Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 12:25, 23 lip 2014

Do góry
Lilie stare i nowe

Rododendronowy ogród II. 09:14, 23 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Po dłuższej przerwie kolejno zaczynam odwiedzać ogrody.
Obrazy oglądam tylko, bo szybciej
A u Ciebie, Bogdziu, jest co oglądać - lilie masz śliczne I ten ciemiernik! U mnie też kwitnie, ale biały I dopiero dziś sobie o nim przypomniałam

Jak różnorodność kwiatów, to i motyli mnóstwo. U mnie przeważnie pawiki..

Byłam u Ciebie , szukałam ciemiernika ale nie było , dziś znów zajrze. Miłego dnia.
Moja działka. 07:42, 23 lip 2014

Do góry
Bogusiu, piękne masz lilie i jeżówki, a ogród podczas Twojej nieobecności rozkwitł, że ho, ho Pozdrawiam
Moja działka. 07:31, 23 lip 2014

Do góry
Wczorajsze fotki:
Lilie.

Starorzecze na górce 00:07, 23 lip 2014

Do góry
Lilie

Lilia Orienpet ROCELLI

LO GIZMO lilia:

Lilia trąbkowa PINK PERFECTION

Liliowo i kolorowo:) 23:26, 22 lip 2014

Do góry
Taka wielka vanilka po trzech latach??????? Matko i córko, mam nadzieję, że moje takie wielkie nie urosną, miejsca nie będą miały na tyle...jak nisko je tniesz na wiosnę Danusiu?

Lilie faktycznie mamy te same Lubię tę wielką z żółtym środkiem, takie kwiaciory ogromne ma i pachnie cudnie

Danusiu może być pasowało do mnie przyjechać w ten długi weekend sierpniowy? W sobotę na przykład? Albo tydzień wcześniej? Kiedy?

Pozdrówka
Siedlisko na Podlasiu 21:43, 22 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Tak Grażynko jak są kwiatuszki na 2 ch nóżkach to faktycznie na nic czasu nie ma .ja mam starsze nieco 2 Kwiatuszki 9 i 7 lat Własnie wczoraj młodszy przyjechał uściskał mnie i mówi na dwa noce przyjechałem .Lilie śliczne u mnie część pięknych nornice sobie spożyły a drugą część ledwie uratowałam od robali Pozdrawiam

Halinko własnie widziałam tego starszego pomocnika u ciebie przystojniak z niego
Ja mam chrzciny w niedzielę i niewiele czasu na nic innego

Ogród z łezką 15:43, 22 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Kindziula piękne kfiatuchy. Pięknie już Ci kwitną hortki. Moje jednak postanowiły zakwitnąć też na razie male bo małe ale mają pączki. Nie martwi mnie to - będą dłużej Obecnie jestem zakochana w jeżówkach (miałaś rację) i gościach którzy te jeżówki odwiedzają Już wiem że jeżówki u mnie będą na zawsze. Twoje lilie cudne, i jeżówy też.
Ostróżki mi zakwitają drugi raz ale coś dziwnie wyglądają ich liście - jakby mączniak. Pani na targu ma już ostróżki ale jeszcze nie kwitły więc nie wiem jakie kolory (a tak na słowo to jej nie wierzę) - jak będą białe to Ci dam znać
Jeszcze Ci chcialam powiedzieć, że miałaś rację co do Novalis - jest przepiękna (tutaj nie ma dyskusji) ale po deszczu wygląda kiepsko...
I mam pytanko - jak Ci się sprawują na tym upale i Twoje patelni Lime Marmoladki? Bo się zastanawiam czy na tą swoją niedokończoną rabatę zamiast wrzosów nie dać właśnie ich.
Buziole

Było by dziwne gdyby nie zakwitły, przecież one na prawdę nie do zdarcia. U mnie na patelni i cały tydzień beż wody, a dają radę. Pewnie więcej czasu potrzebowały te Twoje, jak ta moja od Gierczusi. Dopiero malutkie zielone co nie co widać
Jeżówki są super, polecam Teraz ma znowu inne ten sklep, w którym kupowałam Na pewno coś wybierzesz
Moje ostróżki na razie zdrowe, ale na klonie Crimson Sentry mam białe ciapki, nie ma tak cudnie Zawsze coś musi być
Novalis...jak suche lato piękna jest, mam tego typu jasno różową różę...trza przeżyć

Lime trochę parzy, ale u mnie rzadko podlewane. Może gdyby miały zawsze wilgotno, by było super. Ale parzy listki od ziemi i nie jest to dużo. Nie wygląda to tragicznie. Spoko. Myślę, że u Ciebie będzie dobrze (dostęp do WODY).

Wybierasz się do mnie?

Buzior
Ogród z łezką 15:28, 22 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękny kwitnacy busz. Lilie niektóre mam takie same ale nie wszystkie. Pozdrówka.

Teraz to na prawdę wszystko kwitnie, rozrasta się szybko, a tak bardzo czekałam aż się rozrośnie Dobrze, będzie co rozdawać O irysach dla Ciebie pamiętam
Ogród z łezką 15:14, 22 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Lilie Kasiu mamy takie same jak widze, ale tej białej w ciapki nie mam a jest sliczna Piekny zapach teraz w ogrodzie. Masz bardzo ładne jeżówki Basenu zazdroszcze, musze w przyszlym roku pomyslec U mnie chociaz duzo cienia wiec jakos dajemy rade, ale dzis to chyba rekord temperatury bedzie. Ufff , udanego urlopu Pozdrawiam

Wiesz co Danusiu...nie jest jakaś okazała, i liście ma bardzo jasno zielone, ale pachnie

Jeżówki na prawdo warto. Jak już zaczną, kwitną nieprzerwanie do późna.

W niedzielę było piekielnie gorąco, u nas mało cienia. U Ciebie zaczarowane zakątki, dużo drzew, przyjemnie. Jest gdzie posiedzieć w upale. U nas tylko taras zacieniony.

Dziękuję
Ogród z łezką 15:10, 22 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Basen, lilie i limki idealny czas na wypoczynek. Macham do zobaczenia

Moje już wszystkie hortki zaczęły, nie tylko limki Nawet ta, którą od Gierczusi dostałam, się szykuje Muszę vanilki w przyszłym roku dość wysoko puścić, słabo je widać.

Ja też macham
Ogrodowe przygody 10:21, 22 lip 2014

Do góry
No i nie zawiodłam się- róże cudne, a do tego lilie i jeżówki
Takie różowe z ostatniego zdjęcia tez mam, ale te białe cudne - jak się nazywają? U mnie w okolicy słaba dostępność bylin, a wysyłkowo też strach kupować...
Może ty mi coś podpowiesz- szukam róży o pokroju chopina( wysoka i zwarta) na dalszy plan ale żółta lub cytrynowa?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 01:08, 22 lip 2014

Do góry
Łukaszu, tylko jedno słowo - przepięknie!
Pomijam żurawki, bo do ich różnorodności u Ciebie zdążyłam się przyzwyczaić, ale te liliowce i lilie - cudo!
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:26, 21 lip 2014

Do góry

Moje lilie , mam je od tego roku- wszystkie miały być białe

Rododendronowy ogród II. 22:42, 21 lip 2014

Do góry
Po dłuższej przerwie kolejno zaczynam odwiedzać ogrody.
Obrazy oglądam tylko, bo szybciej
A u Ciebie, Bogdziu, jest co oglądać - lilie masz śliczne I ten ciemiernik! U mnie też kwitnie, ale biały I dopiero dziś sobie o nim przypomniałam

Jak różnorodność kwiatów, to i motyli mnóstwo. U mnie przeważnie pawiki..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:09, 21 lip 2014

Do góry
Agato mój ogród falisty i kolorowy, od siostry będzie bardziej geometryczny i z założenia nie ma w nim być koloru żółtego i bordowego, zieleń, biel, róże, fiolety itp.
Mój będzie się kończył brzozami i hortensjami co połączy poniękąd dwa ogrody, bo od siostry będzie zaczynał się szpalerem hortensji

Aniu może to źle zabrzmi, że się wychwałam, ale w tym mój największy problem, zbyt częśto pokazywałem, że potrafie i nowe wyzwania mi nie straszne, teraz jestem notorycznie wykorzystywany.

Kasiu brama i furtka zawsze teraz zamknięte, chociaż o lilie zawsze miałem lekkie obawy, ale do tej pory tfu tfu było wzorowo
Kręcić nosem będę dalej bo z frontu widać tylko lilie i one są chwalone, reszta rabat schowana za domem

Paweł od drogi widoczna jest głównie rabata z liliami. Działka ma wymiary 15x60m i więkoszość rabata schowana za domem. Zdjęcie oczywiście moge zrobić... tylko chyba musiałbym chwasty wykosić przed płotem ...

Mam 3 hortensje w doniczkach, zeszłoroczne niewypały, muszą troszke nabrać masy. I na jednej rabacie posadziłem w tym roku Anabell, ale mają tylko po jednym kwiatku, za to krzewy gęste i powinny w przyszłym roku ładnie zakwitnąć.

Negocjowałęm dzisiaj wielkość rabaty zaczynając od bardzo przesadzonej wielkośći i zmniejszałem zmniejszałem, aż doszedłęm do planowanych wymiarów... warto było spróbować a gdybym zaczął od razu od planowanego wymiaru byłaby jeszcze mniejsza
Rododendronowy ogród II. 21:26, 21 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, ile ty masz lilii ?!!!Ja dopiero zaczynam przygodę z liliami. Kupiłam wiosną 3 białe, które okazały sięmieć kolor brzoskwiniowy. Będę musiała przesadzić na inną rabatkę.

Lilie to piękne kwiaty ale zakup ich to zawsze niewiadoma bo albo kolor i gatunek sie nie zgadza albo cebulki maja jakieś wady. U mnie tak jest w tym roku , mnóstwo cebul nie wykiełkowalo wogóle.Taki los ogrodnika.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:08, 21 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Wczoraj po braku sobotniego podlewania, spędziłem z wężem, konewkami i zraszaczami całe 3 godziny przy okazji podlałem ostatni raz ogród nawozami.
Zajmuje to wszystko bardzo dużo czasu i zakładam nawadnianie na rabatach, żadne automaty i takie tam, ale linie kroplujące i tak bardzo mi pomogą i zaoszczędza sporo czasu.

Pochwalić się muszę pewną sprawą dotyczącą lili Podczas podlewania ogrodu liczyłem przejeżdzających roweżystów, kilkunastu zawołało coś w stylu "patrza jakie lilie/ ale pięknie pachnie/ zobacz jakie piękne kwiaty), kilka osób nawet się zatrzymało, a najmilsza była jakaś obca Pani, która zatrzymała samochód i pytała czy może zrobić sobie zdjęcia oczywiście z uśmiechem pozwoliłem

Jeszcze jedna sprawa. Wczoraj baardzo się zdziwiłem i omało udławiłem kiedy usłyszałem od rodziców, że mam zacząć jedną z dwóch rabat które są w planach, a ta jedna akurat może być zaczęta bez czekania na montaż kanalizacji Będę się konsultował w jej sprawie

A jak my Ci mówimy, że masz przepięknie to kręcisz nosem . Widzisz? Każdy widzi jakie to cudeńko . Gratuluję (ale tak na wszelki wypadek zamykaj bramę, co by kolejne roślinki "nóg nie dostały").
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:48, 21 lip 2014

Do góry
Ewelino do prac w ogrodzie zmuszać nie muszą, z innymi pracami to już gorzej ale jak trzeba to łapie się za wszystko, wychodzę z założenia, że każda umiejętność może się kiedyś przydać, a na własnych błędach człowiek najwięej się uczy.

Co w planach... są dwie rabaty ta, która zacznie powstawać zarezerwowana jest dla kilku hortensji, różaneczników, żurawek no i kilku smaczków, które zapewne wyjdą w praniu. Druga to większe przedsięwzięcie, będą brzozy buksiki, hosty, tawuły paprocie i obok energetyczna bylinówka w kolorach czerwieni fioletu i różu, ale na tą trzeba będzie poczekać, a między tymi rabatami będzie namiastka krótkiej alejki wśród roślin, o takiej zawsze marzyłem, a będzie prowadzić do ogródu siostry, który powstaje na razie na papierze

Aniu spokojnie, mnie nie straszne doradzanie w kwestii żurawek, podajesz wymagania, a ja szukam czegoś konkretnego i w miare możliwości sprawdzonego

Agato to samo powiedziałem później mamie bo tak się złożyłą, że była w pobliżu no cóż często się tak zdarza.
Napisałaś wielkie słowa, ae dziękuje, że tak myślisz. Do wypełnienia moich planów potrzebne mi jeszcze dwa sezony, później będę sobie tylko kosmetycznie przerzucał rośliny z miejsca na miejsce i w międzyczasie budował ogród siostry

Jagodo cieszą mnie takie reakcje ludzi, ale zazwyczaj tak reagują osoby obce i nieznajome, miejscowi już tak z entuzjazmem nie podchodzą, albo nie komentują... oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego worka bo miłyvh komentarzy już dużo słyszałem
Na rabacie ędą na pewno hortensje bo ich bardzo mi w ogrodzie brakuje

Ewo najmilsze sytuacje są wtedy jak np podlewam i ktoś podchodzi pochwalić lub zapytać jakim cudem lilie mają ponad dwa metry muszę jeszcze troszke wielkoludó w dosadzić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:25, 21 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale cudne masz te pełne lilie, no jak zwykle wszystko mi sie podoba, lubie ogladac te TWoje rabaty bo zawsze cos podpatrze Pozdrawiam

A ja podziwiam twoje hortensje, 3x3, szok!
u mnie kwitną ogrodowe, anabellka i limki, ale te w cieniu bardziej...o dziwo
miło słyszeć, ze mając taki piękny ogród, znajdujesz u mnie jakieś inspiracje
zakątek w połowie cienisty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies