Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:28, 09 sie 2021

Do góry
Szerokie letnie kadry... kocham jest bujnie i kolorowo... codziennie pada, nie trzeba podlewać ... trawniki w doskonałej kondycji...

Cisy do kolejnego cięcia... pożarte przez hakonechloa...
Wiosną będzie uszczuplanie... to samo miskanty Memory... brama ledwie się mieści...

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:23, 09 sie 2021

Do góry

Piękny widok i widok z tarasu też masz piękny, a mieksce wypoczynkowe na tarasie zachęca do odpoczynku
Nowe nabytki super - czy to Pink Annabell?
Do raju daleko - u Ewy 11:09, 09 sie 2021

Do góry

Ewunia piękne te jeżówki takie pełne jak nie jeżówki
Wzgórze chaosu 10:38, 09 sie 2021

Do góry
Relaksująco, jak za czasów dzieciństwa - koc pod drzewem
I głowa w chmurach...

Pięęęęęknie
Ogródeczek w każdych kolorach cudny
Ogród Basi i Romka 10:22, 09 sie 2021

Do góry
A tu rojnikowy złodziej no i pogoń za nią

Udało się, rojnik wrócił na swoje miejsce

Ogród Basi i Romka 10:18, 09 sie 2021

Do góry
Moje niektóre pieńki prawie całkowicie spróchniały, pełno było w nich robali, to próchno rozsyłam na rabatach, nie wiem czy dobrze, a pozostałości po pieńkach jeszcze wykorzystam, jeden już dostał paprotkę myślę, że jeszcze z dwa sezony wytrzyma

Zacisze Alicji 10:10, 09 sie 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Basiu! Bardzo dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba w moich zakątkach. Miłego tygodnia.

Dziękuję i nawzajem
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:52, 09 sie 2021

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ale się cieszę, że i tobie spodobał się ten kwietnik
U mnie, gdy leżał w altanie i czekał na wiosenne powieszenie, to chłopaki mieli ubaw, że im pisuar kupiłam, a potem, że za wysoko każę wieszać
Wariactwo
Uwielbiam wszelakie wyroby z Belldeco, wszystko bym od nich kupiła Budapeszt też uwielbiam, więc same miłe skojarzenia
Na wiosnę posadziłam w nim bratki, teraz rośnie wilczomlecz Diamond frost.
Coś zwisającego byłoby super, u nas w kwiaciarni widziałam w nim paprocie.
Ja czekam, aż pnąca hortensja nieco go obrośnie, obok dosadziłam też różę Eden rose, będzie romantico na maksa

Gdy obsadzisz i powiesisz koniecznie obfoć
Jak tynkowanie? Finisz?
Bo wakacje to widziałam Boooskie!!!
Ja dupska w tym roku nie ruszyłam poza granice i mam focha. Drugi rok z rzędu, no nie da się tak żyć!

Ogród Efcia masz tak wypasiony, że aż modły wznosiłabym, żeby się zahibernował w tym stanie. Przepiękny busz. Drzewka niech sobie nieco jeszcze rosną, reszta niech czaruje w takiej postaci jak teraz.
Rower sztos! Cudna fota, prawdziwa ogrodniczka Buziaki

Iwonko, dziękuję za niesamowite kwietnikowe inspiracje!!! Mam kilka pomysłów na obsadzenie kwietnika, zobaczymy co ostatecznie mi w duszy zagra
Twój ogród to dla mnie niesamowita inspiracja, masz tak kobieco , lekko, uwielbiam go!

Powiedz, wsadzałaś na dno jakąś folię czy prosto w kwietnik?
W tym sklepie maja sporo produktów Belldeco i mogłabym godzinami stamtąd nie wychodzić. Mam na oku kilka kolejnych ozdób (ceny niektórych są zaporowe, ale powoli kupimy wszystko co nam się podoba ), bo mąż tez się zafiksował) Z początkowej wersji ogrodu nowoczesnego zaczynam przechodzić na stronę ogrodu angielskiego/sielskiego/romantycznego hmm... i takie ozdoby też zaczynają mi się podobać a nowoczesne/industrialne mnie nudzą.
Na razie kwietnik muszę powiesić chyba na garażu bo elewacja się robi. Do tynkowania jeszcze chwilka, w tym momencie brat kończy kłaść styropian, potem siatka z klejem i na końcu tynk i farba. Termin mamy do końca października, więc jeszcze trochę czasu.

Oj my mega wakacyjni w tym roku, co chwilę gdzieś jeździmy, aż mi ogrodu szkoda, że nie mam kiedy się nim nacieszyć i o niego zadbać. Plewienie czeka...
Uwielbiam lipiec i sierpień, moje ukochane miesiące!!! Wszystko kwitnie, jest zielono, bujnie cud miód!!! Niech drzewa rosną, za kilka lat Maję zaproszę

Ja od kiedy sobie kupiłam rowerek, codziennie do pracy na nim pomykam, mega przyjemnie

Ślę buziaki do Ciebie!!!

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:38, 09 sie 2021

Do góry
Pamiętacie mojego derenia na pniu leżącego na trawniku z wyrwanym palikiem po jednej z burz? Wczoraj wreszcie doczekał się porządnego palika (zamiast podpierającego go od czasu burzy szpadla ) i przesadzenia, bo zbyt czule przytulał się do miskanta .
Było:

Jest:

Mała zmiana a cieszy .
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 09:32, 09 sie 2021

Do góry
daredevil napisał(a)

Beza kupiona . Udany dzień

Z prac ogrodowych tylko cięcie lawendy. Poniedziałek jutro, buuuu

Pozdrawiam!

ale masz gości?
Ogrodowe wariacje 09:24, 09 sie 2021

Do góry
Marta, Agnieszka, Mirella przetestuję lobelię, bo bardzo mi spasowała
Faktycznie pierwszy rok różanki i jestem zadowolona, a co do bylin, czy innych roślin w postaci dodatków to muszę się przekonać co mi się sprawdzi najlepiej.
Tak jak pisałam dokupię jeszcze Novalis, Munstead Wood i chodzi mi po głowie Ascot brakuje mi takich właśnie mocnych akcentów.

Elu cieszę się, że doceniasz moje postępy w ogrodnictwie, wszystkiego tutaj się nauczyłam

Mirella wiesz, że połączenie klona czerwonego z ML widziałam w Twoim poprzednim ogrodzie jak szukałam aranżacji z klonami
Jeśli one będą u mnie dobrze rosły wówczas bardzo chciałabym powiększyć kolekcję. Na żwirowej obok planowanego zmieściłby się jeszcze jakiś karłowy na słoneczne stanowisko. Poza tym myślę, że zgra się z iglakami z sąsiedniej właśnie tej żwirowej rabaty, zobacz ją z różnych stron, może się przekonasz

Zacisze Alicji 09:21, 09 sie 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ja najbardziej lubię u Ciebie te wszystkie zakątki ale motylek też ładny

Basiu! Bardzo dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba w moich zakątkach. Miłego tygodnia.

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:08, 09 sie 2021

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:01, 09 sie 2021

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:57, 09 sie 2021

Do góry

Ogród w Klein Kottorz 08:54, 09 sie 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Kilka obrazków z mojego ogrodu

Danusiu! Cuda pokazujesz. Twoje hortensje przepiękne, ogromne, dorodne. Obrazki z ogrodu do pozazdroszczenia.
Podziwiam.
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:48, 09 sie 2021

Do góry

najbardziej lubię sierpniowy ogrod

Gożdzikowa - wiejski ogród 08:42, 09 sie 2021

Do góry
Haniu Miłego tygodnia

Gożdzikowa - wiejski ogród 08:19, 09 sie 2021

Do góry

Rózności

Zieleń, drewno i antracyt 08:17, 09 sie 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Cafe au Lait, pierwszy kwiat miał w sobie odrobinę więcej różu

Jowey Winnie, nie potrafię na zdjęciach oddać jej przepięknych przejść kolorystycznych. Jako moja ulubienica, ma 2 zdjęcia

Sylvia, niezawodna, startuje najpóźniej, to jej pierwszy kwiat w tym roku

Piękna ilość dalii. Cafe au Lait zapisuję do zakupów na pewno. Przepiękny
Podobają mi się zestawienia roślin, które masz w ogrodzie, dobrze to wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies