Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 20:32, 23 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Ale u Ciebie pięknie liliowo i widzę, że żeliwny garniec zyskał zawartość A te horti to giganty są...

Oooo bedzie komu robic zdjecia)) Lilie juz przekwitaja bo upal za duzy a teraz deszcz...
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:30, 23 lip 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)

Kwiaty w deszczu tez są piękne lilie sliczne rózyczka z łezką cudeńko
Miłej pielgrzymki wygodnych butów i pięknych widoków po drodze

Grazynka dzięki za miłe słowa odnośnie kwiatuchów a i życzenia wszystkie Twoje sie spelniły-pielgrzymka była miła,buty wygodne,a widoki chwytające za serce.
Pozdrawiam baaardzo serdecznie
Rododendronowy ogród II. 19:28, 23 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie też brakowało deszczu ale dzis juz nie brakuje. Wczesnym popołudniem padał grad a potem deszcz i teraz też juz pada i grzmi w oddali . Grad był duży i zniszczył kwiaty w ogrodzie a szkoda bo lilie pieknie kwitły i liliowce i floksy zaczynały . Tak wygladał grad.

straszne, bardzo wspolczuje
okropna ta pogoda
u mnie znowu leje...okropnie, na szczescie poki co bez gradu
Rododendronowy ogród II. 18:39, 23 lip 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Zaglądam, a tu same niespodzianki Kwitnący ciemiernik, i niespotykany liliowiec...
U mnie spokojnie tylko podlewania sporo, bo deszczu brakuje, ale ponieważ kocham słońce, to nie narzekam.
Dziękuję, za radę w sprawie rozmnażania róż, spróbuję, a nuż się uda

U mnie też brakowało deszczu ale dzis juz nie brakuje. Wczesnym popołudniem padał grad a potem deszcz i teraz też juz pada i grzmi w oddali . Grad był duży i zniszczył kwiaty w ogrodzie a szkoda bo lilie pieknie kwitły i liliowce i floksy zaczynały . Tak wygladał grad.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:25, 23 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Bożenko właśnie wpisałam się u Ciebie Jeżówki te pomarańczowe muszę przenieść na jesień, bo mi tam nie konweniują, to Ci ukopię kawałek

pozdrawiam!

Karola , bardzo chętnie przyjmę bo sa śliczne.U mnie też dzis był grad , deszcz i grzmoty i chyba za chwile znów bedzie. Grad poniszczył wszystko bo był duży i dużo go było. Liscie z azalii i drzew poobrywał i lilie poniszczył zupełnie.
Ogród - Azyl Amatora 16:22, 23 lip 2014

Do góry
Nowe tegoroczne Lilie:

Ogrodowe przygody 13:39, 23 lip 2014

Do góry
Iwonko ślicznie u Ciebie, wszystko tak bujnie, zdrowo rośnie, a jak pięknie musi pachnieć w ogrodzie... róże, lilie, lawenda . Mam też biały rozwar, wczoraj go obserwowałam, ta biel kwiatów jest tak czysta, że aż razi .
Ciekawa jestem passiflory, ona u nas na dworze chyba nie przezimuje? Kiedyś miałam w domu ogromną, ale nigdy nie zakwitła.
Ogród z łezką 12:25, 23 lip 2014

Do góry
Lilie stare i nowe

Rododendronowy ogród II. 09:14, 23 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Po dłuższej przerwie kolejno zaczynam odwiedzać ogrody.
Obrazy oglądam tylko, bo szybciej
A u Ciebie, Bogdziu, jest co oglądać - lilie masz śliczne I ten ciemiernik! U mnie też kwitnie, ale biały I dopiero dziś sobie o nim przypomniałam

Jak różnorodność kwiatów, to i motyli mnóstwo. U mnie przeważnie pawiki..

Byłam u Ciebie , szukałam ciemiernika ale nie było , dziś znów zajrze. Miłego dnia.
Moja działka. 07:42, 23 lip 2014

Do góry
Bogusiu, piękne masz lilie i jeżówki, a ogród podczas Twojej nieobecności rozkwitł, że ho, ho Pozdrawiam
Moja działka. 07:31, 23 lip 2014

Do góry
Wczorajsze fotki:
Lilie.

Starorzecze na górce 00:07, 23 lip 2014

Do góry
Lilie

Lilia Orienpet ROCELLI

LO GIZMO lilia:

Lilia trąbkowa PINK PERFECTION

Liliowo i kolorowo:) 23:26, 22 lip 2014

Do góry
Taka wielka vanilka po trzech latach??????? Matko i córko, mam nadzieję, że moje takie wielkie nie urosną, miejsca nie będą miały na tyle...jak nisko je tniesz na wiosnę Danusiu?

Lilie faktycznie mamy te same Lubię tę wielką z żółtym środkiem, takie kwiaciory ogromne ma i pachnie cudnie

Danusiu może być pasowało do mnie przyjechać w ten długi weekend sierpniowy? W sobotę na przykład? Albo tydzień wcześniej? Kiedy?

Pozdrówka
Siedlisko na Podlasiu 21:43, 22 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Tak Grażynko jak są kwiatuszki na 2 ch nóżkach to faktycznie na nic czasu nie ma .ja mam starsze nieco 2 Kwiatuszki 9 i 7 lat Własnie wczoraj młodszy przyjechał uściskał mnie i mówi na dwa noce przyjechałem .Lilie śliczne u mnie część pięknych nornice sobie spożyły a drugą część ledwie uratowałam od robali Pozdrawiam

Halinko własnie widziałam tego starszego pomocnika u ciebie przystojniak z niego
Ja mam chrzciny w niedzielę i niewiele czasu na nic innego

Ogród z łezką 15:43, 22 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Kindziula piękne kfiatuchy. Pięknie już Ci kwitną hortki. Moje jednak postanowiły zakwitnąć też na razie male bo małe ale mają pączki. Nie martwi mnie to - będą dłużej Obecnie jestem zakochana w jeżówkach (miałaś rację) i gościach którzy te jeżówki odwiedzają Już wiem że jeżówki u mnie będą na zawsze. Twoje lilie cudne, i jeżówy też.
Ostróżki mi zakwitają drugi raz ale coś dziwnie wyglądają ich liście - jakby mączniak. Pani na targu ma już ostróżki ale jeszcze nie kwitły więc nie wiem jakie kolory (a tak na słowo to jej nie wierzę) - jak będą białe to Ci dam znać
Jeszcze Ci chcialam powiedzieć, że miałaś rację co do Novalis - jest przepiękna (tutaj nie ma dyskusji) ale po deszczu wygląda kiepsko...
I mam pytanko - jak Ci się sprawują na tym upale i Twoje patelni Lime Marmoladki? Bo się zastanawiam czy na tą swoją niedokończoną rabatę zamiast wrzosów nie dać właśnie ich.
Buziole

Było by dziwne gdyby nie zakwitły, przecież one na prawdę nie do zdarcia. U mnie na patelni i cały tydzień beż wody, a dają radę. Pewnie więcej czasu potrzebowały te Twoje, jak ta moja od Gierczusi. Dopiero malutkie zielone co nie co widać
Jeżówki są super, polecam Teraz ma znowu inne ten sklep, w którym kupowałam Na pewno coś wybierzesz
Moje ostróżki na razie zdrowe, ale na klonie Crimson Sentry mam białe ciapki, nie ma tak cudnie Zawsze coś musi być
Novalis...jak suche lato piękna jest, mam tego typu jasno różową różę...trza przeżyć

Lime trochę parzy, ale u mnie rzadko podlewane. Może gdyby miały zawsze wilgotno, by było super. Ale parzy listki od ziemi i nie jest to dużo. Nie wygląda to tragicznie. Spoko. Myślę, że u Ciebie będzie dobrze (dostęp do WODY).

Wybierasz się do mnie?

Buzior
Ogród z łezką 15:28, 22 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękny kwitnacy busz. Lilie niektóre mam takie same ale nie wszystkie. Pozdrówka.

Teraz to na prawdę wszystko kwitnie, rozrasta się szybko, a tak bardzo czekałam aż się rozrośnie Dobrze, będzie co rozdawać O irysach dla Ciebie pamiętam
Ogród z łezką 15:14, 22 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Lilie Kasiu mamy takie same jak widze, ale tej białej w ciapki nie mam a jest sliczna Piekny zapach teraz w ogrodzie. Masz bardzo ładne jeżówki Basenu zazdroszcze, musze w przyszlym roku pomyslec U mnie chociaz duzo cienia wiec jakos dajemy rade, ale dzis to chyba rekord temperatury bedzie. Ufff , udanego urlopu Pozdrawiam

Wiesz co Danusiu...nie jest jakaś okazała, i liście ma bardzo jasno zielone, ale pachnie

Jeżówki na prawdo warto. Jak już zaczną, kwitną nieprzerwanie do późna.

W niedzielę było piekielnie gorąco, u nas mało cienia. U Ciebie zaczarowane zakątki, dużo drzew, przyjemnie. Jest gdzie posiedzieć w upale. U nas tylko taras zacieniony.

Dziękuję
Ogród z łezką 15:10, 22 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Basen, lilie i limki idealny czas na wypoczynek. Macham do zobaczenia

Moje już wszystkie hortki zaczęły, nie tylko limki Nawet ta, którą od Gierczusi dostałam, się szykuje Muszę vanilki w przyszłym roku dość wysoko puścić, słabo je widać.

Ja też macham
Ogrodowe przygody 10:21, 22 lip 2014

Do góry
No i nie zawiodłam się- róże cudne, a do tego lilie i jeżówki
Takie różowe z ostatniego zdjęcia tez mam, ale te białe cudne - jak się nazywają? U mnie w okolicy słaba dostępność bylin, a wysyłkowo też strach kupować...
Może ty mi coś podpowiesz- szukam róży o pokroju chopina( wysoka i zwarta) na dalszy plan ale żółta lub cytrynowa?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 01:08, 22 lip 2014

Do góry
Łukaszu, tylko jedno słowo - przepięknie!
Pomijam żurawki, bo do ich różnorodności u Ciebie zdążyłam się przyzwyczaić, ale te liliowce i lilie - cudo!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies