Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród w skali mikro cz.II 19:11, 03 cze 2014

Do góry
Melduję że stipa stipa tenuissiuma pony tails potocznie zwana końskim ogonem
Na Francuskiej 18:22, 03 cze 2014

Do góry
Bardzo podoba mi się ta mała hosta

kwitnie stipa i brązowy carex

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:11, 03 cze 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

dzięki za ten link

Ja też skorzystałam.

W niedziele w Wojsławicach widziałam turzycę cienistą, (carex umbrosa sabynesis) jest delikatna,nie ma zbyt długich kłosków, w tym momencie wegetacji w jakim jest teraz mogłaby zastąpić w kompozycjach nawet stipę, choć daleko jej do takiej lekkości jak ma stipa.......
Wkleiłam fotke u siebie : https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=261
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:42, 03 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Małgoś... Ależ piękną wycieczkę zaliczyliście... Najbardziej urzekło mnie zdjęcie Twojej Mamy... aż mnie ciarki przeszły, jak je zobaczyłam. Przepiękna fotografia! Jak fotomontaż wygląda.

Pokazany przez Ciebie carex wygląda prawie jak stipa! I podobnie kwitnie chyba. A moje stipy od Ciebie już częściowo w gruncie
Tojeść z CO wyszła... ale... zamowiłam dzisiaj. Ile byś chciała, jeśli dowiozą? Kosztowała 5,70zł

Ten carrex świetnie sie prezentował, muszę takiego poszukac.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:33, 03 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Chciałam o stipę zapytać ... Przed chwilą dzwoniłam do szkółki z zapytaniem o stipę ,źeby fieszzz.... klamki nie pocałować .. A on się mnię pyta : jaki gatunek stipy mnie interesuje.. Kopara mi opadła ..eeeee... Pomóż .. Jakie masz stipy ??? I czy znasz jakoweś inne ?
Buziaki

Eluś - pojęciam nie mam jakiego typu jest moja stipa......gdzies z innymi etykietami schowałam opakowanie od nasion.........poszukam.......nie wiedziałam, że jest kilka odmian..też bym sie zdziwiła jak i ty........
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:49, 02 cze 2014

Do góry
Izabello, zmiany zmianami, piękne rabaty pięknymi rabatami, ale jak my się fszystkie rozwinęłyśmy merytorycznie!.. ice dance, stipa, misie polarne, rubrumy i kichawce. Kto by pomyślał:
Kichawca mam i ja! Upolowałam nareszcie Teraz przyjdzie mi polować na niedxwiedzia polarnego... coś tak czuję.
Bodziszka mam A jak.. białego Biokovo Ola czy jakoś tak. Pstyrknę Ci fotkę, kcesz?.. a co Aktualnie jestem zakochana łanem pięknych kfiatków i gęstymi liśćmi.
Ogród w skali mikro cz.II 22:10, 02 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Podobne podejście miałam jak kupowałam ją w tamtym roku. Stwierdziłam, że do małego ogródka mogę dokupywać co roku kilka sztuk, które wypadają - zaleta małego areału . Z tą wodą, to trochę jest tak, że ona nie lubi stojącej wody. Jeśli śnieg Ci nie zalega a woda w ogródku (akurat w miejscu sadzenia) nie stoi,to da radę.

Jak fajnie ,że są jakoweś zalety małego ogródeczka

A z tą stipą to już teraz rozumię ... już wiem,że glebę trzeba tak zrobić ,żeby tam gdzie stipa kałuża wody mi nie stała .. Dzieki wieeeelkie
Ogród Eli 22:01, 02 cze 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

stipa ślicznie faluje z wiatrem

mozna sie zauroczyc
Ogród w skali mikro cz.II 21:56, 02 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Ja tez przyszłam się pogapić - wspaniałe zdjęcie i zestawienie.
I.... drineczka poproszę

Co do stipy - nabyłam w zesżłym roku chyba 10 szt i 3 mi wypadły. Z tego co kiedyś czytałam, to nie zabija jej mróz ale nadmierna ilość wody, która może się pojawiać przy roztopach śniegu. Ona wówczas gnije. Jedyne co mnie w niej najbardziej wkurzało, to to że na początku powoli odbija po ścięciu - wystają takie zielone cienkie włoski. Na szczęście potem rusza z kopyta i jest git. W przyszłym roku spróbuję jej nie przycinać wiosną. Marzenka tak zrobiła w tym roku. Najbardziej podoba się w fazie kwitnienia.
Macham i dziękuję za fotorelację z Show.

Już lecem do barku

Bardzo się cieszę ,że i u Ciebie stipa miała się wyjątkowo dobrze . Bo przecież strata 30% to nienajgorzej.. A z tą wodą to już nie wiem jak jest .. Madzenka mówi ,że u niej dobrze (a tam glina i to mokrawa zdaje się )..aaa. Bez znaczenia .. U mnie mało trzeba , wiec jak zacznie strajk to w przyszłym roku kupię kolejną ( to są zalety małego ogródeczka )

Bardzo dziękuję Ci za info o stipie , ja nie miałam o niej bladego pojęcia , więc wszystkie informacje są mile widziane nie bedem cięła

A z relacją z Szoł to cała przyjemność po mojej stronie ... Fajnie ,że się podobało
Ogród w skali mikro cz.II 21:50, 02 cze 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...niesamowita ta stipa z tojeścią...i nowy trend na forum...

Nooo niesamowita ... Ależ to Chelsea Flower ma moc dizajnerską ... W ubiegłych latach też tą tojeść dojrzałam w realizacjach

Jest naprawdę super

Buziaki .. Jak tam koniec roku ? Daje już powoli się we znaki ??
Ogród Eli 21:41, 02 cze 2014

Do góry
Stipa mnie urzekła kolorem i formą, muszę pomyśleć o miejscu dla niej u mnie.

Moja mama ma piwonie które mają ponad 30 lat. One przesadzania nie lubią.
Jak już się zadomowią kwitną jak szalone przez wiele dni.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:39, 02 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Lolaboga, ale siem musialam cofnac

Juz ciachalas pierwsze bukiski, moje jeszcze w pieluchach Niestety stipa u mnie podgnila, tylko dwie z dziesieciu sie uchowaly Generalnie tym roku lipa ze stipa, nigdzie nie ma, trafilam w jednej szkolce, ale cena dwa razy wyzsza niz w zeszlym roku. Zreszta w ogole w szkolkach jakos szalu nie ma, przynajmniej w mojej okolicy, slabe rozliny, nie ma co do rak wziac I wiesz co, mam takie same przekonanie, ze lepiej, zeby M nie bylo jak szkolka przyjedzie za posrednictwem kuriera. Jakos tak zakupy wtedy mniej uciesza

Pozdrowka Madzenko

Kasia u nas z trawkami też marnie, zamaiwam u Finki lub w necie. Szal będzie pewnie pod koniec czerwca gdy ja juz miejsca nie będę miala...
Zakupy cieszą m bez M....
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:26, 02 cze 2014

Do góry
Małgoś... Ależ piękną wycieczkę zaliczyliście... Najbardziej urzekło mnie zdjęcie Twojej Mamy... aż mnie ciarki przeszły, jak je zobaczyłam. Przepiękna fotografia! Jak fotomontaż wygląda.

Pokazany przez Ciebie carex wygląda prawie jak stipa! I podobnie kwitnie chyba. A moje stipy od Ciebie już częściowo w gruncie
Tojeść z CO wyszła... ale... zamowiłam dzisiaj. Ile byś chciała, jeśli dowiozą? Kosztowała 5,70zł
Ogród w skali mikro cz.II 21:21, 02 cze 2014

Do góry
...niesamowita ta stipa z tojeścią...i nowy trend na forum...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:20, 02 cze 2014

Do góry
Czytam co piszecie o trawkach ,u mnie jest podobnie, stipa ładnie przezimowała,ścinałam ją, ale później wyrwałam stare kłaki
i też już kwitnie ładnie, a Evergold taki nijaki jak twój.

The Beatles cięłaś,czy on sam od siebie tak ładnie odrasta ?
Ogród w skali mikro cz.II 21:16, 02 cze 2014

Do góry
Ooooo ... Już wiem . Stipa pony tails ....

Znacie ???.. Kto ma doświadczenie ze stipą ??
Ogród w skali mikro cz.II 21:12, 02 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Jak ja kocham stipe, ta ostatnia fotka to szal cial Z moich tylko dwie ostatecznie przetrwaly zime, ale juz uzupelnione, chociaz w tym roku bieda ze stipa w szkolkach I droga jak nie wiem co.

Buziam Garfield.

PS Pytalam w Ladku o mole czy maja???

Kasiu .. Ja już stipę mam obstalowaną ..za 8 zeta wys . 30 cm.. Nie wiem czy to drogo czy tanio , ale u mnie duźo nie trzeba ... Tylko mi teraz nazwa uciekła gdzieś jakaś zabawna była..echh sklerozis ... Tojeść ma dotrzeć w tym tygodniu

Z tymi "molami " ( dla czytających : o krety angliskie chodzi ) to nie było takie łatwe... Niby byli ogrodnicy na wystawie ,ale stali na wygrodzonych terenach i co drugi robił wywiad z kimśtam.. Zdarzyło mi się gadać z jednym , w zasadzie asystentem.. Ńiestety po wymianie klasycznych uprzejmości i zapytaniu o kraj oraz przyzwyczajenie ogrodowe Polaków zagadał go ktoś inny i tyle było rozmowy..a wyobraź sobie ,że na calutkiej wystawie nie znalazłam stoiska z jakąś chemią ogrodową... Aby jakoś ująć ich nietypowy stosunek do roślin , to Ci napiszę,że w katalogu z nasadzeniami w donicach ( który sobie w wolnocłowce zakupiłam ) jest parę przykazań dla ogrodników sadzących do pojemników...pierwsze z nich mówi ,że rośliny w pojemnikach są bardzo zestresowane i trzeba o nie szczególnie dbać.. No i co Ty na to powiesz ??

Wiec nie morduj plizz , ale o mole nie zapytałam ..

Buziaki Bociuś
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 02 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Brązowe trawki buchanani dadzą w tym roku czadu pod trzmielinami

a w bukszpanach już czadują.... stipa nie cięta jest wielka

na montanę jeszcze musze poczekać
[img

Idealnie ! Śliczota
Stipy nie cięłaś,ale co zrobiłaś z tymi zeszłorocznymi brązowymi odrostami,wyczesywałaś?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:39, 02 cze 2014

Do góry
Lolaboga, ale siem musialam cofnac

Juz ciachalas pierwsze bukiski, moje jeszcze w pieluchach Niestety stipa u mnie podgnila, tylko dwie z dziesieciu sie uchowaly Generalnie tym roku lipa ze stipa, nigdzie nie ma, trafilam w jednej szkolce, ale cena dwa razy wyzsza niz w zeszlym roku. Zreszta w ogole w szkolkach jakos szalu nie ma, przynajmniej w mojej okolicy, slabe rozliny, nie ma co do rak wziac I wiesz co, mam takie same przekonanie, ze lepiej, zeby M nie bylo jak szkolka przyjedzie za posrednictwem kuriera. Jakos tak zakupy wtedy mniej uciesza

Pozdrowka Madzenko
Ogród w skali mikro cz.II 19:49, 02 cze 2014

Do góry
Jak ja kocham stipe, ta ostatnia fotka to szal cial Z moich tylko dwie ostatecznie przetrwaly zime, ale juz uzupelnione, chociaz w tym roku bieda ze stipa w szkolkach I droga jak nie wiem co.

Buziam Garfield.

PS Pytalam w Ladku o mole czy maja???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies