Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:10, 12 sie 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie
W „mojej” mam all gold. I chyba ona wyglada najlepiej z tych które rosną u mnie.

Przyszły miskanty Rosi. Sylwia fotka dla Ciebie. Takie są:

Spodziewałam się gęstszych, ale może się nie znam

A czy tu na dole zdjęcia to berberys green carpet, czy coś innego? Bardzo ładne w każdym razie.

Trawki może takie średnie troszkę na razie, na pewno odżyją po podróży i po posadzeniu Nabiorą masy i będzie lux.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 11:56, 12 sie 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Ta zielona hacone to może być Albostriata, albo Greenhills
Z szerokością liścia to różnie bywa. Kupowałam hacone All Gold w różnych szkółkach i w każdej miała inne liście zarówno jeżeli chodzi o szerokość jak i o wybarwienie. Te z drobnymi liśćmi w większości padły

Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie
W „mojej” mam all gold. I chyba ona wyglada najlepiej z tych które rosną u mnie.

Przyszły miskanty Rosi. Sylwia fotka dla Ciebie. Takie są:

Spodziewałam się gęstszych, ale może się nie znam
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:53, 12 sie 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Zdecydowałam ,że wywalam wszystkie bukszpany... nie mam już do nich cierpliwości... 4 lata pryskania na ćmę,doglądania....

We wrześniu przerobię 2 rabaty w przedogródku zastępując bukszpany berberysami i trawami...

Pozostaną mi tylko same cisy,które Kocham !...:

wiola, moim zdaniem super decyzja. Ja wywalam kulki bo wyglądają beznadziejnie. Zostawiam tylko tego wielkiego buksa i dwa stożki bo one w trojkę super wyglądają i mi szkoda. Kule są ogołocone przez grzyba i trochę przez ćmę, nie chce mi się o nie walczyć
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:50, 12 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A cóż to za bajeczna kraina?????
Jakoś z hobbitowem mi się skojarzyło
Ślicznie!!!

Wiesz, że ja myślę tak samo?
ALe wiesz też, że na początku guzik wiedziałam i sadziłam co popadnie?
Czasu trzeba wszystkim na ogarnięcie. Tylko jeden załapie, wyciągnie wnioski, a drugi już nie bardzo...
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:44, 12 sie 2021

Do góry
Zdecydowałam ,że wywalam wszystkie bukszpany... nie mam już do nich cierpliwości... 4 lata pryskania na ćmę,doglądania....

We wrześniu przerobię 2 rabaty w przedogródku zastępując bukszpany berberysami i trawami...

Pozostaną mi tylko same cisy,które Kocham !...:

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:42, 12 sie 2021

Do góry
i światłocienie na dużym ogrodzie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:40, 12 sie 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:37, 12 sie 2021

Do góry

ogród z czerwieni i żółci ewaluował nie wiadomo kiedy w kierunku różowego....

srebro z różowym mi się podoba

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:34, 12 sie 2021

Do góry

choć u nas czuć już jesień
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:31, 12 sie 2021

Do góry
Na szczęście wyżej są i takie widoki to daje nadzieję

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:02, 12 sie 2021

Do góry
część liliowców

aktinidia

klon Black Maya

i przez werticiliozę judaszowiec

Patrzę na te strachy codziennie i serce mnie boli. Nie usuwam bo jeszcze będę dozgłaszać pewnie do ubezpieczenia, że zdechło całkiem, tak kazali, a pewnie przyjadą znowu oglądać.
Ktoś powie będziesz mieć miejsce na nowe...cóż z tego skoro mi żal tego co już było, co urosło, co podlewaliśmy i dopieszczaliśmy przez tyle lat od patyczków...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:54, 12 sie 2021

Do góry
choruje amanogawa

jarzębinka

jedna z piwonii

lilak
Przedziwny Ogród 10:52, 12 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ależ pięknie u Ciebie. Ten mostek, dekoracje ogrodowe, mnóstwo kwitnących roślin i kolorowo. Super to mało powiedziane. Pokazuj więcej .

Dziękuję bardzo Cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Cały czas dąże do wymarzonego celu,
Pozdrawiam

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:49, 12 sie 2021

Do góry
Z żalem w sercu żegnam rośliny, które mimo prób usilnych ratowania z zamulenia roundapem nie przetrwały Pogoda nie ułatwiała, dwa miesiące prawie codziennie z nieba dolewało
padła kalina

lilak

rabarbar

rodki

klon palmowy( na dzień dzisiejszy nie ma żywych liści
Zieleń, drewno i antracyt 10:48, 12 sie 2021

Do góry
Kombinując nad miejscówką wiązu zrobiłam jeszcze kilka zdjęć. Kadry wciąż te same, ale mnie cieszą to sobie wstawię

Wracam do pracy, bo do rana się nie wyrobię
Przyjemnego dnia
Ogród długi 10:45, 12 sie 2021

Do góry
Joann napisał(a)

Oj, betonowe Juziu. Zobacz. Betonowe z miejscami na rabatki.

Tu ma być przestrzeń funkcjonalna, przeznaczona na parking (też ewentualnych gości) i tu planuję umieścić trampolinę dla dzieci (co im zresztą obiecałam po ułożeniu kostki).
Płot jest w trakcie modernizacji, a dokładnie brama i furtka. Od śmietnika do furtki powstanie murowana ściana i ona, śmietnik i słupki będą potraktowane czarnym tynkiem.
Także tu nie ma ogrodu. Tu jest betonowo i nieogrodowo. Zejście na schodek przy kolumnie będzie zejściem do ogrodu.

U mnie też będzie betonowo od strony wjazdu w sumie. Takie miejsce do parkowania dla gości tez jest bardzo przydatne. A co do trampoliny… to sie zastanówcie, czy faktycznie chcecie na betonie ją stawiać. U nas stała w trakcie robót na betonie stała. Młoda się zasunęła, ale nie zapięła. Oparła się w miejscu zamka, zamek się jakimś cudem rozsunął o grzmotnęła policzkiem o beton. Oj było nerwów, bo po chwili płaczu zaczęła zasypiać tak, że przez ręce leciała. Dali mi w dupę uspokajacza i na sygnale karetka nas do szpitala dziecięcego odwiozła. Na szczęście skończyło się bez hospitalizacji, ale ile się nerwów najedliśmy to nasze. Od tej pory stoi tylko na trawie. Dzieci jak starsze to może bardziej dopilnują, ale czasem lepiej dmucjać na zimne I druga sprawa - kotwienie trampoliny. Wiatr u nas potrafił trampolinę podnieść i przenieść na działkę obok, albo przerzucić do rowu.
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 10:41, 12 sie 2021

Do góry
anbu napisał(a)
Chwaliłam się u siebie we wątku, chwalę się i tutaj
Nie mogę się na nie napatrzeć

Witam
piękne ambrowce, w jakiej odległości od siebie sadzone?
Ogród długi 10:27, 12 sie 2021

Do góry
Joann napisał(a)

Oj, betonowe Juziu. Zobacz. Betonowe z miejscami na rabatki.

Tu ma być przestrzeń funkcjonalna, przeznaczona na parking (też ewentualnych gości) i tu planuję umieścić trampolinę dla dzieci (co im zresztą obiecałam po ułożeniu kostki).
Płot jest w trakcie modernizacji, a dokładnie brama i furtka. Od śmietnika do furtki powstanie murowana ściana i ona, śmietnik i słupki będą potraktowane czarnym tynkiem.
Także tu nie ma ogrodu. Tu jest betonowo i nieogrodowo. Zejście na schodek przy kolumnie będzie zejściem do ogrodu.

Oczami wyobraźni widzę jak tam stawiasz wielkie donice kipiące kwieciem.
Genialnie Ci idzie! Gratulacje!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:25, 12 sie 2021

Do góry
Rudbekie w tym sezonie kwitną symbolicznie.

Rozrósł się klon ściętolistny.

Klon strzępiastokory na rondzie też nabiera masy.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:19, 12 sie 2021

Do góry

Pięknie
Jeżówki masz piękne, ciągle podziwiam Twoje tawuły, ostróżki też ładne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies