Dziś miałam chwilę to przycielam żywopłot i jak już leciałam z nożycami podciachalam pierwsza od domu umbre (została tylko góra ale to z drabiny i już nie zdążyłam)
Mam podobne doświadczenia. Umbry mnie zaskoczyły jak szybko sie rozeosly i jedna musiała wylądować na śmietniku a druga jest tak szeroka jak spodziewałam sie po dwóch kolo siebie.
Jezowki niemal wszystkie po roku dwóch wyrastają zwykle różowe. Przestałam je kupować. Ale zwykłych troche mam, bo lubię. Ale fakt sieją się po całym ogrodzie.
Nie wiedziałam że cięte umbraculifery są jeszcze ładniejsze od nieciętych. Szacun!
Widoczki z szałwią super! Z mojego doswiadczenia wynika że musza mieć pełne słońce inaczej się pokładają i marnieją z czasem. Dużo cienia tam nie masz?
Ania dziekuje, wlasnie zrobilam sobie mini przerwe w pracy i kukam na niedociete wisnie... kulki z czuprynami
Ale przy tarasie mnie jedna wisnia niepokoji bo od ziemi cos niedobrego sie dzieje z pniem... musze chyba wrzucic zdjecie do wlasniewego watku i poprosic o pomoc
Będą jak wróci słońce
Wczoraj pan M miał urodziny i akurat mu świeciło ładnie a dziś na złość znowu leje...
Nie pamiętam kiedy miałam tak dogłębnie nawodniona działkę
Ale poszukałam i ostatnio zrobiłam jedno zdjęcie działki