Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 12:44, 12 wrz 2016

Do góry
Święto róż w Kutnie

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:57, 12 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

wow! grubo poleciałaś
zapomnialam u sibei dopisać, ja lubię czosnki bo ich nornice nie lubią
Malutki pod lasem 11:49, 12 wrz 2016

Do góry
hej Aniu. na którą się szykujecie do Skierniewic?
Ogród Ani :) 11:47, 12 wrz 2016

Do góry
Ania, Iwona jesteście nieocenione na tym forum! Toszka wiadomo doświadczenie ale ty Anka to wchłaniasz jak gąbka ja to dopóki nie doświadczę to połowę zapominam.. niesamowita jesteś fajnie masz że możesz sobie pozwolić na tak duże okazy roślin, efekt bedzie mega szybko
łubin jako doskonały towarzysz to chodzi o ten ogrodowy?Lupinus hybridus?
Ogród z pergolą 10:47, 12 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Dzień dobry
Czosnki widzę wszędzie- co w nich jest, że tak urzekają? W każdym razie mam i ja

mi się podobają takie kulki na łodygach poprostu tulipany mi się kojarzą z babcinymi ogródkami. niewiem jakoś wrażenia na mnie nie robią...
Ogród z pergolą 10:45, 12 wrz 2016

Do góry
Monka napisał(a)

Możemy robić razem, ale ja trochę później , jak się spotkamy to wyjaśnię

ok to pogadamy w sobotę
Ogród z pergolą 10:35, 12 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Anita kupiłam pastelle oby zdrowa była jak piszesz bo ja znowu doła łapię, zauważyłam dzisiaj maczniaka prawdziego na louis odier prysnąć Topsinem czy juz nie ma sensu?

Marta liczyłam na więcej zdobyczy, troszkę rozczarowana jestem. ale kupiłam 2 róże z mniej znanej szkółki w Łasku taniej niz te same w rosarium więcej odmian z mojej listy chciejstw nie było...jak w sobotę w Skierniewicach nic nie kupię to w październiku robię zamówienie internetowe..trudno..

Monika odpisałam a co z zakupami hemoglobiny, siarki i mączki?robimy razem?

Możemy robić razem, ale ja trochę później , jak się spotkamy to wyjaśnię
Ogród z pergolą 10:30, 12 wrz 2016

Do góry
Anita kupiłam pastelle oby zdrowa była jak piszesz bo ja znowu doła łapię, zauważyłam dzisiaj maczniaka prawdziego na louis odier prysnąć Topsinem czy juz nie ma sensu?

Marta liczyłam na więcej zdobyczy, troszkę rozczarowana jestem. ale kupiłam 2 róże z mniej znanej szkółki w Łasku taniej niz te same w rosarium więcej odmian z mojej listy chciejstw nie było...jak w sobotę w Skierniewicach nic nie kupię to w październiku robię zamówienie internetowe..trudno..

Monika odpisałam a co z zakupami hemoglobiny, siarki i mączki?robimy razem?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:44, 12 wrz 2016

Do góry
Anie: Anbu i Anna_t Troche tej formalności u mnie będzie ale nie tak bardzo bardzo
Ogród z rzeźbą 06:30, 12 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dostałam od MalejMi rudbekie, nie chcialam ale wetknęła i tyle. zonk. i teraz wiem że przesadzę je pod płot i zapomnę i za rok pewnie mnie zaskoczą jak u Ciebie a moze pokocham ?

Ania, masz dużo miejsca w ogrodzie, warto mieć takie słoneczka. Rudbekie fajnie komponują się z trawami. Ja swojej nie będę się pozbywać, pewnie kiedyś zmienię jej tylko miejsce.
Ogród z pergolą 22:40, 11 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
oj tak Marzena to różane guru
A ja właśnie w Kutnie jestem.kupiłam heidi klum, pomponelle i pastele czyli wszystko spoza listy! :/

Fajne zakupy
Pomponellę i Pastellę też mam i jestem zadowolona. Pastella kwitnie niemal bez przerwy, teraz zaczyna chorować, ale w poprzednich latach nie chorowała, Pomponella zdrowa, a nie stosuję chemii.

Polecam jeszcze Leonardo da Vinci, też nie choruje, powtarza kwitnienie i ma fajne ciemnozielone liście, chyba najładniejsze z wymienionych róż.
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:48, 11 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wariatki
Prawie - jak ogród 22:49, 10 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

właśnie jankosia mi mówiłam ze samosiejki zawsze mniejsze od tych w domu wysiewanych. pokazalabyś różnice między samosiejką a z Twojej produkcji?

nowa rabata cuuuuudna!
pokaż więcej z każdej strony

Aniu, moim zdaniem ta różnica w wielkości stipy wynika z tego, ze ta siana w domu po prostu dłużej rośnie - siejmy ją w marcu, więc do lata jest już sporawa. A ta z gruntu (samosiejka) pojawia się dopiero koło maja, więc automatycznie już na starcie jest o te 2 miesiące młodsza. Na masie przybierają obie dość szybko, różnicy nie widzę. Teraz w wielkości już powoli się zrównują, ta wysiana dawno kwitnie, a samosiejka zaczyna

Rozchodniki rozmnażaj, na pewno się przyjmą i na wiosnę będziesz już miała nowe roślinki
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 20:14, 10 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
serio??? Jak patrzę na twój masz masz zywoplotowy to w życiu bym nie pomyślała..

Serio, serio A sadzenie różnych roślin w żywopłocie ma chyba swoje uzasadnienie
Ogród z pergolą 15:31, 10 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wydawało mi się że ich kwitnienie się zazebia??

tiaaa, z szałwią, kocimiętką, lawendą

na pinie jest chyba kocimiętka... albo lawenda
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 15:11, 10 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)

No szkoda, bo one najbardziej mi się podobają
serio??? Jak patrzę na twój masz masz zywoplotowy to w życiu bym nie pomyślała..
Ogród z pergolą 14:52, 10 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

nie chćę cię rozczarować, ale muszem... perovskia zaczyna kwitnąć od połowy lipca... czyli miesiąc po czosnkach

Obornika nie dajesz bezpośrednio. Czosnek sadzić można w kompoście. Na wiosnę można dać odrobinę azofoski.

Jeszcze nie sadź, bo jest ciepło, jeśli teraz ruszą z wegetacją, to jest ryzyko przemarznięcia.
wydawało mi się że ich kwitnienie się zazebia??
Ogród z pergolą 14:51, 10 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pierwszy krok zrobiłas do cebulowych ))) zawsze jaka rabatka by sie znalazła gdzie ta nornica nie dotrze ))) a czochy sa super )))))))
chyba na opalisadowana różane może nie dojdą.ale to piosnka przyszłości u mnie
Ogród z pergolą 14:50, 10 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Gnojowki ??
ofkors!
Ogród z pergolą 14:47, 10 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ale te male są sliczne, bardzo podobają mi się w kompozycjach z mikolajkiem, perovskia i przegorzanem
https://pl.pinterest.com/pin/166422148709167575/

nie chćę cię rozczarować, ale muszem... perovskia zaczyna kwitnąć od połowy lipca... czyli miesiąc po czosnkach

Obornika nie dajesz bezpośrednio. Czosnek sadzić można w kompoście. Na wiosnę można dać odrobinę azofoski.

Jeszcze nie sadź, bo jest ciepło, jeśli teraz ruszą z wegetacją, to jest ryzyko przemarznięcia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies