Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

anna_t 11:22, 24 kwi 2016

bozga napisał(a)

Szpaler stanowią jarzębiny, wysunięte na rogu to tulipanowiec wysoko podciosany dla zachowania widoczności.

o to na jesieni z brązowiejącymi kwiatostanami hortensji tez będzie bajka...
olga80 11:58, 24 kwi 2016

Bożenko Twój ogród zachwyca mnie o każdej porze roku W przedogródku wykonałaś ogrom pracy,zmiany zdecydowanie na + już nie mogę się doczekać efektu latem
agnieszka_m 12:16, 24 kwi 2016

Bożenko ale upiększasz
Jak zrobisz cały przedogródek to wcale bym się nie zdziwiła jakby przyjeżdżały do Ciebie wycieczki a przechodnie to już się pewnie zatrzymują pozaglądać
Pięknie
agata19762 12:30, 24 kwi 2016

Bożenko kawał roboty odwaliłaś
Sunuś także

Efekty są super !!!
Bardzo ładnie
Gosiek33 12:43, 24 kwi 2016

Dobrze mieć zaprzyjaźnionych młodzieńców

Pięknie już jest a jak wszystko ruszy to dopiero będzie efekt

Czemu usunęłaś jałowce?
Luki 13:04, 24 kwi 2016

Świetnie teraz wygląda przedpłocie, oj ja mogę sobie tylko o takim pomarzyć poza tym zapewne rośliny znikałby u mnie bardzo szybko. Świetna robota
Pluszakowa 13:15, 24 kwi 2016

Sama przyjemnośc patrzeć na tak ładny ogród, nic tylko czekać, aż wszytsko "wybuchnie" zielenią i rozkwitnie.

Dziękuje za cotygodniowy cykl - niedzielny poranek, telewizji nie oglądam, to jest moja ulubiona audycja : )
bozga 14:05, 24 kwi 2016

Dzięki, że do mnie zaglądacie, trochę się przespałam i siły wróciły ( niewątpliwie pomógł tez ibuprofen). Niestety pogoda kiepska, co rusz kropi śnieg z deszczem. Co do przedogródka to w tygodniu zrobię zbliżenie berberysu i rozchodnika, bo na fotce je trudno dostrzec, zwłaszcza Admiration po przycięciu ma nie więcej niz 4 cm wysokości. Jeśli chodzi o jałowce to najpierw wielokrotnie je przycinałam, bo pomiędzy rosną hortensje dębolistne, teraz nabrały vigoru i musiałam im usunąć konkurencję ( chodzi o wodę, jarzębiny w tym zakresie są dobrym sąsiedztwem, pozostały tylko 2 jałowce ukrywające studzienkę telekomunikacji.
A w ogródku żółte akcenty
Magnolia-otwiera pierwsze kwiaty

Jaśminowiec Aureus

I przeuroczy dereń pagodowy

Miłej niedzieli
violinek 15:14, 24 kwi 2016

Po ostatniej Twojej zapowiedzi ...czekalam na te niedziele ...takie widoki sa lepsze , niz najlepszy deser
Bozenko jestes nie do zatrzymania normalnie - jak mroweczka ....moze i dobrze , ze kiepsko za oknem - odpoczywaj !
Serdecznosci V.
Pawlus 15:45, 24 kwi 2016

Też masz wisienkę Kiku? Przedpłocie ogromne! Jak drugi ogród prawie. Co to za drzewa na nim rosną?