Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:26, 29 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne widoki z ogrodu , wszystko takie nasycone zielenią a szałwię masz rzeczywiscie piękną, kłosy ma takie długie i kolor intensywny. Pozdrówka zostawiam.

Dziękuję za miłe słowa, szałwia ma rzeczywiście mocny, intensywnie fioletowy kolor.
Pozdrawiam Bożenko ciepło, dzisiaj wyjrzało u nas słoneczko
Mój kawałek raju II 00:34, 29 cze 2013

Do góry
Szałwia Jarmuż fioletowy z tyłu bazylia
fioletowe Cleome bardziej mi sie podoba od różowego
i na dobranoc dziewanna austriacka

a teraz troszkę pobuszuję u Was
Mój 4 arowy azyl... 00:18, 29 cze 2013

Do góry
W tym roku trzykrotka wirginijska zaskakuje mnie totalnie. Widać wyraźnie, że częste opady bardzo jej sprzyjają. Także chłodniejsze i ponure dni, bo wtedy cały niemal dzień jej kwiatki są rozwinięte

A tu szałwia z przymiotnem ogrodowym i ogrodową hortensją, która po latach 'obudziła' się i zakwitnie jedenastoma kwiatami!
Mój 4 arowy azyl... 23:03, 28 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Kule ci się udały szałwia też zaczyna pokazywać u mnie pierwsze kolorki

Lubię strzyc kulki, im większe tym lepiej mi się strzyże
Aniu, ile tych kolorków szałwii być może? A wiesz, że ślimaki zeżarły mi sporo sadzonek?
Uparły się też na szałwię muszkatołową! Dwa, albo trzy piętra liści całkiem obżarły, już się martwiłam, czy coś z niej będzie!
Mój 4 arowy azyl... 22:50, 28 cze 2013

Do góry
Kule ci się udały szałwia też zaczyna pokazywać u mnie pierwsze kolorki
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:33, 28 cze 2013

Do góry
Anna_g, Leon, Evchen, The Madzia , Aniu Tre, Iza, Magda wielkolud, Kondzio, Ela i inni któych niechcący pominęłam - a ja sie cieszę, że się wam spodobało i humorek sie poprawił.... wieczorkiem już nawet prześwitywało słońce.. i wieczorek spędziłam na karmieniu komarów

Werbena z nasionek.. prawie kwitnie - to wysokie i wszystkie werbenki kwitną i szałwia jednoroczna co sie wysiała w zeszłym roku i sobie sama rządzi..

I jeszcze raz moje nasadzenia mimo woli.. 3 rodzaje (albo lepiej) lawendy w kupie.. mi sie podoba ..

Ogród - Azyl Amatora 20:50, 28 cze 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Witaj Robercie! po( chałupkach )dowiedziałam się o kordelinach i wpadłam zobaczyć.
Wydaje mi się, że nie są drogie i ładne, Przeszłam część wątku, szałwia ciekawa nie spotkałam się z taką o niebieskich łodygach, czy masz jakieś wiadomości o niej. Może to jednoroczna, często szukałam w necie i nie pamiętam o takiej.
Postaraj się zebrać nasionka, bo jeśli jednoroczna to zaniknie. Jak bylinka to warto zabezpieczyć na zimę.
Resztę spacerów po wątkach muszę odłożyć. Pozdrawiam.

Anabell, dziękuję za odwiedziny. Ta szałwia, to szałwia omączona i niestety jest jednoroczna. Postaram się zebrać nasiona i wysiać. Zobaczymy co z tego będzie Zapraszam częściej.
Kwiatki i rabatki u Elizy 10:10, 28 cze 2013

Do góry
Elu, piękna ta szałwia!! pozdrawiam!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 07:36, 28 cze 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Renatko, szałwia jest piękna i muszę o niej pomyśleć i gdzieś upchnąć.
Coś ciekawego w Jysku bo ja szukam leżaków drewnianych i ławki na placyk żwirowy bo nareszcie go skończyłam..
U nas też nad ranem burza, pies siedział mi 3 godziny i głowie, troszke popadało i jest przyjemnie chłodno. Wczoraj M rozsypał nawóz na trawnik, nie podlałam i deszczyk dzisiaj mnie wyręczył
pozdrawiam
/

Asiu ,pojechałam kupić poduszki na fotele na taras ,ale nie kupiłam ,albo za grube ,albo obszycie sztuczne,kupiłam 2 pojemniki plastyk ,zielone jeden będzie (już jest) na prace w ogrodzie typu ścinane rośliny zamiast wiadra drugi na pranie ,kupiłam jeszcze dywanik łazienkowy.Nie kukałam na mebelki,widziałam ,że rzeczy ogrodowe typu doniczki ,małe latarenki były na wyprzedaży.pozdrawiam
Ogród - Azyl Amatora 00:08, 28 cze 2013

Do góry
Witaj Robercie! po( chałupkach )dowiedziałam się o kordelinach i wpadłam zobaczyć.
Wydaje mi się, że nie są drogie i ładne, Przeszłam część wątku, szałwia ciekawa nie spotkałam się z taką o niebieskich łodygach, czy masz jakieś wiadomości o niej. Może to jednoroczna, często szukałam w necie i nie pamiętam o takiej.
Postaraj się zebrać nasionka, bo jeśli jednoroczna to zaniknie. Jak bylinka to warto zabezpieczyć na zimę.
Resztę spacerów po wątkach muszę odłożyć. Pozdrawiam.
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:48, 27 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Twoja szałwia bardziej wypasiona

Pewnie inna odmiana... moja bezimienna, ale troszkę nie trzyma pionu po deszczach, ale i tak ją uwielbiam wprowadziła mocny akcent kolorystyczny, kupiłam u Kapiasów białą, mam nadzieję, że w przyszłym roku pokaże też swoją urodę
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:39, 27 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Szałwia omszona.

Twoja szałwia bardziej wypasiona
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:27, 27 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Szałwia omszona Kupiłem bez odmiany, ale podejrzewam, że to Caradonna

O zbieraniu nasion jeszcze nie myślałem - w końcu ledwie co zdążyła zakwitnąć

To na razie ciesz się kwitnieniem
a potem pomyśl o nasionkach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:07, 27 cze 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Szałwia i przywrotnik - moje ulubione połączeniePrzepiękne zdjęcia robisz. Widać u Ciebie wrażliwą na piękno duszę

Pozdrawiam

Dzięki Z tą wrażliwością

Również pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:03, 27 cze 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

Sebus co to za szałwia??? Jest po prostu cudna!!!!!
Będziesz zbierał z niej nasiona???? bo wiesz chętnie parę ziarenek bym przygarnęła

Szałwia omszona Kupiłem bez odmiany, ale podejrzewam, że to Caradonna

O zbieraniu nasion jeszcze nie myślałem - w końcu ledwie co zdążyła zakwitnąć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:58, 27 cze 2013

Do góry
Szałwia i przywrotnik - moje ulubione połączeniePrzepiękne zdjęcia robisz. Widać u Ciebie wrażliwą na piękno duszę

Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:41, 27 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebus co to za szałwia??? Jest po prostu cudna!!!!!
Będziesz zbierał z niej nasiona???? bo wiesz chętnie parę ziarenek bym przygarnęła
Miejska ogrodniczka :) 11:52, 27 cze 2013

Do góry
Bogdziu, dzięki za odwiedziny, też się cieszę
Co do spotkania, to juz wtedy byłam "ujawniona", tylko... nikt o mnie nie pomyslał
Ale nie szkodzi, będą - mam nadzieję - inne spotkania, więc nadrobimy.
Niestety nie jestem w stanie ogarniać tylu wątków, co niektórzy - musiałabym chyba nic innego nie robić - ale postaram sie chociaz do tych okolicznych wpadać. bardzo bym chciała miec kontakt chociaz z "sąsiadkami"

Jutro wyjeżdżam na kilka dni w góry, ale dzisiaj jeszcze jestem i zostawie jeszcze kilka zdjęć, np. moich warzyw (póki ich jeszcze ślimaki nie zjadły )
A'propos... jak sie przed nimi chronicie???

Pomidorki koktajlowe maja bardzo duzo owoców

Papryczki chilli juz całkiem duże

Sałata lodowa (to do niej najchetniej dobieraja sie ślimaki...), pomiedzy nimi małe kalarepki...
U góry z prawej szałwia o duzych, pieknych lisciach, a obok, nowość - szałwia ananasowa - cudowna do sałatek

Pomalowałam skrzynie na warzywa

Moje warzywa w skrzyniach (cukinie swietnie sie mają, tylko boje się, ze zostawiłam im za mało miejsca...

Pierwsza jezówka (w tle mały red baron, którego udało mi sie uratować - prawie wszystkie trawy zamawiane w necie mi padły to samo floksy i jeżówki (

I pierwszy floks

Miłego dnia dla wszystkich - ide sie pakować

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:54, 26 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
U nas znowu pada, do ogrodu wyjść nie można... ale zawsze można pooglądać kwiatki z rabatki

Szałwia omszona.

Dzwonek brzoskwiniolistny.

Złocień maruna.

Rozchodnik.

Też mam te wszystkie kwiatki i żylistki ale dzwonki najbardziej lubię. Świetna dostałaś propozycję liliową , skorzystaj bo lilie piękne. Pozdrówka zostawiam.
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:16, 26 cze 2013

Do góry
U nas znowu pada, do ogrodu wyjść nie można... ale zawsze można pooglądać kwiatki z rabatki

Szałwia omszona.

Dzwonek brzoskwiniolistny.

Złocień maruna.

Rozchodnik.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies