na tarasach sadzi sie tuje czy cisy w donicach. Tylko powinny być spore i ocieplone w środku styrodurem. I sporo keramzytu na dno żeby woda odpływała- nadmiar.
Piękna magnolia. Gratuluję wyboru Mirelko. Dostałem w prezencie drugą magnolię która miała mnóstwo pąków. Okazało się że tylko jeden to kwiatowy. Czekam aż się rozwinie.
trzymaj się. Macie smutny czas i bardzo ciężki. Mam nadzieję że razem z wiosną przyjdzie nowe, z lżejszymi dniami, z małymi radościami, które z czasem rozrosną się w całkiem duże.
Dobra decyzja , z tą radykalną zmianą pracy, trzymam kciuki za Ciebie i życzę Ci sukcesów
Mirelka magnolia będzie miała piękny kolor! Przeważnie są białe lub w odcieniach różu Twoja będzie inna - wyjątkowa! Kiedyś widziałam limonkowo- żółtą była cudna! Niestety nie znam nazwy ale chętnie bym taką nabyła
Moja właśnie nie ma kory i w nóżkach rosła runianka ale ją wysadziłam i dosypię kory więc będzie dobrze. Słyszałam, że magnolia nie lubi mieć nic w nogach
Ewa to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, że będę musiała szukać jej innego miejsca a tak nie lubię przesadzać raz posadzonych roślin. W takim razie uzbrajam się w cierpliwość