Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 15:58, 28 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Śliczne te busze masz!

Dzięki .
Już wiem że tytoń będzie u mnie i za rok
admete 16:00, 28 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Pamiętam jak trzymałaś tytoń w domu a później w szklarence a teraz .... zachwyca ! Na nastepny rok też chyba sobie go sprawię Ładnie by wyglądał z kosmosami

Warto było
Ja tez myślę o kosmosie

Doczytałem u Eweliny że goście Cię opuścili i bierzesz się za prace porządkowe Życzę lekkiej pracy

Pozdrawiam

Nie dziękuję, choć przy takim upale ciężko .
Czekałam aż przejdzie ten najgorszy upał a teraz jak chcę wyjść to jakaś burza się napatoczyła .
Mam nadzieję że uda mi się dziś choć jedne taczki chwastów wyrwać
admete 16:03, 28 lip 2014

Nie wkleiłam chyba ostatnio wszystkich zdjęć które zrobiłam
Czarne lilie wyglądałyby o niebo lepiej, a tak też róż wygląda tak sobie

admete 16:04, 28 lip 2014

Danutka 21:23, 28 lip 2014

Ja rozumie ikeę ale tkmaxa nie Pochwal się koniecznie co kupiłaś !!!

TO ja powinnam mieć wątek z gliną czy czymś takim masakra jakaś ta ziemia Woda wsiąkła na razie strat nie ma Po za jedną dziś przyszła burza wiatr rozszalał się i połamał catalpę Wczoraj zachwycaliśmy się nią że taka ładna, tyle przyrostów a dziś został patyk normalnie załamka ech nic dodać nic ująć
Miłej pracy w ogrodzie Ci życzę
ZielonaAnia75 22:40, 28 lip 2014

admete napisał(a)
No i kolejne miejsce gdzie trzeba cuś zrobić

Jak planowałam tą rabatę było pełno i kolorowo - wiem że wtedy za dużo ...ale teraz jest zdecydowanie za mało po prostu mdło.
Myślę że czerwony/bordowy kolor trochę by pomógł.

Mój modrzew mi pada - igiełki zżółkły
A tak ładnie przetrwał cały poprzedni sezon zimę i wiosnę
Co mu jest???

O widzę, że masz wiąz holenderski ,,Wredei", ja tez go mam - piękne drzewo
Ale się u Ciebie zmienia, nie nadążam!!!
Masz rację, kolorki by się przydały tej rabatce, może żuraweczki? Piękne okazy mają w Domaszowicach w agrocentrum po 12 zł - przynajmniej ostatnio jeszcze były
admete 07:48, 29 lip 2014

Danutka napisał(a)
Ja rozumie ikeę ale tkmaxa nie Pochwal się koniecznie co kupiłaś !!!

Jak bym Ci pokazała wszystko w kupie co kupiłam w tym sklepie - to też byś może polubiła - fakt ja mam specyficzny gust , ale uważam że warto tam chodzić

Pochwalę się jak znajdę chwilę żeby ogarnąć taras..........ale nie wiem czy dziś, bo zamierzam cały dzień siedzieć w chwastach

TO ja powinnam mieć wątek z gliną czy czymś takim masakra jakaś ta ziemia Woda wsiąkła na razie strat nie ma Po za jedną dziś przyszła burza wiatr rozszalał się i połamał catalpę Wczoraj zachwycaliśmy się nią że taka ładna, tyle przyrostów a dziś został patyk normalnie załamka ech nic dodać nic ująć
Miłej pracy w ogrodzie Ci życzę

Niestety i u mnie glina daje się we znaki .
Widziałaś moje rabaty na kółku
Teraz kolejna wiśnia -z tych duzych przy płocie żółknie i jedna z umbra......chyba się zapłaczę

Współczuję catalpy
admete 07:51, 29 lip 2014

ZielonaAnia75 napisał(a)

O widzę, że masz wiąz holenderski ,,Wredei", ja tez go mam - piękne drzewo
Ale się u Ciebie zmienia, nie nadążam!!!
Masz rację, kolorki by się przydały tej rabatce, może żuraweczki? Piękne okazy mają w Domaszowicach w agrocentrum po 12 zł - przynajmniej ostatnio jeszcze były

Zmienia się pomalutku, ale duże drzewa padają i nie wiem czy ostatecznie nie zostanę z iglakami i małymi krzewami .

Przepraszam że dziś tak pesymistycznie, ale brak siły na cokolwiek i chyba to rzutuje na humor.

Co do tej rabaty co wkleiłaś - też będa zmiany, ale już nie myślenie nad kolorami tylko nad tym co tam przetrwa.
Nie ma już na niej modrzewia, dwóch trzmielin, tylko dwie lawendy zostały, iglaki pomału padają.

Od juk w górę jest ok - czyli na dole rośliny mają za mokro .
nicol21 09:41, 29 lip 2014

Aga, kurcze, to dziwne że aż tyle roślin u Ciebie pada. Może coś z podłożem jest nie tak? Bo rozumiem parę okazów, ale żeby aż tyle?! Rozumiem, że małe rośliny się trzymają ale w sumie ich korzenie nie sięgają głęboko, a drzewa potrzebować będą więcej przestrzeni - choć oczywiście póki co to pewnie ich korzenie raptem wielkości tej donicy są w której były.

Zresztą, jak sadzili to pewnie widzieli co jest głębiej.....

a rozmawiasz z panem od ogrodu? czy w innych ogrodach aż tyle roślin mu padło? W sumie dziwne żeby przez 2mies się część trzymała i dopiero teraz zaczynała padać. A przecież nie masz słońca przez calutki dzień, tylko sporo cienia.

Szkoda mi tych Twoich roślin i Twojego nastroju ale rozumiem.
Może podpytaj Danusi co może być przyczyną że te duże tak padają i czy ona miała takie przypadki.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Danutka 21:11, 29 lip 2014

Kurczę Aga ja myślę i widzę że na tych naszych glebach to trudno cokolwiek wyhodować U mnie iglaki i drzewa mają się świetnie , trawy ok, hortensje też jednak żurawki i byliny wcale Żurawki nie rosną sypię im nawóz rozluźniam glebę i nic. Ostróżki , naparstnice wszystkie padły czekam co z zresztą będzie perowska zakwitła ale liście ma żółte chyba padnie
Hosty mają się dobrze i jeżówki chyba zainwestuje w więcej host.

Powiedz mi bo widziałam u Ciebie czarne konwaliki czy one Ci się choć troszkę rozrosły? Zastanawiam się nad ich kupnem i jak u Ciebie wogóle rosną?
Głowa do góry z roślinami podobno jedne wypadają aby zrobić miejsce nowym Tak sobie tłumaczę