Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

TAR 17:37, 04 wrz 2025

Agatorek napisał(a)

Mniej więcej taki model

Mnie sie te widza i te drugie. Te trzecie otatnie najmniej
Agatorek 18:02, 04 wrz 2025

Ania, no mnie też jakoś zmroziła ta cena. Około 2 x wyższa od dotychczasowych wycen.
A poza ceną, to czas oczekiwania też jest lekko nie do przyjęcia, bo około 6 miesięcy.

Jola, ja też to widzę, z tymi proporcjami.
U mnie drzwi i wjazd są od strony północnej i wejście jest lekko schowane wysuniętym garażem, także z przegrzewaniem nie będzie problemu.
Ale to, o czym piszesz mam tutaj. Bo drzwi są większość dnia na słońcu.

Tarciu, prawdopodobnie zostanę z jednym „doświetleniem” bocznym. Na podwójne mam za mały otwór. Oczywiście można to jeszcze zmienić. Ale chyba zostanę przy tym, co jest.

Jest jeszcze taka opcja, czyli doświetle boczne i górne.

Agatorek 18:51, 04 wrz 2025

Wizualizacja w kolorze ruby red

TAR 19:47, 04 wrz 2025

Nie doczytalam ceny za drzwi, nie moja polka cenowa. Bardzo drogie i za dlugo sie czeka
Judith 19:54, 04 wrz 2025

Szyba z zewnątrz zawsze wygląda na czarną. Dlatego te drzwi (EDIT: te z dwoma szybami z zamieszczonej przez Ciebie czerwonej wizualizacji) świetnie wyglądają, gdy są w czarnym kolorze. Przy czerwonym - zdecydowanie źle. Te listwy pomiędzy szybami a skrzydłem !!!

Moim zdaniem Twój pierwszy wybór (drzwi, które zacytowała TARcia,) są idealne - kształt piękny, kolor (EDIT: ruby red)i zestawienie szyby z czerwienią skrzydła. Miodzio!
Agatorek 20:13, 04 wrz 2025

Tarciu, to tez nie moja półka cenowa. Zdecydowanie

Judith, chyba się pogubiłam i już nie wiem, które wg Ciebie drzwi w jakim kolorze i z jaką szybą wyglądają źle, a które dobrze.

Na wizualizacji jest czarne szkło, bo o takim myślałam. Ale równie dobrze, może być weneckie, czyli nie przepuszczające widoku ze środka domu, a wygląda jak „przezroczyste”. I wtedy nie wygląda na czarne (widziałam różne typy szkieł w sklepie i jest różnica między czarnym, a pozostałymi).
Judith 20:47, 04 wrz 2025

Agnieszko, uszczegółowiłam w swoim powyższym wpisie

Weneckie od zewnątrz będą lustrzane, nie przeźroczyste. Takie również będą się mocno odcinać od czerwonych listew pomiędzy nimi a skrzydłem.
A jeśli nie weneckie to niezależnie czy przeźroczyste czy czarne - z zewnątrz zawsze będą wyglądać na czarne, jak szyby każdego okna .
Gdy jest jedna szyba (przy tych cytowanych przez TAR) - efekt jest świetny przy każdym kolorze. A przy czerwonym to już na maxa .
To oczywiście moje odczucia .
Agatorek 21:17, 04 wrz 2025

Ok, teraz już zrozumiałam

Ja w sumie sama już nie wiem, najlepiej gdybym mogła zobaczyć każdą wersję na żywo i wtedy zadecydować
LIDKA 22:01, 04 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Uwaga, w biedronce jest kora drobno mielona, frakcja 10-20, worek 20 litrów po 6,99 zł.

Ładnie wygladają zaściólkowane nią donice na tarasie. Ona taka jakby w płatkach była.
Judith 22:07, 04 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Uwaga, w biedronce jest kora drobno mielona, frakcja 10-20, worek 20 litrów po 6,99 zł.

20 litrów za 7 zeta to drogo jest. Standardowo worki mają 60-80 litrów i kosztują kilkanaście złotych.