Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 20:57, 06 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dziś pojawił się w ogrodzie nowy rodzaj ptaszka... maluśki, pół wróbelka.. to chyba Piecuszek.... Bogdzia ratuj.... dobrze dogooglaliśmy?

Jest kilka bardzo podobnych Piecuszek , pierwiosnek, zaroślówka, zaganiacz, łozówka i świstunka. Różnice między nimi małe a różnią sie np kolorem nóg lub śpiewem . Ja zeby je rozróznic za kazdym razem w literaturze sprawdzam a mój m ma prostszy sposób na wszystkie mówi ze to Pipiritki i nie ma problemu.
Madziarzeszow 21:21, 06 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Czas piwonii... teraz w ogrodzie zapach piwonii i róz króluje.. to najbardziej pachnący czas w ogrodzie.

Bajka oczu nie można oderwać
Urszulla 21:31, 06 cze 2014

Różę potwora- cudną pooglądałam i tę porcelanową też jeszcze mi zapachów brakuje.
Reszty nie nadrobię, nie ma szans

A na tych fotkach powyżej to jakie trawy królują? i co to pod nimi masz takie żółte, chyba już nie dowidzę że takie głupie pytania zadaję
agata19762 21:49, 06 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ups.. pod którą piwonią, bo mam ich dużo.... była na foto.... zacytuj fotkę.. ale odp. potem.. bo już znikam.

I wsiowa rabata Fajna .... mnie sie podoba A na foto g..o widać

Ania wiem o czym piszesz, widziałam na żywo ...
wsiowa po zmianach dużo lepiej wygląda
Mala_Mi 22:22, 06 cze 2014

Agata - foto sie nadaje do pokazywania detali, ale nie "kompleksowo".... mam sie wykąpać .. bo sie usmoliłam w ogródku (koleżanki)... rabata z odpadów jak mówię, czyli to co miałam w nadwyżce ja, i to co było u niej.... hmmm za rok może nawet nie będzie to takie złe.... w końcu jestem mistrzem improwizacji robienia rabat z tego co mam.. Ale sobie zasłodziłam I kupiłam taka super lawendę, jeszcze takiej nie widziałam.. pan mówił, że zimuje, ale mam obiekcje.. niech nie zimuje, była cudna... koleżanka mi ja odebrała.. i już nie mam, nawet foto nie mam.. Kwiatki miała w kształcie niezapominajek... większe niż u lawendy i takie otwarte... a kwiatostanów było moc.. pokrój taki bardziej płożący tylko kwiaty do góry.... i chyba 6,50 czy 8,50 coś koło tego.. a sadzonka wielka...

Ula - to stipa, a żółte to wrzosiec.. tak było w lutym, tylko jałowca wyrzuciłam (kawałęk widać na foto i jak widać dobra decyzja )

Madzia - jak widać dobra decyzja o wyciepaniu jałowca tylko żółty cyprys musi sie odbudować, bo jałowiec go zagłuszył.

Bogdzia - no to będzie Pipiritka

Kondzio 22:25, 06 cze 2014

Aniu pomożesz mi strona 162 prosze ja chyba głupieje nie wiem czy zrobić rabaty długie proste czy zostawić fale a na środku zrobić wąska rabate jak myslisz tylko na pw
Mala_Mi 22:31, 06 cze 2014

Kindzia - nasze dwa to potfffory Każdy inny ale pikne potffory

Karolina - zakwitnie w tym roku, potem się jeszcze wysieje... w zeszłym roku był taki sobie, a w tym pokazał co potrafi.

Julka - z róża nic nie robię. Nigdy nie kopczykowałam.. jedynie co to czasami na mszyce dostaje oprysk, ale nie jest bardziej podatna na mszyce od innych róż.. Co kilka lat mi wymarza.. zima bez śniegu i -30, ale sie odbudowuje.. potrzebuje 2 lata y pokazać wielkość.. Jedna trzykrotkę wyeksmitowałam do koleżanki.. zrobiło się miejsce na jeżówki Papillon.

MartaiBartek - to najprawdopodobniej Elmshorn.

Irena - u mnie z obrazami tak samo kiepsko z miejscem jak i z ogrodem... fotek nie zdążyłam zrobić

Gabriela - szałwie są niziutkie.. ale gęste i kompaktowe.. na razie 15 cm wysokości Są fajniusie.. tylko przywrotnik jednak idzie out.. za wysoki do nich ..

Mala_Mi 22:32, 06 cze 2014

Kondzio napisał(a)
Aniu pomożesz mi strona 162 prosze ja chyba głupieje nie wiem czy zrobić rabaty długie proste czy zostawić fale a na środku zrobić wąska rabate jak myslisz tylko na pw

Boisz sie co myślę????? I słusznie.....
Kondzio 22:33, 06 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Boisz sie co myślę????? I słusznie.....
JulkAd 22:43, 06 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Julka - z róża nic nie robię. Nigdy nie kopczykowałam.. jedynie co to czasami na mszyce dostaje oprysk, ale nie jest bardziej podatna na mszyce od innych róż.. Co kilka lat mi wymarza.. zima bez śniegu i -30, ale sie odbudowuje.. potrzebuje 2 lata y pokazać wielkość.. Jedna trzykrotkę wyeksmitowałam do koleżanki.. zrobiło się miejsce na jeżówki Papillon.
lko przywrotnik jednak idzie out.. za wysoki do nich ..

A widzisz dobrze, że o jeżówce mi przymniałaś...od Ciebie też mam kilka, powsadzałam tu i ówdzie i cosik zaczyna się tez zbierać, ale co to za jeżówka to mi powiesz jak Ci fotkę wrzucę po rozkwicie....

.....różą mnie kusisz, szkoda tylko, że nazwy nie znasz....a na jakim stanowisku u Ciebie rośnie?....ja czegoś do cienia potrzebuję...słońce tak od 7 rano do 13 tylko....