Dałam im dzisiaj magiczną siłę, florovit też już dostaly i powiem Ci że zapowiada sie w tym roku szał szpalerek ma już z 80 cm wysokości, 3 limelight i 2 vanille w jednym rzędzie . Przed nimi zagęścił się już żwyopłocik z laurowiśniami , wreszczie zaczyna mi się podobać ten zakątek.
Przecież nie bedziemy się męczyć z pisaniem ogród przed płotem Zatem ustalmy, że to miejsce ma na forum nazwę przedpłocie. Zatem napiszę, że moje przedpłocie:
- zyskało 3 kulki bukszpanowe
- wymaga roundopowania na brzegach bo po dwóch dniach od pielenia znów są chwasty
- wymaga florovitowania bo kostrzewy słabo przyrastają
-lawenda za chwile zacznie kwitnąc
- wredne zebrinusy rosną nierówno tak samo jak graby
Na koniec trzeba by było dowieżć kamyczków ale przecież mam do posadzenia 16 szt berberysów... Jak pomyślę o kwocie na zakup 16x16 to czekam do jesieni aby skończyć przedpłocie....
Ana efekt osiąga się latami, mnie też tyle zajęło, więc nie przejmuj się, rośliny dokupuje się stopniowo, coś nie chce rosnąć, a coś chce, widzisz co i jak, Nowe pomysły, nowe inspiracje, ciągle jakieś nowe kolory...sama zobaczysz jaka to frajda mieć kawałeczek dodatkowej rabatki. Zbieractwo i kolekcjonerstwo można uskuteczniać skutecznie, co czynię
Ja na szczęście już nie mam mijesca na nowe rabaty a ponadto testuję inne trawy skoro stipa może wymarznąć. Na stipę będzie czas w czerwcu, bo zwykle póżno się pojawia w ogrodniczych.
Dokupiłam frosted curls bo jest niezawodna i carexa do donic NN.... Podobno orzemarcpza ale robi się pomarańczowa jesienią więc potrzebowalam właśnie taka. I tak w szarej donicy wszystko wymarźnie.... Myślę jak kulki bukszpanowe wymienic na murek bukszpana aby nie płakać po zimie.... Chyba kupie jakieś tanie sadzonki ktore podhoduję do jesieni?