Moje niektóre pieńki prawie całkowicie spróchniały, pełno było w nich robali, to próchno rozsyłam na rabatach, nie wiem czy dobrze, a pozostałości po pieńkach jeszcze wykorzystam, jeden już dostał paprotkę myślę, że jeszcze z dwa sezony wytrzyma
Iwonko, dziękuję za niesamowite kwietnikowe inspiracje!!! Mam kilka pomysłów na obsadzenie kwietnika, zobaczymy co ostatecznie mi w duszy zagra
Twój ogród to dla mnie niesamowita inspiracja, masz tak kobieco , lekko, uwielbiam go!
Powiedz, wsadzałaś na dno jakąś folię czy prosto w kwietnik?
W tym sklepie maja sporo produktów Belldeco i mogłabym godzinami stamtąd nie wychodzić. Mam na oku kilka kolejnych ozdób (ceny niektórych są zaporowe, ale powoli kupimy wszystko co nam się podoba ), bo mąż tez się zafiksował) Z początkowej wersji ogrodu nowoczesnego zaczynam przechodzić na stronę ogrodu angielskiego/sielskiego/romantycznego hmm... i takie ozdoby też zaczynają mi się podobać a nowoczesne/industrialne mnie nudzą.
Na razie kwietnik muszę powiesić chyba na garażu bo elewacja się robi. Do tynkowania jeszcze chwilka, w tym momencie brat kończy kłaść styropian, potem siatka z klejem i na końcu tynk i farba. Termin mamy do końca października, więc jeszcze trochę czasu.
Oj my mega wakacyjni w tym roku, co chwilę gdzieś jeździmy, aż mi ogrodu szkoda, że nie mam kiedy się nim nacieszyć i o niego zadbać. Plewienie czeka...
Uwielbiam lipiec i sierpień, moje ukochane miesiące!!! Wszystko kwitnie, jest zielono, bujnie cud miód!!! Niech drzewa rosną, za kilka lat Maję zaproszę
Ja od kiedy sobie kupiłam rowerek, codziennie do pracy na nim pomykam, mega przyjemnie
Pamiętacie mojego derenia na pniu leżącego na trawniku z wyrwanym palikiem po jednej z burz? Wczoraj wreszcie doczekał się porządnego palika (zamiast podpierającego go od czasu burzy szpadla ) i przesadzenia, bo zbyt czule przytulał się do miskanta .
Było:
Jest:
Marta, Agnieszka, Mirella przetestuję lobelię, bo bardzo mi spasowała
Faktycznie pierwszy rok różanki i jestem zadowolona, a co do bylin, czy innych roślin w postaci dodatków to muszę się przekonać co mi się sprawdzi najlepiej.
Tak jak pisałam dokupię jeszcze Novalis, Munstead Wood i chodzi mi po głowie Ascot brakuje mi takich właśnie mocnych akcentów.
Elu cieszę się, że doceniasz moje postępy w ogrodnictwie, wszystkiego tutaj się nauczyłam
Mirella wiesz, że połączenie klona czerwonego z ML widziałam w Twoim poprzednim ogrodzie jak szukałam aranżacji z klonami
Jeśli one będą u mnie dobrze rosły wówczas bardzo chciałabym powiększyć kolekcję. Na żwirowej obok planowanego zmieściłby się jeszcze jakiś karłowy na słoneczne stanowisko. Poza tym myślę, że zgra się z iglakami z sąsiedniej właśnie tej żwirowej rabaty, zobacz ją z różnych stron, może się przekonasz
Piękna ilość dalii. Cafe au Lait zapisuję do zakupów na pewno. Przepiękny
Podobają mi się zestawienia roślin, które masz w ogrodzie, dobrze to wygląda.