Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Makowo na Kociewiu 21:56, 01 maj 2016

Do góry
Kasiu, pięknie u Ciebie
Fajnie mieć wcześniejszego rh.
Moje jeszcze nie pękają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 01 maj 2016

Do góry
Lubię u Ciebie pokaz tulipanów
Pięknie
Już niczego nie cytuję, bo ten busz podoba mi się w każdym wydaniu
Ogródek Iwony II 21:31, 01 maj 2016

Do góry
Marti, łatwo się pisze, a robiło się znacznie wolniej ...
I jeszcze zostało na jutro
Musimy zacząć podlewać, bo robi się sucho...
A nawadniania jeszcze nie mam
Wczoraj na koniec podlewaliśmy godzinę ... na dwa węże
Ogródek Iwony II 21:11, 01 maj 2016

Do góry
Postaram się zrobić sprawozdanie z wczorajszej pracowitej soboty.

Rano pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam zioła, a w Obi lawendę na rabatę lawendową i brakujące obrzeża do wydzielenia rabaty.
Pogoda była cudowna, mimo zmęczenia pracowaliśmy w ogrodzie do późna. Położyliśmy obrzeża na dalszej części rabat, zerwałam darń z dzikiej części razem z rosnącym tam zielskiem. Zbyszek wydzielił warzywnik, wysypaliśmy czarnoziem na rabaty, na jednej części jeszcze nie zagospodarowanej wysypałam kompost, obornik i przykryłam czarnoziemem ...
Pozostało nawieźć ziemi pod trawnik, brakuje jeszcze 8 obrzeży, aby do końca wydzielić rabaty przy warzywniku. Niestety, po oględzinach w terenie - zdecydowaliśmy, ze nie będzie trzeciej skrzynki warzywnej. Fasolkę posieję na pryzmie kompostowej ...

Wieczorem byłam padnięta. Wzięłam kąpieli zasnęłam, jak małe dziecko
Ogródek Iwony II 21:11, 01 maj 2016

Do góry
Hej, dziękuję wszystkim zaglądającym, macham weekendowo.

Dzisiejszy dzień jest pod hasłem odpoczynku, spotkań rodzinnych... Rano świeciło ładnie słoneczko, wypiliśmy kawę na tarasie...

ale później się ochłodziło ... resztę dnia spędziliśmy w domku
Makowo na Kociewiu 20:32, 01 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak rh? Rozkwita? Który jest u ciebie taki wczesny Kasiu?

Mała sesja z zaczynającym Rodkiem NN to jest mój najwcześniejszy rośnie u mnie 10 lat i jest to odmiana karłowa

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:54, 01 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cofnęłam się poszukać mielonki
Znalazłam cudne fotki, u Ciebie Ewa nawet tulipany do zdjęcia na baczność stoją. Kocimiętka kwitnąca, moja przez kotka wytarzana ...

Iwonko, mielonka u innych jakoś ładniej kwitnie. Ten jeden tulipan u mnie na razie ma nieciekawy kolor. Mam nadzieje, że kolejne będą lepsze
Kocimiętka jakoś nie przyciąga kotów, a parę się ich tu kręci po okolicy. Mam szczęście
Prawie - jak ogród 09:53, 01 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja też. I posadziłąm z Exoticami. Ale te drugie poszły z Quinami w zawody i będą pierwsze. Kompozycja u mnie nie wypali, ale będzie dłużej dziać się

Beatko, cudne kompozycje pokazujesz Tulipanki w bukszpanach

Ta, nasz sklep na B. widzę że bardzo popularny Ja z zakupów jestem zadowolona - niska cena i wszystkie tulipki wzeszły. Nie wie jak będzie w przyszłym roku, czy powtórzą kwitnienie... Zobaczymy
Z racji normalnej wiosny mam wrażenie, że wszystko jakoś dłużej kwitnie I dobrze, można się wreszcie nacieszyć kwiatami

Beatko, co to za brązowa trawka, co w niej tulipanki kąpią? Ślicznie

Iwonko, kupowałam oczywiście jako trawę brązową, ale podejrzewam, ze jest to carex bronze form. Bardzo jestem z tej trawki zadowolona, ładnie wygląda cały rok, nawet zimą, nie rozłazi się, tworzy ładne kępy.
Te tulpany w trawie to czysty przypadek, ale wyszło nawet fajnie
Do raju daleko - u Ewy 23:17, 30 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj, świetne
Myślałam, że planujesz jednego. A tu niespodzianka. Są trzy.
Niech ładnie rosną.

Iwonko, do wiosny tego roku planowałam jednego ambrowca, ale gdy wybrałam miejsce, to stwierdziłam, że pasują tam trzy Wreszcie uporządkuję rabatkę, na którą nie miałam pomysłu
Do raju daleko - u Ewy 22:47, 30 kwi 2016

Do góry
Oj, świetne
Myślałam, że planujesz jednego. A tu niespodzianka. Są trzy.
Niech ładnie rosną.
Ogródek Iwony II 08:00, 30 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, mam taką nadzieję Niech ruszają, bo tylko wyczekiwanie niepotrzebne jest. Jak nabiorę doświadczenia z trawami, już pewnie nie będę tak panikować

A mnie się właśnie wydaje, że mi przemroziło świeżo wsadzone Hamelny
Makowo na Kociewiu 06:06, 30 kwi 2016

Do góry
Jak rh? Rozkwita? Który jest u ciebie taki wczesny Kasiu?
W Kruklandii 05:46, 30 kwi 2016

Do góry
Ha, ta pogoda zwariiwana może do szefskiej pasji doprowadzić. Juziek, ciepeoka i słoneczka życzę. Sobie też.
Ogródek Iwony II 05:36, 30 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka nic u mnie nie zobaczysz, bo nie wstawiłam zdjęć gdzie ewentualnie bym trawy chciała posadzić.
Myślałam, że tak trochę obok hortek by pasowały, ale mówisz, że hortki je zakryją?

Mirelko, miskanty dobrze posadzić obok hortek, a nie za nimi. Wtedy są widoczne i ładnie się komponują.
Ja obok Grosse Fontaine posadziłam hortensję Polar Bear.

Czytałam Madżenkę, co do traw...
Ale człowiek goopi, chodzi i wypatruje ... Tak już mamy
Ogródek Iwony II 22:45, 29 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Blyxa, będę robiła dokumentację warzywnika, potem pokażę razem etapy pracy Moje skrzynki robiłam na dwie deski wysokie. 120 cm x 240 cm. W środku wyłożone folią Potem ziemia, obornik, ziemia, a do drugiej skrzynki ziemia, kompost, ziemia
Będzie jeszcze trzecia, ale za jakiś czas. Może w majowy weekend

Dzięki za odpowiedz Czekam więc na obiecaną dokumentację

Właśnie nadrobiłam zaległości w wątku - śliczne masz te tulipany. I ogólnie fajnie to wszystko u Ciebie wygląda.
Iwk4 napisał(a)

Exotic jeszcze raz
Mimo, że mają je niemal wszyscy

Ja nie mam Ale po tym jak się naoglądałam zdjęć, to o ile nie zapomnę - posadzę.

Blyxa i elipsa 22:42, 29 kwi 2016

Do góry
W ramach robienia notatek wkleję sobie info od Iwony

Iwk4 napisał(a)

Moje skrzynki robiłam na dwie deski wysokie. 120 cm x 240 cm. W środku wyłożone folią Potem ziemia, obornik, ziemia, a do drugiej skrzynki ziemia, kompost, ziemia

Kiedyś przecież znajdę czas na ten warzywniak
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:39, 29 kwi 2016

Do góry
Zdjęcie zrobiło chyba rekord zacytowań. Też mi się podobacie na tej fotce - romantycznie i szczęśliwi Danuś, promieniejesz
Nowy awatarek - fajny
Ogródek Iwony II 21:18, 29 kwi 2016

Do góry
Gosia, dzięki. Bo jutro będę szukać
Ogród na glinie 21:13, 29 kwi 2016

Do góry
Dzięki
Ogródek Iwony II 21:05, 29 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, Quiny na czerwono zakwitły? Tak słyszałam, że te z B, to podróbki i mają bardziej czerwony kolor
No, ciekawostka jednak

Żeby było ciekawiej to w zeszlym roku kwitły na bordowy, ale nie taki ciemny jak oryginalne Queeny. A teraz wszystkie czerwone. Chyba więcej nie kupię biedronkowych cebulek.

HT i OW stosowałam już 2 sezony, efekty naprawdę dobre, więc polecam. Chemia w zasadzie zupełnie u mnie była niepotrzebna. Tylko regularnie trzeba stosować. Nawet pomidory w gruncie miałam do przymrozków bez ZZ.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies