Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 19:28, 12 paź 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Ja też miałam taką margarytkę, ale mi zginęla bardzo ją lubią ślimaki na wiosnę ,ale wyczytalam u ciebie że trzeba przesadzać .Bogusia ja mam jeszcze inną środek ma żółty a płatki bardzo pokręcone jakbyś nie niała to mogę ci podesłać nie mam żadnej fotki,miałam teraz przesadzać ,ale mówisz że wiosną?
Moją dzieliłam jak przekwitła,ona jest trochę kapryśna...nasionek nie udało mi się zebrać."Chodziłam"za nią długo ...i postępuję z nią delikatnie.Nie chce za długo rosnąć w jednym miejscu i dlatego ją przesadzam.Chętnie takiego czupurka przyjmę...

Mam jeszcze taką -
boguslawa_ma... 19:37, 12 paź 2013

Podobna do mojej ale moja ma bardziej poczochrane płatki(tak mi się zdaje)parę ci pośle po niedzieli.
U mnie dopiero teraz są młode sadzonki bo ja je odrywam od matki młode sadze a stare wyrzucam.
bogumila 19:42, 12 paź 2013

Podobna do mojej ale moja ma bardziej poczochrane płatki(tak mi się zdaje)parę ci pośle po niedzieli.
U mnie dopiero teraz są młode sadzonki bo ja je odrywam od matki młode sadze a stare wyrzucam.
Moje pojawiły się już wcześniej,nie mogę teraz sprawdzić jak się mają,kończymy antybiotyk {oboje -zapalenie krtani}.Pojadę w przyszłym tygodniu...u nas zimno.dziękuję.
boguslawa_ma... 19:45, 12 paź 2013

A u nas dziś była piękna słoneczna pododa M kosił trawe a ja usuwałam resztki i paliłam.
bogumila 19:49, 12 paź 2013

A u nas dziś była piękna słoneczna pododa M kosił trawe a ja usuwałam resztki i paliłam.
Niebieskie kwiatki u Ani to szałwia tricolor...mam zebrane nasionka i chętnie się podzielę.Dlaczego u nas taka plucha?
Joku 20:23, 12 paź 2013

Bogusiu, ciut na zachód nieco lepsza pogoda. Popatrzyłam sobie co u ciebie kwitnie. Żurawki SC rozrośnięte, pięknie wyglądają.
bogumila 20:26, 12 paź 2013

Joku napisał(a)
Bogusiu, ciut na zachód nieco lepsza pogoda. Popatrzyłam sobie co u ciebie kwitnie. Żurawki SC rozrośnięte, pięknie wyglądają.
Jolu...ale nie u nas...
Kwiatków u mnie już niedużo...ale cieszę się z tego co mam...szkoda tylko,że nie mogę ich codziennie widzieć...ale to już taka uroda.

Jolu SC należy do moich ulubionych...to była jedna z pierwszych żurawek zakupionych przeze mnie...
an_tre 20:31, 12 paź 2013

bogumila_bienko napisał(a)
W tym roku ,latem. podzieliłam Southern Comfort na 7 sadzonek.Przyjęły się i aktualnie tak wyglądają
Piękne teraz już wiem jakie jeszcze muszę zdobyć do mojego ogrodu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 20:34, 12 paź 2013

an_tre napisał(a)
Piękne teraz już wiem jakie jeszcze muszę zdobyć do mojego ogrodu
Aniu...koniecznie,są olbrzymie...ale dobrze rosną w półcieniu,na słońcu więdną.
an_tre 20:37, 12 paź 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...koniecznie,są olbrzymie...ale dobrze rosną w półcieniu,na słońcu więdną.
ładnie się wybarwiają
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies