Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 05:36, 30 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka nic u mnie nie zobaczysz, bo nie wstawiłam zdjęć gdzie ewentualnie bym trawy chciała posadzić.
Myślałam, że tak trochę obok hortek by pasowały, ale mówisz, że hortki je zakryją?

Mirelko, miskanty dobrze posadzić obok hortek, a nie za nimi. Wtedy są widoczne i ładnie się komponują.
Ja obok Grosse Fontaine posadziłam hortensję Polar Bear.

Czytałam Madżenkę, co do traw...
Ale człowiek goopi, chodzi i wypatruje ... Tak już mamy
Kuba 06:28, 30 kwi 2016

moje queeny były w tamtym roku idealnie czarne, w tym pięknie się rozmnożyły, z jednej cebulki zrobiły się trzy, ale to co się pokazuje jest...fioletowe
kasja83 08:00, 30 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, mam taką nadzieję Niech ruszają, bo tylko wyczekiwanie niepotrzebne jest. Jak nabiorę doświadczenia z trawami, już pewnie nie będę tak panikować

A mnie się właśnie wydaje, że mi przemroziło świeżo wsadzone Hamelny
Margo 22:43, 30 kwi 2016

Kuba napisał(a)
moje queeny były w tamtym roku idealnie czarne, w tym pięknie się rozmnożyły, z jednej cebulki zrobiły się trzy, ale to co się pokazuje jest...fioletowe

A miałaś oryginalne czy biedronkowe ? Bo oryginały u mnie nadal czarne uff....
Anda 12:22, 01 maj 2016

Hej Iwonko, doczytałam o ekologicznych herbatkach i fajnie, że tak ekologicznie prowadzisz ogród. Ja też tak się staram
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
szemusia 12:45, 01 maj 2016

Poczytałam ciekawe informacje treści ekologicznej, zapisałam, postarm się w razie potrzeby użyc

Tulipki pięknie Ci, Iwonko kwitną. A jak tam queney? U mnie jeszcze w pąkach. Swoją drogą, ciekawe, że w kolejnych latach robią się jaśniejsze...
Trawy też wschodzą u mnie bardzo różnie. Na tej samej rabacie ruszył jeden miskant, pozostałe śpią. Ale czytaąc Wasze doświadczenia pocieszma się, ze jeszcze wcześnie na nie...

Dziś pewnie odpoczywasz? Pogoda ku temu sprzyjająca. Więc majowe pozdrówka zostaiwam
Iwk4 21:11, 01 maj 2016

Hej, dziękuję wszystkim zaglądającym, macham weekendowo.

Dzisiejszy dzień jest pod hasłem odpoczynku, spotkań rodzinnych... Rano świeciło ładnie słoneczko, wypiliśmy kawę na tarasie...

ale później się ochłodziło ... resztę dnia spędziliśmy w domku
Iwk4 21:11, 01 maj 2016

Postaram się zrobić sprawozdanie z wczorajszej pracowitej soboty.

Rano pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam zioła, a w Obi lawendę na rabatę lawendową i brakujące obrzeża do wydzielenia rabaty.
Pogoda była cudowna, mimo zmęczenia pracowaliśmy w ogrodzie do późna. Położyliśmy obrzeża na dalszej części rabat, zerwałam darń z dzikiej części razem z rosnącym tam zielskiem. Zbyszek wydzielił warzywnik, wysypaliśmy czarnoziem na rabaty, na jednej części jeszcze nie zagospodarowanej wysypałam kompost, obornik i przykryłam czarnoziemem ...
Pozostało nawieźć ziemi pod trawnik, brakuje jeszcze 8 obrzeży, aby do końca wydzielić rabaty przy warzywniku. Niestety, po oględzinach w terenie - zdecydowaliśmy, ze nie będzie trzeciej skrzynki warzywnej. Fasolkę posieję na pryzmie kompostowej ...

Wieczorem byłam padnięta. Wzięłam kąpieli zasnęłam, jak małe dziecko
_Martini_ 21:19, 01 maj 2016

Iwonka, zmęczone dziecko - szczęśliwe dziecko
Pracy mieliście sporo, świetnie wyszło!
Iwk4 21:31, 01 maj 2016

Marti, łatwo się pisze, a robiło się znacznie wolniej ...
I jeszcze zostało na jutro
Musimy zacząć podlewać, bo robi się sucho...
A nawadniania jeszcze nie mam
Wczoraj na koniec podlewaliśmy godzinę ... na dwa węże