Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród zmyślony 21:11, 09 cze 2014

Do góry
Dziękuję bardzo. Dzisiaj wracam z kolejnym kawałkiem mojego świata. Jak wiecie ja monotematyczna jestem- stipa, lawenda...

Ogród do kwadratu 15:16, 09 cze 2014

Do góry
Ochooochooo... witam wszystkich
Przepraszam, że zbiorczo odpowiem, ale czas mnie goni... Dzwonki to jak Anita zauważyła szerokolistne... dość krótko kwitną, gdy jest upalnie...
i bardzo szybkie fotki w upał

To miejsce rzadko focę z tej strony... mam tu pseudo-kulki buksikowe... ratowane z ubiegłorocznego podtopienia razem z trawką the beatless... nie powalają na kolana jak na razie

zakwitły czosnki hair... mają bardzo wesołe czuprynki...

wciąż kwitnie magnolia Nigra

pokazywana wcześniej stipa z główkowatym... czekam na bordowe pompony

pięknie kokoszą się hakone... bardzo, bardzo je lubię

na słupie zakwitł wiciokrzew... tej odmiany mszyce nie lubią... jak na razie

i reszta...

Buziam wszystkich podglądaczy
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:17, 09 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Moja stipa od MOtylka_Beatki w zbliżeniu.. i wrzośce i wrzosy i piwonie i czego tam nie ma.. Acha ja stip nie cięłam ani nie przycinałam..

Dal mnie rajsko!!! Też tak chcę. Widzę się w Twoim ogrodzie
ehhhhh... kiedy u mnie tak będzie???
Ogród do kwadratu 12:19, 09 cze 2014

Do góry
Obejrzałam, piękne róże i w kompozycji z przywrotnikiem i lawendą, te bladości bardzo dobrze wyglądają w tych zestawieniach kolorystycznych

Stipa, to wg. mnie najładniejsza trawa. Nie masz,Agnieszko, z nią problemów?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:26, 08 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

są zachwycająco piękne, jednak w naszych warunkach należy traktować jako jednoroczne. Teorię znam na tym się kończy moje doświadczenie.

Wiem, wiem, moje z ub roku nie przetrwały, ale to były marniutkie sadzonki z allegro. Tam zawsze marniutkie sadzonki. Te co kupiłam [po 2.45EUR, czyli ok 10pln!] są sporo większe, ale też nie są giganty.

Jesienią spróbuję wykopać i zobaczymy co z tego wyjdzie. a jak nie wyjdzie to trudno.

a i dojrzałam że bardzo wczesną wiosną kupiłam stipę gigantusa... :/ a myślałam że to była stipa pony tails. No cóż, trzeba będzie wywalić jak się rozchaszczy.
Wersja mini mini 12:24, 08 cze 2014

Do góry
Bodziszki są śliczne w stipie wyglądają bossssko

Potwierdzam działanie fusów z kawy Róże mają śliczne zdrowe listki , obok stipa też się rozbujała

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:06, 07 cze 2014

Do góry
Iza....... znów mnie rozbawilaś.. sieszę sie z wrzucaniem fotek.. bo muszę coś upeirdutać i z flanki na flankę.. bo kilka doniczek czeka na posadzenie, ale okazał osie, że rozlenica jest całą zakryta prze wysokie wybliny.. muszę kawał rabaty rozwalić.. a po południu będzie Muminek..

Moja stipa od MOtylka_Beatki w zbliżeniu.. i wrzośce i wrzosy i piwonie i czego tam nie ma.. Acha ja stip nie cięłam ani nie przycinałam..

I klonik.. łagodna druga zima może sie zaaklimatyzuje i nie padnie.. ładny jest.. i mógłby sie odbijać w wodzie.. byle nie do wody, bo Fiordy zeżrą wszytko...

Resztka czyśca się zastała, resztę upierdutałam na równi z ziemią.. może odbije.. ale francysia kwiatostany miała na długość ponad metr.... ze skalniaka zlazła aż do ziemi.. wszytko wygłuszyła.. szkoda, bo fajnie wyglądała, ale wszytko pod nią by mi zgniło... no i przędziorek już się do niej dobrał.. pryskać przy oczku nie będę..

Ogród do kwadratu 10:43, 07 cze 2014

Do góry
Anitko - czekam na te czosnki... wiem że kwitną VI-VII... podobnie jak stipa... ale w tym roku wszystko szybciej buja.

Ewelinko - drzewka rosną powoli... nie robiłam im żadnych fotek
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:19, 07 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
Nie mogę wchodzić na Twój wątek bo kompleksy ogrodowe mam
Stipa z lawendą pięknie będzie wyglądać.
Stożki do schrupania

Nabaźgrałam coś u Ciebie
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:52, 07 cze 2014

Do góry
Nie mogę wchodzić na Twój wątek bo kompleksy ogrodowe mam
Stipa z lawendą pięknie będzie wyglądać.
Stożki do schrupania
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:41, 07 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
czytam o stipach w donicach, u mnie też był taki plan, ale na planie się skończy bo stip nigdzie nie ma trudno będą rozplenonice, lubię trawy w donicach

Innych bylinowych smaczków u mnie brak ... A stipa się trafiła to ją przygarnęłam i wymyśliłam kompozycję najprostszą z możliwych

Smaczków będę szukać jak już sztywne konstrukcje roślinne powstaną , bo na ten moment mam chaos ... Nie ogarniam wszystkiego na raz
Ogród do kwadratu 08:14, 07 cze 2014

Do góry
Stipa powala, po prostu lekka, zwiewa i wydaje mi się, że pasuje prawie do wszystkiego.
Pozdrawiam Agnieszko
Ogród do kwadratu 22:36, 06 cze 2014

Do góry
czosnki główkowate u mnie długo były w pąku stipa piękna
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:22, 06 cze 2014

Do góry
Agata - foto sie nadaje do pokazywania detali, ale nie "kompleksowo".... mam sie wykąpać .. bo sie usmoliłam w ogródku (koleżanki)... rabata z odpadów jak mówię, czyli to co miałam w nadwyżce ja, i to co było u niej.... hmmm za rok może nawet nie będzie to takie złe.... w końcu jestem mistrzem improwizacji robienia rabat z tego co mam.. Ale sobie zasłodziłam I kupiłam taka super lawendę, jeszcze takiej nie widziałam.. pan mówił, że zimuje, ale mam obiekcje.. niech nie zimuje, była cudna... koleżanka mi ja odebrała.. i już nie mam, nawet foto nie mam.. Kwiatki miała w kształcie niezapominajek... większe niż u lawendy i takie otwarte... a kwiatostanów było moc.. pokrój taki bardziej płożący tylko kwiaty do góry.... i chyba 6,50 czy 8,50 coś koło tego.. a sadzonka wielka...

Ula - to stipa, a żółte to wrzosiec.. tak było w lutym, tylko jałowca wyrzuciłam (kawałęk widać na foto i jak widać dobra decyzja )

Madzia - jak widać dobra decyzja o wyciepaniu jałowca tylko żółty cyprys musi sie odbudować, bo jałowiec go zagłuszył.

Bogdzia - no to będzie Pipiritka

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:06, 06 cze 2014

Do góry
Ze specjalną dedykacją dla Magnolii i Agniechy miałam wam zrobić psikusa i dac do zdjęcia bucik mojego 6-latka ale ten jest mój

Odpowiem zbiorowo
- z dzieleniem sie powstrzymam - macie rację, za późno a zapowiadaja upały
- stipa siana tymi ręcoma
- w Beatlesy pódzie jeszcze jedna kulka - mama i dziecko
- lece czytac o niszczycielce
Ogród do kwadratu 20:21, 06 cze 2014

Do góry
Alexandro - nie wszystkie miejsca pokazuję... bo nie wszystko rośnie tak jak potrzeba ... niektóre miejsca wymagają jeszcze poprawy

Bogdziu... każdemu komu stipy przezimowały pięknie kwitną

Ozzinko - jestem cienka z zielonych nawozów. Magnolia pisała, że łubin powoli rośnie, on głównie na nawóz azotowy (tak coś kojarzę ) Stipa czasem się rozsieje, ale nie za bardzo... znalazłam jednak wiosną kilka kępek
Ogród do kwadratu 18:08, 06 cze 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Dzisiaj wieje z innej strony i stipa jak żagiel... szu, szu, szu...

Stipa pięknie kwitnie a co to za czosnki w niej rosną?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 06:43, 06 cze 2014

Do góry
Pieknie, pięknie, pieknie!!!
Frosted curlsy idealne do dzielania ale taraz ich szkoda i za pózno. Chyba najlepiej dzielić tarwy wiosną. Bo jak podzielisz jesienia to mogą potem wymarznąć. Ale ja się nie znam...
Stipa mnie zachwyca, czy Twoja z sadzonek czy siana?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:44, 05 cze 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Twoja stipa duża i ładnie jej w tym towarzystwie, moja jeszcze mała ale mam nadzieję że szybko urośnie

moja ma 3 lata
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:40, 05 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)

Stipa zimuje ale lubi podmarzać, w tym roku spoko ale w ub było kiepsko mimo to odbiła choć czekać musiałam dłużej niż w tym roku

naparstnice mam od Małej Mi - dobry materiał szkółkarski ona też spec od naparstnic
to żę dolne liście żółkną to dla mnie nie nowina, tak mają ,ziemia raczej nie kwaśna i nie pełne słońce, trochę się dziwię bo naparstnice wydawało mi się bezproblemowe

dziękuję, ale po pierwsze ja nie mam ręki, a drugie, to myślę, że może za kwaśna ziemia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies