Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielone drzwi w Kruklandii 13:00, 19 sie 2021

Do góry
Pogoda nie rozpieszcza.
Ciągle łeb urywa.
Nie za dużo robimy, ale coś do przodu powoli idzie
Doniczki z roślinami powoli znikają

Kolejny kawałek do zrobienia. Może dzisiaj...

Jeszcze tyle i będzie koniec.

Przedziwny Ogród 12:42, 19 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Agatka ślicznie masz o każdej porze roku, a Maja się czasami do Ciebie nie wybiera? Chętnie bym obejrzała taki odcinek

Pokazywałaś taką piękną róże w czerwcu, podobna jest do mojej Pirouette, czy może to być taka sama ?

Dziękuję bardzo Dario Staram się....W końcu ogród jest przedsionkiem domu.
Maja nie wybiera się do mnie. Jesienią będzie emisja z mojego ogrodu w Rok w ogrodzie exstra W TVP

Nie znam nazwy tej róży. Kupiłam ją w Ob...,spodobała mi się z opakowania

Dzisiejsze fotki.....

April podbija las... 12:15, 19 sie 2021

Do góry
Na szybko kretowisko ogarnięte dzięki Ince która wczoraj już po ciemku ratowała moją psychikę. Wsparła moralnie i roślinnie przywożąc rdesty.

W samym słońcu 12:05, 19 sie 2021

Do góry
Basiu, dziekuje. Ta rabata jest fajna, lubię ją, teraz pióropusze puszczają rozplenice i teraz druga rabata zaczyna być ciekawsza

Mam taki kawałek wolnego miejsca między dwoma drzewami, może ktoś coś mi doradzi?
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 11:36, 19 sie 2021

Do góry
Dzień dobry, proszę o pomoc w identyfikacji drzewa. Drzewko bardzo szybko idzie do góry i rozwija dużo liści. Posadzone jesienią zeszłego roku. Nie miało jeszcze żadnych kwiatów. Miało być owocowe, ale nie mogę go zidentyfikować.
Moje miejsce na ziemi -początek 10:46, 19 sie 2021

Do góry
Moje miejsce na ziemi -początek 10:45, 19 sie 2021

Do góry

róża Tip-Top
Blaski i cienie nowego życia 10:25, 19 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
A o co chodzi z tym Red Baronem że go wyrywałaś bo nie doczytałam?
Magical Candle też mam i o ile w pierwszym roku mi się nie podobały to w tym roku mają naprawdę spore i ładne kwiaty.
Czy u Ciebie się pokładają? Bo u mnie trochę tak.

Był na innej rabacie ale mi tam nie pasował, zaczął wchodzić w trzmielinę i wysokość też już mnie drażniła. Z małych 3 ssdzonek Tak się rozrósł że starczył na całe plecy liliowcowejTak to jest że czasem sadzimy a potem wyciągamy

U mnie Magical Candle się nie pokładają, raczej powiedziałabym źe jak są duże kwiatostany to niektóre zwisająca lekko zwłaszcza po deszczu. Albo niektóre wyciągają się z cienia jabłoni do słońca to też są takie wypoziomowane. ZrobiłamCi fotki poglądowe, możesz podeprzeć swoje rozplenicami, jak ja mam na ostatniej fotce.

Pod jabłonią

Na obrzeżu już inne

A w pełnym słońcu takie

Blaski i cienie nowego życia 10:06, 19 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No i fajnie wyszło

Jak liliowce urosną to ich najprawdopodobniej od strony domu nie będzie widać. Narazie tworzą fajną tylną ściankę. A z drugiej strony fajnie z wysokością wyszło bo one są niżej od liliowców, na poziomie trawnika. Tylko narazie są przechylone, ale w przyszłym sezonie się wypionują A liriope pod hortensją już mi się podoba
Tak sobie popisałam, wiedząc że innych mało to obchodzi a ja się cieszę z tej rabaty bo umila mi chwile koszenia. Zresztą latam obrywać kwiaty liliowców więc bywa się przy niej codziennie. A wiosną to wprost nie można doczekać się bodziszka

Takie fotki jeszcze zrobiłam z drugiej strony bo wyjątkowo mam słońce za chmurami. Ta rabata jest non stop w słońcu i mokro tam bardzo.

Sylwia, liliami jedyna która się ostała Exotic Sun piękna

Mirkowy ogród (początki) 09:53, 19 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Też próbowałam ukorzenić hortki w tym roku ale nici z tego wyszły. Ale też przyznaję że nie przyłożyłam się do tego zbytnio.
A u Ciebie super sadzoneczki własnej roboty .

Masz racje trzeba o nie zadbać. Miałam patyki w gruncie i ani jeden się nie ukorzenił a te miałam postawione prze tarasie i rano wyskakiwała zraszać i może dlatego nie wyschły. Polecam ten sposób
Ogród do odnowy 09:47, 19 sie 2021

Do góry
Ogród do odnowy 09:44, 19 sie 2021

Do góry
Ogrodowe wariacje 09:39, 19 sie 2021

Do góry
MartaCho napisał(a)
Fajny, fajny! Bardzo mi się podoba. Na szerokość bardzo przyrasta?

Marta przyrasta sporo dlatego musiałam wyciągnąć go do przodu, tuje marniały. To były błędy początkującej ogrodniczki Czekam na kwitnienie i widzę, że będzie niebawem, mam teraz sadzone po trzy w takich samych sekwencjach, ciekawa jestem efektu z kwiatostanami, tutaj je trochę widać:

Ogrodowe wariacje 09:23, 19 sie 2021

Do góry
Fotki miskanta Kleine Silberspinne dla Agnieszki Nowa12

Pierszy i drugi rok po posadzeniu. Teraz jest już w innej aranżacji, wiosną dzieliłam i przesadziłam do przodu

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:53, 19 sie 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Piękne kompozycje!
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:34, 19 sie 2021

Do góry
w tym roku postanowiłem być szybszy niż okoliczne wiewiórki, część zostawiłem te z kitami dosięgną ale dwunożne będą zawiedzione

Polar Bear

bezimienna ale wyjątkowo okazała - a może to tylko nawóz tak działa

Zielone drzwi w Kruklandii 08:29, 19 sie 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Wczorajsza robota.
Jedna kupka ziemi zniknęła.

Została jeszcze jedna. Dwa razy większa

No i niestety żeby dalej na rabacie coś działać, to musimy tę ziemię przenieść na przyczepkę. Głupiego robota

Tu już przygotowałam pracę na dzisiaj.... tylko pewnie wszystkie doniczki wiatr zwiał

Mam nadzieję, że lać po 16 nie będzie!

Z przyjemniscią oglądam to juz nie na mój kręgosłup takie szaleństwa, muszę sobie przyjemności dozować, max 2-3 doniczki na dzień
Działeczka w dużym mieście 07:40, 19 sie 2021

Do góry
lilarose napisał(a)
zbiory

Fajne zbiory
Mam chyba podobne ale duzo niedojrzałych
Te czarne to może indygo rose ?
Pszczelarnia 00:26, 19 sie 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ewo, tak u Ciebie swojsko, naturalnie, podoba mi się. Powiedz proszę co to za roślinki królują na tej fotce?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:47, 18 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Taka przepuszczalność tego "naszego" mułu, ze po każdym deszczu woda stoi w zagłębieniach

tragedia;-(
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies