Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ana_art 23:54, 31 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

[b]Agata
- mój wnusio za mały by zabierać, ale ja do niego sie zabiorę.. w końcu taki Dzień Dziecka mam pierwszy raz.. i chyba nawet duma mnie rozpiera

miło się to czyta...
Zielona 23:57, 31 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zielona - jest poczta i moje mikro siewki.. co zakwitną za rok.. może wszystkiego mi nie wyszabrują inni... ale je mam wszędzie... jak werbenę Dziś wypieliłam co najmniej set siewek.. ale za przesyłkę zwracasz, bo ostatnio jestem .. hmmm ... tak czasami bywa

Aniu... niezręcznie Cię fatygować... wysłanie siewek to też kłopot, bo wycieczkę na pocztę musisz zaliczyć... Jeśli więc rzeczywiście będziesz miała coś do załatwienia na poczcie i PRZY OKAZJI możesz wrzucić kopertę, to będę ogromnie wdzięczna. Zwrot kosztów to oczywistość - nawet bym proponowała, żebyś wysłała na mój koszt, żebyś nie wykładała gotówki. Tłumaczyć się nie musisz - gdybyś miała każdemu wysyłać siewki na swój koszt, to byś "poszła z torbami", bo tu chętnych sporo a Ty jesteś tylko jedna... Nie znam drugiej takiej Osoby, której by się wszystko tak wysiewało, jak u Ciebie...
Konstancja30 00:07, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

[b]Konstancja
- gdzie ten rozmaryn??? bo nie mogę znaleźć.. i przyznam sie , że nie wiem jak wygląda rozmaryn.. za to wiem jak wygląda kocimiętka.. miałam swoja ciąć...

tu linkowałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2511

a znalazłam to jeszcze raz

http://www.pinterest.com/pin/303711568592929397/

http://www.pinterest.com/pin/303711568592929384/

Anuś jak dzwoniłaś byłam "uziemina" ... konretnie białe misie mnie uziemiały ... ... za to tło dla ławeczki z misiów już jest ... ice dance przeszła (bynajmniej nie sama na stronę cienia ... dostała za się zurawkę coś jak bordo a nad tym Phantom sobie króluje ... boczkiem boczkiem dwa miskanty i jedna hosta co chyba wyleci ) ...

przed jezówki wsadzone zgodnie z wiadomą inspirancją wcisneła się rozplenica !!! )))) no musiałam )))
Bogdzia 08:53, 01 cze 2014

Miłego Dnia Dziecka . Muminek pewnie przygotował dla Ciebie najpiękniejszy uśmiech. Ale Maciek tez dziecko , nie zapomnij o tym a teraz i Ania również . Kupę prezentów potrzebujesz alebo przynajmniej buziaków.
paulina_wero... 08:54, 01 cze 2014

Paulina - a coś myślę...... że może 21.. ale to jeszcze myślę i nie na 100%, ale orientuje sie , kto z Podkarpacia by miał ochotę sie spotkać... tyś też prawie Podkarpacie

Tak prawie 15 min mam hihi chętnie bym przyjechała ale nie wiem czy mnie eMek puści, jak już to pewno z nim i z dziećmi hihi, lub lepszy myk aby miał spokój bym sobie dzieciaczki wzięła.

Mala_Mi 09:14, 01 cze 2014

Kitek - powiem więcej do Jarosławia miałabyś nawet po drodze U Ciebie też niedługo będzie zarażanie... każdy keidyś zaczynał.... i nie było nic, potem jest za gęsto i za dużo I w dodatku brak placu na nowe chciejstwa..

Aneta - bo bycie "młodą" Babcia ..to nic tylko duma... muszę pracować nad młodym, bo będziemy potem razem sie urywać z domu na narty i takie tam głupoty .. które nie przestoją babci, ale jako osoba towarzysząca, to czemu nie

Zielona - na razie adres na PW... bo może sie zbiorę na pocztę... teraz po deszczu to dadzą sie siewki jakos wytarmosić bez uszkadzania korzeni.... i nie trzeba wykopywać z moja superaśną gliną..
Przebiegłam z aparatem po ogrodzie... pod krzewami, pod liśćmi dalej sucho...

Dzwonek brzoskwiniolistny TAKION BLUE..ze szkółki Fineczki.. piękny Trochę zapłakany deszczem.. ale śliczny

Mala_Mi 09:29, 01 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)

tu linkowałam ...."..."

Anuś jak dzwoniłaś byłam "uziemina" ... konretnie białe misie mnie uziemiały ... ... za to tło dla ławeczki z misiów już jest ... ice dance przeszła (bynajmniej nie sama na stronę cienia ... dostała za się zurawkę coś jak bordo a nad tym Phantom sobie króluje ... boczkiem boczkiem dwa miskanty i jedna hosta co chyba wyleci ) ...

przed jezówki wsadzone zgodnie z wiadomą inspirancją wcisneła się rozplenica !!! )))) no musiałam )))

Z pinta oglądałam ale nieuważnie

A twego posta po prostu przegapiłam.. pisałyśmy równocześnie.. potem doszły pomiędzy inne wpisy i nie cofnęłam już stronki.. sorki
Ice Dance w cieniu będzie ładniejsza.. a lawenda w słoneczku będzie cudna.. w końcu lawenda to Twój znak "firmowy" z cegła i różą.. i to Twój motyw przewodni..... konsekwencja musi być.. od lenijki

Patrzę na moja różankę i... coś mi nie gra... wiem, że pójdzie wiosną do demolki... tylko co zrobić z różami???? Bo pomysły mam różne.. kwadratowe i podłużne.. tylko zawsze kwestia co zrobić z tym co nie pasi... Tu ma być uporządkowany chaos.. a jest tylko chaos...
Prezentacja w różnych odsłonach... i kilka pomysłów mam. tylko co M na to.... fajna rabata bo można chodzić wokół niej.... Bonice jeszcze nie zaczęły.. jednak one są dużo późniejsze..

Wnioski z okrążania rabaty:
-za gęsto, bo pomiędzy różami brak miejsca na byliny.. brakuje mi tu wypełniaczy, rabata za cieżka będzie od róż..
-wyższy rząd za bonicami za bardzo różnorodny, Comte sie pokłada, a Queen stoi sztywna jak pal Azji... albo jedno albo drugie..
- niski rząd powinien być z samych Bonic, a u mnie jak zwykle pomieszane.. i pastella tu kompletnie nie pasuje...
- de Resht... miałam być z róży zadowolona a nie jestem.. pasuje ją samotnie gdzieś.... i obsadzić bylinami. trochę sie może widok poprawi....

I teraz było wielkie UFFFF bo co i gdzie???? Najchętniej rabatę bym zrobiła w L...... ale chłop mnie chyba z rodziny wypisze..
Madzenka 10:22, 01 cze 2014

Przydalyby się stożki cisowe bukszpanowe lub w ostateczności ligustrowe lub bukowe do róż trochę musisz je przerzedzić, wyjdą ci ze dwie rabaty
Mala_Mi 11:24, 01 cze 2014

Bogdzia.. uciekam świętować Ty już też na pewno świętujesz

A takich dzieciaczków na trawniku mam duuuuużo, M sie śmieje, że przedszkole i żłobek ptasi mamy

A nad oczkiem znów wypatrzyłam wylinkę ważki

Może tej?

yolka 11:27, 01 cze 2014

Witaj w niedzielę, dziękuje za odwiedziny- cholerka kawy nie zdązyłam srobić. Wklejam odpowiedź na Twój wpis a moim wątku, bo wiem, że całą naszą szarańczę ogrodową trudno ogarnąć
Oj wiem, ze ciężko wszystko zobaczyć, o wpisach nie wspomnę, ale miło mi będzie Cie gościć choćby od święta - krajanko rodziny mojego męża i ssiadko za miedzy moich rodziców . Ludzie z południowego wschodu są ciepli i otwarci, Pamiętam jak przychodząc do kogoś na wsi oczywiscie, do drzwi sie nie pukało nie czekało aż ktoś zaprosi aby siąść. U nas tego nie było i z pewnościa nie będzie. Lata pruskiego zaboru zrobiły swoje. Pozdrawiam i życzę Ci miłej niedzieli, a roślinkom sprzyjającej aury.
Zapraszam cię do siebie na stronę 89 tak dla poznania mnie z innej strony i być może poprawy humoru