Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

leon60 09:19, 24 kwi 2016

ren133 napisał(a)

I co Ty Ola na te moje "poczochrańce"? Chyba trzeba je nieco ograniczyć?

nie znam się ale z podpowiedziami dasz rady piękne są
ren133 09:46, 24 kwi 2016

Sebek napisał(a)
AM żyje na pewno Ja wciąż liczę na to, że moje całkowicie suche odbiją... Jak nie to jakaś szkółka się ucieszy, bo będę musiał kupić kilkanaście traw

Sebek Trzymam kciuki za Twoje A swoje powinnam chyba jeszcze podciąć? jesli tak kiedy?
ren133 09:52, 24 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)

Ja bym zaczela od wyciecia przy ziemi tych drobnych galezi,ktore rosna przy grubych pniach.tak by zostaly przy ziemi 3,4 glowne pnie.

Asia
ale tylko te przy pniach? A wyżej nie wydaje Ci się, że trochę za dużo tam się dzieje?
ren133 09:59, 24 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Takie AM to ja bym chciała miec ;

Takie duze drzewa nartchmiast zmieniają ogrod sadzenie to radosc przez łzy jak sie walczy z tska bryła ...... Pięknieje i dojrzał natychmiast ten zakatek. Reniu juz sie moge doczekac jak beda pełne lisci ....to korygowanie ich to proste chyba nie jest ja bym nie wiedziała jak sie za to zabrac ale widze ze instrukcje juz masz

Jolu
Chyba więcej w tym radości To fakt duże drzewa tak zmieniają obraz ogrodu, ze potrzeba kilku dni aby się przyzwyczaić ... z cięciem będę ostrożna ... wytnę te drobne gałązki przy pniu i ocenicie czy tak może zostać Trochę mi teraz do tego zestawu tulipanowiec nie pasuje ale mam już na niego pomysł i zastanawiam sie czy magnolia nie byłaby dobra jako zamiennik?

AM dajemy jeszcze szansę
ren133 10:01, 24 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Ładne krzaczory

Teraz czekam na piękne drzewka

Też tak to widzę - chciałabym krzaczory zamienić w drzewa
Trzymaj kciuki żeby się udało
ren133 10:02, 24 kwi 2016

leon60 napisał(a)

nie znam się ale z podpowiedziami dasz rady piękne są

Dzięki Olu
Może jeszcze nie piękne ale myślę, że mają potencjał
ana_art 10:15, 24 kwi 2016

NOOO Pani kochana, drzewka jak malowane
AM bym nie cięła w tej chwili chyba, żeby nie uszkodzić tych nowych przyrostów. Ja w tym roku chyba żegnam się z FC i AM, mam dość odsadzania corocznego
Madzenka 10:59, 24 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Teraz to sie moge madrzyc bo doktoryzuje sie u Magnoli z tego
Wytnij wszystko poza głównymi pniami u dolu. A to co zostanie obskub a drobnych galazek na jakas wysokosc np 1,5 metra.

Cudownie te świdośliwy się wkomponowały w otoczenie. Wielgachne sa i od razu robią efekt
Ja bym ich teraz nie cieła, albo zimą albo dopiero po przekwitnieciu i wypuszczeniu lisci, pewnie pod koniec maja. Ale trzeba poradzić sie mądrzejszych.

Ps. Przez Naiwgatorke i Ciebie wszędzie teraz widzę Lamrcki i okazuje sie ze nawet pod pobliskim centrum handlowym jest chyba z 10 posadoznych. Będe podziwiać
polinka 11:09, 24 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Voila
Świdośliwa lamarcka nr 1

i nr 2

CZEKAM NA PODPOWIEDZI JAK JE CIĄC

Reniu, przepiękne drzewa i jakie wielkie!

Jagodaa 11:11, 24 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Jagoda
Zebym tylko nie popłynęła z tą rabatą? eM to juz nic nie mówi tylko wzdycha i głową kręci ... i pomaga oczywiście (sama nie dałabym rady przeczołgać ich do dołka) Widze, ze mu się nie widzi ten mój pomysł o koledze nie wspomnę
Kurdę jak dam ciała to bedą mieć polewkę ze mnie
Jak mi sie nie uda tzn, że moja wyobraźnia szwankuje

Uda Ci się , nie ma się co zrażać komentarzami. Ja ciągle wysłuchuję docinków a propos murów od poMa, zamurujesz nas, no to gdzie kolejny mur budujesz itp, a później się co jakiś czas wygada, jak to w pracy opowiadał o wylewaniu fundamentów .

Bardzo dorodne egzemplarze, jak buchną kwieciem będzie szał . Też zostawiłabym im te najgrubsze pędy, ale dla bezpieczeństwa lepiej podpytać kogoś doświadczonego, ja nawet ich na żywo nigdy nie wiedziałam .