale i cudowny wypoczynek. Czyli jest równowaga
Też zauważyłam, że forum wolniej chodzi. Co prawda zdjęcia zmniejszam do minimum i szybko się ładują ale niektóre wątki bardzo długo się otwierają.
Barwinek bardzo się rozrasta. Zajmuje teren 4 m2 kolory wymieszane: biały, niebieski, fioletowy. Chcę go stąd usunąć i posadzić coś żółtego. Już o tym rozmawiałyśmy, gdy zastanawiałam się nad jałowcem płożącym.
W tej chwili wygląda bardzo ciekawie ale włazi na okoliczne rośliny.
Przesadzę trochę w inne miejsce.
Miłego dnia i czas się zbierać do pracy przy szklarni Ale się cieszę.
Ogród Eli 09:44, 21 kwi 2016

Do góry
Ela śliczne fotki.zakupki też fajne zrobiłaś...zwłaszcza magnolia

Piękne tulipki.
Ogród z pergolą 08:57, 21 kwi 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Magnolia zachwyca tylko jak kwitnie. Potem to zwykłe drzewo
Ja zachwycam się magnoliami u innych - teraz, z rana, jak jadę do pracy to głowa mi się kręci na około, bo wszyscy mają magnolie
Aniu ale to Ty tu urządzisz bo to Twój ogród

no właśnie sama juz niewiem..
Ogród z pergolą 08:55, 21 kwi 2016

Do góry
Magnolia zachwyca tylko jak kwitnie. Potem to zwykłe drzewo
Ja zachwycam się magnoliami u innych - teraz, z rana, jak jadę do pracy to głowa mi się kręci na około, bo wszyscy mają magnolie
Aniu ale to Ty tu urządzisz bo to Twój ogród
W zielonej aptece 08:39, 21 kwi 2016
Do góry
magnolia.....kwiaty miesiąca!
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:18, 21 kwi 2016

Do góry
Znalazłam wczoraj inspiracje mojej wymarzonej piwniczki.... Nawet nie chodzi o nasadzenia, tylko ten kamień i murki...

zdjęcia pochodzą ze strony http://zielonaprzystan.blogspot.com/2014/06/piwniczka-ogrodowa-ozdoba-i.html

Pewnie takich murków doczekam się dopiero na emeryturze, bo to kosztowna inwestycja - z rozmachem. Teraz muszę ogrnąć ją na tyle, żeby nie szpeciła i trzymała stałą temperaturę.
Chce cofnąć ziemię do lica pustaków. Czerwona kreska zaznaczyłam, tym sposobem zyskam dodatkowo ok 1 metra. Naprzeciwko piwniczki jest garaż i tworzy się wąski przesmyk.

Odsłonięcie całego ganku jak proponowała Pszczółka jest niemożliwe u mnie. Ta piwniczka nie wchodzi w grunt, jedyną izolacją jest ziemia na niej, dlatego musi być jej więcej. Cały przód musi być obsypany. Okazuje się, że te ceglane boki to atrapa.

Bardzo chciałabym zastąpić tą wierzbę innym drzewem. Obok stoi lipa. Na rabacie przed domem jest magnolia i klon "Jeffersed". Rozważam powtórzenie w tym miejscu klona, z tych mniejszych osiągających 12-15 metrów. Bo co innego by pasowało?

W związku z tym, że słońce będzie operować tam tylko przez pół dnia poważnie rozmyślam o bodziszkach w łanach. Wytrzymują słońce i zacienienie... suche stanowiska... są uniwersalne.

Moja bajka 07:32, 21 kwi 2016

Do góry
Kasiu, super piaskownica grusza i magnolia piękne, i tulipanka ślicznego wypatrzyłam ale róże jakie duże listeczki mają..
Ogródek Iwony II 07:06, 21 kwi 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Moja magnolia Royal Star kwitnie ,a Susan zaczyna i będzie kwitła do początków czerwca.
Trawy już ruszyły. Dzisiaj było -3 ciekawe jak róże to zniosły ?

Czytam ze aż -3... U mnie -1,5
Ciekawe jak drzewka owocowe ..
Ogródek Iwony II 06:46, 21 kwi 2016

Do góry
Moja magnolia Royal Star kwitnie ,a Susan zaczyna i będzie kwitła do początków czerwca.
Trawy już ruszyły. Dzisiaj było -3 ciekawe jak róże to zniosły ?
Co z tym ogródeczkiem począć 03:19, 21 kwi 2016

Do góry
Tulipany pięknie się prezentują, a magnolia fantastycznie ukwiecona

Ogródek Iwony II 23:38, 20 kwi 2016

Do góry
U mnie za wyjątkiem rozplenic na rabacie przy chodniczku to wszystkie ruszyły .
U Ciebie magnolia jeszcze nie kwitnie,u mnie już kończy
Podwórkowa rehabilitacja 23:38, 20 kwi 2016
Do góry
Reniu najwyższa pora była na zmianę awatarka bo jeszcze zima by wróciła Ale dzisiaj wyjątkowo zimno i wietrznie ;(
Zgadza się to magnolia gwiaździsta Rosea.Co rok pięknie i obficie kwitnie.A do tego jak słodko pachnie

Po przyjeździe całą rodzinką w Lany Poniedziałek pojechaliśmy nad morze,tydzień szybko zleciał.Oj jak nie chciało się wracać bo wiedziałam,że ogród czeka na porządkowanie..
Lataliśmy po ogródku z wszelakiej maści sekatorami,nożycami elektrycznymi a roślin do przycinania i formowania mnóstwo.Po cięciu śliwowiśni miałam już dosyć a to dopiero był początek
Teraz od poniedziałku mamy tynkarzy do małego kawałka ściany na zewnątrz (jak było tynkowanie domu to ten kawałek był zostawiony bo zastanawialiśmy się jak tam zagospodarować).W międzyczasie mieliśmy jeszcze poumawiane wizyty u lekarzy -remanent zdrowotny i czas zleciał nie wiadomo kiedy.
Wchodziłam na forum ale jak widziałam jak wolno strony chodzą to od razu rezygnowałam,chyba serwer się przegrzał

Te Twoje liliowce to myślałam,że to jakieś carexy ale konar zauważyłam od razu Barwinki urocze.Ja chyba mam inny fioletowy jak Ty,bardziej w niebieski wpada.Też tak się rozrastają? Liczyłam na to,że mój parkowy przemarznie to byłoby łatwiej go wyrwać bo za bardzo się rozrasta,dzisiaj próbowałam go wyrwać tam gdzie dobiera się do bylin,skubany rośnie mocno Dzisiaj dla barwinka było 1:0,jutro się do niego dobiorę

Szmaragdowy Zakątek 23:32, 20 kwi 2016

Do góry
Oczywiście, obowiązkowo, znalazłam jeszcze czas aby porozkoszować się urokami wiosny w ogrodzie…

żonkile REPLETE

tulipany botaniczne

szafirki

magnolia i migdałek całe w pąkach…

hosty już pokazują liście

Ogród w Tarnowie 23:14, 20 kwi 2016

Do góry
a magnolia już kończy

W zielonej aptece 21:36, 20 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj magnolia stellata już pozbywa się pierwszych płatków z kwiatów i wypuszcza liście

W ogrodzie zaczynają powoli pokazywać urodę inne odmiany
Heavent scent

Rustica rubra

Susan
]

Sunrice

Jeszcze chwilę i będą u mnie w pełni kwitnienia, już się cieszę!
Ogród wśród pól i wiatrów 20:49, 20 kwi 2016

Do góry
Atena napisał(a)

Joluś co to za magnolia ?Jest prześliczna.

Magnolia pośrednia 'Alexandrina' .. tak mi się kojarzy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies