Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 08:27, 09 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja wyedukowalam dziewczyne żeby nie układala tylko kodami ale tez roślinami to nikt jej takiego bałaganu nie bedzie zostawiał a jak za tydzień nie podzieli to jej taki sajgon zrobię ze mnie popamieta. ona jest dla klienta a nie klient dla niej

ja to tak buszowałam w jednej z biedronek bo było ponad 10 kartonów że aż się zmęczyłam przestawiałam przewalałam że aż wstyd hehe ale później ładnie poustawiałam kartoniki tak że nikt by nie powiedział że przed chwilą jakaś szarańcza była
Trochę nowocześnie, trochę użytkowo - ogród do przeróbki 07:47, 09 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

w marketach spozywczych można kupić?

Aniu, żarty sobie robiłam i miałam na myśli produkty spożywcze takie jak kaszanka (z hemoglobiną) czy wino-wino (z siarką). Dlatego napisałam o chrzęszczeniu mączki w zębach
Siarkę kupisz np. w sklepie dla rolników. Hemoglobinę w hurtowni mięsa. Mączka pozostaje przez internet. Ale wszystko znajdziesz na allegro.
Ogród z pergolą 23:17, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

szkoda Renia że nie zadzoniłaś do mnie..ja do Ciebie dzoniłam...

A nie mam nieodebranego polączenia od Ciebie ...
Ogród Marty 21:29, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marta u Ciebie comte długo trzyma kwiat?ma przerwe w kwitnieniu?

Dosyć długo trzyma kwiat, nawet taki przekwitły tragicznie nie wygląda, miał małą przerwę w kwitnieniu, ale on młody i mnustwem kwiatów jeszcze nie zachwycał, za to mocno pachnie
Ogród z pergolą 21:26, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja wyedukowalam dziewczyne żeby nie układala tylko kodami ale tez roślinami to nikt jej takiego bałaganu nie bedzie zostawiał a jak za tydzień nie podzieli to jej taki sajgon zrobię ze mnie popamieta. ona jest dla klienta a nie klient dla niej

A ja tam nigdy nie miałam problemów z tym "grzebaniem" ... tylko zawsze po wszystkim wszystko ułożyłam jak należy i git
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:44, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Janka masz u siebie Herzogin Christiana, powiesz mi coś wiecej o niej?jak kwitnie, z długą przerwą? śmieci czy trzeba ścinać?zdrowa?

Mam i bardzo sobie chwalę.
U mnie kończy drugi sezon i nie mam jej nic złego do zarzucenia. Zdrowa, ładnie zagęszczona. Kwitła długo i obficie, pachnie (w końcu to seria Parfuma!), długo trzymała kwiat. I uwielbiam jej kwiaty-kulki!
Trochę śmieci, bo obficie kwitie, ale nie tak jak Artemis.
Przerwę miała, ale później niż wiekszosć róż. Teraz powtarza, ale już niezbyt obficie. U mnie wyrosła w tym momencie na ok 110 cm wysokości.

Tu chyba już wcześniej pokazywane zdjęcia Herzogin:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:28, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pokaz by się przydał

wiesz nie przyciełam tych badyli bo non stop co innego do roboty mi ogrod wymyslał a teraz widze paki na szczytach..!to juz zostawiałam takie pokraki

Nooo by się przydał...
Wiem - zaniedbuję ostatnio pisanie na O., ale to chyba jesienna chandra jak u wielu osob ostatnio i niezadowolenie ze wszystkiego co sie w ogrodzie dzieje, beeee. Ale podczytuję co u innych słychać

Jak badyli wcześniej nie przycięłaś, to przytnij wiosną. Bo teraz cięciem pobudzisz wypuszczanie kolejnych pędów, a już nie zdążą zdrewnieć.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:56, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasia przecież jak Ty ścieżki zrobisz to juz trawnika nie będziesz mieć

bedzie miedzy płytkami
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:55, 08 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ale nie mam sciezek i tarasu

Kasia przecież jak Ty ścieżki zrobisz to juz trawnika nie będziesz mieć
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:54, 08 wrz 2016

Do góry
Minerva...ojej to ja powinnam ją mieć a mi nie pasuje....... :/
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:34, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia musiasz zmienić nazwę wątku...Twoj ogrod juz nie jest w budowie przecieżnie masz pustych rabat tylko piękne i dojrzałe już

ale nie mam sciezek i tarasu
Moje małe wielkie marzenie 19:29, 08 wrz 2016

Do góry
hahahahah Ty też buszowałaś
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:28, 08 wrz 2016

Do góry
Kasia musiasz zmienić nazwę wątku...Twoj ogrod juz nie jest w budowie przecieżnie masz pustych rabat tylko piękne i dojrzałe już
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:24, 08 wrz 2016

Do góry
idealnie wpadalam na info o pachnących różach
u mnie LO dostal 2m obeliska i mam nadzieję ze go całego zasłoni
Ogród z pergolą 19:19, 08 wrz 2016

Do góry
alis napisał(a)

Ania, też pudła porozstawiałam i grzebałam, czekałam kiedy tylko ktoś zwróci mi uwagę Ale nie dogrzebałam się takiej ilości czosnków jak chciałam, nie chciałam przeginać, bo i tak patrzyli na mnie wszyscy jak buszuję w pudłach.
Masz rację, gdyby te cebule były posegregowane, o wiele łatwiej byłoby wszystkim.

Ogród z pergolą 19:16, 08 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Byłam po 16tej ... i byly Mount Everest ale nie wzięłam bo mam ich trochę już Nie szaleję już jak w ubiegłym sezonie

szkoda Renia że nie zadzoniłaś do mnie..ja do Ciebie dzoniłam...
Ogród z pergolą 17:36, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
7,99 tylko 2 szt udalo mi się zdobyć, już wiecej sily grzebać nie mialam. pokłociłam się z pracownicą sklepu bo ona pretensje że my te pudla sobie rozstawiamy...pustak. mogła posegregować rodzajami kwiatów to by mniejszy bałagan byl

Ania, też pudła porozstawiałam i grzebałam, czekałam kiedy tylko ktoś zwróci mi uwagę Ale nie dogrzebałam się takiej ilości czosnków jak chciałam, nie chciałam przeginać, bo i tak patrzyli na mnie wszyscy jak buszuję w pudłach.
Masz rację, gdyby te cebule były posegregowane, o wiele łatwiej byłoby wszystkim.
Ogród Ani :) 15:11, 08 wrz 2016

Do góry
to chyba wszystko już wiem.. wielkie dzięki
Ogród Ani :) 14:55, 08 wrz 2016

Do góry
Cebulowe podleje deszcz. Wilgoć kompostu im wystarczy.

Allium atropurpureum - Czosnek purpurowy zbieram, obsuszam i pod koniec września sadzę do gruntu.
Główkowe zostawiam. Aniu, one są takie drobniutkie i taniutkie, że sobie głowy nie zawracam i co roku dokupuję nowe.

anna_t napisał(a)
a i jeszcze jedno Iwonka, te przybyszowe cebule za ile lat wytworzą swoje przybyszowe?

co roku z każdej cebuli masz nowe. Co roku to samo - dzielisz i masz już dużą cebulę.
Ogród Ani :) 14:48, 08 wrz 2016

Do góry
a i jeszcze jedno Iwonka, te przybyszowe cebule za ile lat wytworzą swoje przybyszowe?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies