Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 16:04, 27 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Wygląda na to że jestem jedyną osobą cieszącą się z deszczu. Nie muszę ciekać dwa razy dziennie z wężem żeby podlewać świeżo założony trawniczek
Z przymrozków mniej się już cieszę, ale tak jak pisałam u Bogdzi, ten rok był dobry dla wczesnych magnolii a te późniejsze no to niestety Mój old port miał kilkanaście pąków i na początku okrywałam a teraz odpuściłam i te które się rozwinęły już brązowe Trudno. Nacieszyłam się za to wcześniejszymi Tak czy inaczej ta wiosna jest całkiem spoko. Szkoda tylko że samo przedwiośnie było takie mokre bo dużo ostnicy mi wypadło i trzeba będzie zastąpić

Trochę tych kwiatuchów masz Małgoś I jak zimno to siedź w domu żeby znowu cię coś nie złapało Buziaki

Siedzę, siedze - nie szaleję - trudno najwyżej w tym roku bede miałą opóźnienie. Walcze z kaszlem jeszcze od poprzedniego przeziebienia.

Monika - oglądam moje drzewo codziennie czy nie ma jakich s charakterystycznych cech, kwiatów, czegokolwiek co dałoby rade je zidentyfikowac - ale na razie nic, długo stoi bezlistne, teraz jakby delikatnie zaczeło rozwija c listki...czekam dalej, jakby co to robie foty i wstawiam a ty bedziesz dumac

Margarete 16:06, 27 kwi 2016

makkasia napisał(a)
wiąz cuudo na kiju Magnolia też. Małgosiu w weekend następny jałowiec do wylata !
Na jego miejsce nuudne limki z grackami

No, no cudo na kiju...i ze szpecielami w sezonie...niestety.., chociaz może po tegorocznym Promanalu wreszczie zdechły wszystkie i szpecic mi lisci nie będą....jest nadzieja...

Bede oglądac relacje z kolejnej zmiany - nudne limki z grackami to tu na O. jest "zestaw obowiązkowy "..
Margarete 16:07, 27 kwi 2016

Kasya napisał(a)
wiąz o takim pokroju bardzo urokliwy
i zołte bratusie tez mam takie

Dziekuje w imieniu wiąza i swoim, mnie tez sie podoba
ren133 12:36, 28 kwi 2016

Ładniutki ten wiąz i jabłoń i te energetyczne bratki
Czytałam gdzieś, że trawnik łatasz i jak?
Luteczka 15:04, 28 kwi 2016

Śliczny ten wiąz Małgoś
AgataP 15:14, 28 kwi 2016

Pokaż ten rajgras, sama jestem go ciekawa
Margarete 16:45, 28 kwi 2016

AgataP napisał(a)
Pokaż ten rajgras, sama jestem go ciekawa

Mam go w doniczkach na tarasie, jeszcze go nie posadziłam, własnie o nim szukam wiekszej ilości informacji żeby go potem nie musiec przesadzać...
Margarete 16:45, 28 kwi 2016

Luteczka napisał(a)
Śliczny ten wiąz Małgoś

Dziekuje, istotnie śliczny
Margarete 16:52, 28 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Ładniutki ten wiąz i jabłoń i te energetyczne bratki
Czytałam gdzieś, że trawnik łatasz i jak?

Wiąz kocham o tej porze roku, potem troche mniej a pod koniec sezonu jak szpeciele mu zniekształcaja liście to mnie wnerwia...ale walczę ze szpecielami i jest ich coraz mniej...
Jabłonka ozdobna cała swoja urode pokaze za chwilke jak zakwitnie i jesienia jak ma maleńkie ciemnoczerwone owoce

Trawnik łatam ponieważ pies wydarł mi miejscami do gołej ziemi - ona rozpedzona pędzi do płotu zeby kogos obszczekac idącego za płotem i hamuje, wydeptując trawe....mam 2 wyjscia - albo zrobic dosiewke albo łatac. Ponieważ poszerzałam moja główna rabate o spory kawałek i wycinałam darń, która akurat w tym miejscu była bardzo ładna. Wycinam prostokąty darni i przenosze ją w przygotowany wczesniej dołek w "łysym" miejscu, staram sie dopasować grubość warstwy darni do dołak, i tak jeden obok drugiego - jak w komputerowej grze Tetris...a brzegi zasypuje ziemią. No i obficie podlewam przez kilka dni...powinna sie przyjąć. Zobaczymy...tyle że to żmudna robota....
anna_t 17:58, 28 kwi 2016

Margarete napisał(a)
I jabłoń ozdobna tuż przed kwitnieniem...

Małgoś to jest Royality?