Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

jolanka 19:41, 08 wrz 2016

Anda napisał(a)

2x2,5 w tym roku na moją LO by była ok Zobaczymy jak przyrośnie w przyszłym. Mam ją dopiero drugi sezon. O LO czytałam, że lubi słońce. W półcieniu może mniej kwitnąć. Natomiast do półcienia polecana jest Zephirine Drouhin.
Dieter i Minerva powinny do siebie pasować. Widziałam je co prawda na żywo, ale ich nie mam, wiec ręki sobie nie dam uciąć. Wedding nie widziałam na żywo
Cudnie pachnie też Big Purple, to taki ciemny fioletowy odcień purpury. Najładniej i najbardziej roznosi sie u mnie zapach Jaques Cartier i Mme Boll. Obie to chłodny róż Przed domem przy ścianie rośnie Summer Song i jej zapach też sie unosi na metr od róży, ale tu chyba kolor dla Ciebie nieodpowiedni.

Ewa, uważnie czytam o wielkościach LO. Nie bardzo mam ochotę puścić tę różę w wysokość - ale wszyscy przestrzegają, że nie pozwala siebie ujarzmić Zaczynam się jej bać Próbowałam kulkować ale wtedy coś zjadało jej listki, które byly nisko
Minerwa pachnie za to na kilometr

Kasya 19:47, 08 wrz 2016

jolanka napisał(a)

oj tak!
anna_t 19:54, 08 wrz 2016

Minerva...ojej to ja powinnam ją mieć a mi nie pasuje....... :/
amelia_b 19:56, 08 wrz 2016

Ewciu piękne zdjęcia róż u ciebie zawsze można oczy nacieszyć profesjonalną fotografią
Zana 20:28, 08 wrz 2016

Ewuniu bardzo Ci dziękuję, Big Purple i Mme Boll to chyba będzie dobry kierunek. O reszcie muszę sobie jeszcze poczytać. Summer Song nie wykluczam, ale to na inne miejsce.
tulucy 21:57, 08 wrz 2016

Chłodny pachnący bosko róż delikatny to ma Gartentraume, kwitnie ciurkiem praktycznie,
Zana 23:26, 08 wrz 2016

Na Gartenträume już gdzieś oko zawiesiłam. Dzięki Łucja.
Anda 08:41, 09 wrz 2016

anna_t napisał(a)
idealnie wpadalam na info o pachnących różach
u mnie LO dostal 2m obeliska i mam nadzieję ze go całego zasłoni

Myśle ze go zasłoni i będzie to bardzo efektownie wyglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:44, 09 wrz 2016

jolanka napisał(a)

Ewa, uważnie czytam o wielkościach LO. Nie bardzo mam ochotę puścić tę różę w wysokość - ale wszyscy przestrzegają, że nie pozwala siebie ujarzmić Zaczynam się jej bać Próbowałam kulkować ale wtedy coś zjadało jej listki, które byly nisko

Wg mnie bez kulkowania LO nie dasz rady, wtedy pójdzie Ci właśnie we wysokość, a tego ni chcesz... Hmm... Ciekawa jestem jak sobie z nią będziesz radzić Ja tez nie mam aż tyle miejsca, więc będę u Ciebie podglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:44, 09 wrz 2016

anna_t napisał(a)
Minerva...ojej to ja powinnam ją mieć a mi nie pasuje....... :/

A co Ci w niej nie pasuje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies