Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Wilcza Góra 18:29, 28 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Podziwiam i lilioowce i lilie. kto nie był w Wosławicach ten nie zrozumie jaką ozdobą są liowce w ogrodzie

Lilie giganty podziwiam, mam ich kilka faktycznie ich zapach urzeka... ale jeszcze tak wielkich nigdzie nie widziałam

wyjazd do Wojsławic jeszcze przede mną, ale sporo już się naczytałam i naoglądałam i w necie i w albumach i magazynach wszelakich
to takie miejsce, które stanowi cudowną pochwałę ich urody...
...mam Ci ja malutkie Wojsławice u siebie i ciesze się z tej rabaty ogromnie

lilie też żarłoczne bestie...daj im porządnie jeść kilka razy w roku to i Tobie giganty urosną

buziaki Wilkołaki
Wilcza Góra 18:25, 28 lip 2014

Do góry
o tak, zdecydowanie lilie trzeba mieć, choćby tylko dla zapachu

w ubiegłym roku po tym, jak miałam dosłownie 2 lilie pachnące, zapragnęłam więcej i na jesieni dokupiłam, posadziłąm specjalnie głównie przy ganku i tarasie

zapach jest wg mnie najważniejszy w liliach, zachwycamy się wszyscy jako domownicy, ale i przechodnie nie pozostają obojętni (któregos dnia podlewałam gnojówką ze skrzypu padające powojniki, przechodziła para spacerowiczów i pyta: "a co tak pięknie pachnie?"; myślałam, że trupem padnę ze śmiechu ale rzeczywiście zapach lilii był dużo bardziej intensywny i kompletnie stłumił zapach odstanej, rozcieńczonej gnojówki)

Wilcza Góra 18:21, 28 lip 2014

Do góry
Podziwiam i lilioowce i lilie. kto nie był w Wosławicach ten nie zrozumie jaką ozdobą są liowce w ogrodzie

Lilie giganty podziwiam, mam ich kilka faktycznie ich zapach urzeka... ale jeszcze tak wielkich nigdzie nie widziałam
Wilcza Góra 16:17, 28 lip 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

wiem, że pewnie nie uwierzysz ale proszę daj wiarę
palca do żadnego sprzątania w tym sezonie przyłożyłam
kiedy rabata jest już taka pełna, nie widać zupełnie przekwitniętych "sucholców", które i tak same w końcu opadają
latoś mamy bardzo wilgotno = nie mam żadnych suchych liści
w bardziej suche lata, podlewam je wieczorami, co zapobiega usychaniu liści... i chyba tyle
zero sprzątania bo nie ma na to czasu - same muszą sobie radzić i jeszcze ogród zdobić

naprawde nie widac ?
to moze sie kiedys do nich przekonam...bo lilie to tez nie moje kwiaty, za sztywne
te liliowce ktore zacytowalam sa wyjatkowo piekne
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:03, 28 lip 2014

Do góry
Nie wkleiłam chyba ostatnio wszystkich zdjęć które zrobiłam
Czarne lilie wyglądałyby o niebo lepiej, a tak też róż wygląda tak sobie

Rododendronowy ogród II. 15:22, 28 lip 2014

Do góry
Bożenko, fajnie wiedzieć, ze zaglądasz ja z kolei mimo piękna liliowców, idę tylko w wybrane lilie a coś mi się zdaje, ze w tym roku nie było pokazu kwitnącej kolkwicji, czy mi umknęło; moja od ciebie ponad 1, tak do 1,4 i chyba za rok zakwitnie, tak doczytałam, ze po 3 latach
pozdrawiam, jak goście byli, znaczy się fajnie było
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 15:14, 28 lip 2014

Do góry
lilie pomieszały się z hortensją

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 15:03, 28 lip 2014

Do góry
rabata przed wejściem piękna - superowe Lilie w niej masz! moje juz przekwitły i nie zdążyłam obfocić

za szybko ten czas leci!
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 14:59, 28 lip 2014

Do góry
jeżowki -niezawodnie długo kwitną

lilie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:28, 28 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kompozycje w donicach są przepiękne, ale łany werbeny zachwycają! Jednak musi być ich mnóstwo, by był efekt

Pewnie tak już pod ciężarem i wielkością pokłada się...koło traw dawałam siewki, jeśli zima nas oszczędzi, za rok las, bo kwitną owszem, ale mało ich
ale szaleję na punkcie tych lilii, cudo!
lilie orientalne, niby nie zimują, ale już 3 sezon u mnie, nie wykopuję

biała My Weeding , różowa Magic Star, Sweet Rosy i Liliac Cloud i Blushing Girl, taki mix tu mam
Ogród z łezką 14:08, 28 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Szykuj nożyce, to Ci kulkę wyrównam
Jasne, znajdziemy miejsce na lilie u Ciebie Wczoraj się znowu ich nawąchałam u Małgosi Mam dla Ciebie maść od Małgosi, tylko mi w razie czego przypomnij, że ją mam
U nas też gorąco jak w piekle. Nic się robić nie dało. Człowiek tylko szuka miejsca do zdechnięcia...
Dzisiaj też się na upał zapowiada...

Miłego dnia Julcia

Takie fryzjerskie? nożyce
No widzisz u mnie nawet nie ma czego wąchać...hortensje nie pachną, a New Dawn...hm, sama wiesz.....

Dzisiaj też ukrop okropny....chwastów dzisiaj nie wyrywam, najwyżej zobaczysz jak ładnie u mnie rosną
U nas wczoraj burzą straszyło wieczorem, ale nici z tego wyszły.....może i dobrze, bo zdążyłam klona opryskać i róże przy okazji też....moja The Fairy ma przerwę w kwitnieniu, więc jej nie zobaczysz w pełnym rozkwicie....niestety

Buziaki i miłego dzionka
Piaskownia na zakręcie 13:20, 28 lip 2014

Do góry
Pomysłowo z podporami i zaskoczona jestem jeżówką, pachnącej nie znamwidzę, że idziesz w liliowce, ja z kolei mam w planie lilie i tulipany bukietowe
Wilcza Góra 13:20, 28 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Ten fioletowy liliowiec niesamowity w kolorze! ale jednak stwierdzam, ze wolę lilie i tylko te pachnące będę raczej je dosadzać, a nowości z liliowców u ciebie podziwiać

Miłka, jak ja kocham pachnące lilie to nikt nie wie....
mam taką kępę pod samym oknem kuchennym i kiedy gotuję w kuchni wieczorami...zapach przepełnia całe pomieszczenie ... boskość w naturze !!!
inne porozrzucane po ogrodzie, nie pozwalają obojętnie obok siebie przechodzić, o nie
Wilcza Góra 13:04, 28 lip 2014

Do góry
Ten fioletowy liliowiec niesamowity w kolorze! ale jednak stwierdzam, ze wolę lilie i tylko te pachnące będę raczej je dosadzać, a nowości z liliowców u ciebie podziwiać
Mój mały skrawek ziemi 12:34, 28 lip 2014

Do góry
Moje Hortensję nie wymagają żadnych nawozów zakwaszających ,same są piękne fioletowo niebieskie

Ostatnie lilie
I słoneczniki w gabinecie
Ogród Ewy :) 12:15, 28 lip 2014

Do góry
Eva, ta lilie co tak się Tobie podoba, to My Weeding
Ogród - Azyl Amatora 11:30, 28 lip 2014

Do góry
Najważniejsze, ze są lato długie i upalne, na pewno zakwitną....u mnie też tak nierówno, ale część mega wielka, na pełnym słońcu

lilie uwielbiam, widzę, ze masz te pachnące

Tuffet jest super ja tak co jakiś czas dokupuję i mam już 5 lub 6
pozdrawiam
Ogród z łezką 09:11, 28 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
No fryzjer z Ciebie pierwsza klasa...moja kulka bukszpanowa po dwóch czy trzech cięciach nadal jajo przypomina....a jałowca (płożącego, ale z tych wyższych)na elipsę ciągle tnę, bo jakoś kula mi wyjść nie chce...ach te Twoje lilie...jak przyjedziesz to mi doradzisz, gdzie takie żółte upchnąć

U mnie też ciepło było, dlatego dopiero po południu od północnej strony jakieś prace porządkowe robiłam. Skończyłam około 18.30 i jeszcze wskoczyłam w buty z kolcami i przedeptałam cały trawnik (oj zakwasy będę pojutrze), później go zasiliłam i podlałam, chociaż dwa dni temu go nieźle zlało...na oprysk klona i róż już mi sił zabrakło

Buziole na dobranoc

Szykuj nożyce, to Ci kulkę wyrównam
Jasne, znajdziemy miejsce na lilie u Ciebie Wczoraj się znowu ich nawąchałam u Małgosi Mam dla Ciebie maść od Małgosi, tylko mi w razie czego przypomnij, że ją mam
U nas też gorąco jak w piekle. Nic się robić nie dało. Człowiek tylko szuka miejsca do zdechnięcia...
Dzisiaj też się na upał zapowiada...

Miłego dnia Julcia
Ogród - Azyl Amatora 00:40, 28 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Dzięki za lilie, ta ostatnia ciemny róż pełna to jaka?Tuffety mam 2

Aniu, miała być Sweet Rosy ale nie wiem czy to ona
Ogród - Azyl Amatora 00:20, 28 lip 2014

Do góry
Robertop napisał(a)

Aniu, z warzywkami dam rade Szparaga nie wyłamuje, bo rośnie w rabacie kwiatowej. Kiedys tam byl warzywnik, pozniej trawnik, teraz rabata kwiatowa a on nadal rośnie i nawet fajnie wyglada.
Pomidory to kilka gatunków po 4 krzaczki. Te na zdjęciu to chyba tzw. "Bawole serca".
Dla Ciebie kwiatek:

Dzięki za lilie, ta ostatnia ciemny róż pełna to jaka?Tuffety mam 2
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies