Kto by się przejmował literówkami kiedy wiadomo o co chodzi Sama się chwilę zastanawiałam nad tymi mustangami, znam buka mercedes, ale mustangów nie Jeśli chodzi o łażenie brzegiem morza to Malta ma strome wybrzeże, klifowe, spacery są na pewno spektakularne widokowo ale ciężko znaleźć dogodne miejsce na wejście do wody, chyba, że na plażach/kąpieliskach.
To jest ulubiona miejscówka młodzieży, wspinają się po stromym klifie i skaczą do zatoczki.
Pokaze wam zabudowe podcienia, jestem zadowolona i to bardzo, do weekendu maja byc zrobione dechy i mogę urządzć pokój letni A dechy wczoraj przyjechaly sa przepiekne, bejca dobrana idealnie pod moj gust. Ciesze sie ze kupilam zaimpregnowane, moze nie modrzew ale za to ekonomicznie i ladne.
Spora część czereśni niestety spadnie bo je zmroziło ale na szczęście coś tam się zje. Nie tyle co byśmy chcieli ale głód czereśniowy zostanie zaspokojony.
Witam, podobno jest to oliwnik wąskolistny. Czy on powinien mieć aż takie ciernie? Jest to trochę niebezpieczne, szczególnie przy koszeniu lub cięciu. W tym roku liście późno puściły i to jeszcze nie na całości. Jest w pełnym słońcu.
Zastanawiam się, czy zmienić na inne drzewko, czy zostawić. Ale co zrobić, żeby ładniej rósł i nikomu nie zrobił krzywdy? Może wyciąć z pnia jeszcze wyżej?
Pozdrawiam serdecznie.
Dawno zdjęć ogrodu nie wstawiłam. Zajęta warzywami jestem a tu irysy kwitną. Mam tylko te błękitne co mężaty z pobliskiego ugoru przytaszczył ale mnożą się na potęgę. Za kilka lat opanują cały ogród