Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 20:47, 28 lip 2014

Agato

Kindziu - , dzięki za informację
barbara_kraj... 20:50, 28 lip 2014

Moja Tardiva

malgorzata_s... 21:23, 28 lip 2014

Basiu jeżówki pokazujesz cudne a to moje nowe chciejstwo Nie wiem jeszcze którą rabatę ścieśnić coby weszły Tardiva piękna Pozdrówka
Mało co a 1100 bym przegapiłaGratki i lilie bo jeżówek nie mam

barbara_kraj... 21:27, 28 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Basiu jeżówki pokazujesz cudne a to moje nowe chciejstwo Nie wiem jeszcze którą rabatę ścieśnić coby weszły Tardiva piękna Pozdrówka

Do bylinowego raju skocz po nie. Tam duży wybór mają
Ty nie ścieśniaj rabaty, tylko poszerz

Edit: fajna liczba Gosiu, dzięki
Bogdzia 21:53, 28 lip 2014

Basiu piękne masz jezówki.Gratki na 1100 strone i pozdrówka.
Milka 13:09, 29 lip 2014

Cudne masz jezówki i ta hortensja też takie unikaty się u ciebie trafiają poszło, poratuj wodą i o'la, do ziemi
Ivvvona 21:16, 29 lip 2014

Nareszcie mam trochę czasu żeby zobaczyć co się dzieje na O. U Ciebie jak zwykle same piękności - jeżówki zachwycające. Rozwar mnie zaciekawił, ładna roślinka, może uda mi się jeszcze gdzieś wcisnąć. No i oczywiście gratki na 1100 stronęPozdrówka
barbara_kraj... 22:19, 29 lip 2014

Bogdziu - źle posadziłam te nowo nabyte jeżówki. Kłócą się kolorami ze starymi, przzeprowadzka je czeka

Irenko - jakie unikaty? Ty to dopiero masz się czym chwalić Jak dojdzie, dam znać

Iwonko - fajnie być babcią, ale dochodzą nowe obowiązki. Za kilka dni znów jedziemy do córki. Już z góry martwię się o moje działkowe roślinki.

Rozwaru nie kupuj. Mam tyle, że i dla Ciebie wystarczy. Dzwonek karpacki czeka Może wpadniecie w drugiej połowie sierpnia?
Ivvvona 22:30, 29 lip 2014

Właśnie miałam zapytać kiedy się zobaczymy, bo i ja mam dla ciebie tawułkę i nie pamiętam co jeszcze (krwawnik?) Przypomnij mi proszę. Druga połowa sierpnia może być jak najbardziej, zdzwonimy się
barbara_kraj... 22:36, 29 lip 2014

Cale popołudnie do wieczora na działce. Wcześniej trochę popadało i nie musiałam podlewać. Samo wycinanie przekwitłych roślin zajęło mi mnóstwo czasu. W ubiegłą sobotę pryskałam róże na czarną plamistość. Bacznie je obserwuję i już widzę poprawę - choroba na Chopinie zatrzymała się, a L. Odier też się chyba wykaraska.
Wszystkie lilie i liliowce przekwitły. Odpoczywają róże. Niewiele ich mam i w fatalnym stanie. Ciekawe jak długo będą się regenerować?

Na 25 bulwek krokosmii Lucifer zakwitły tylko dwie rośliny. Czy to normalne? Bulwki były jednakowej wielkości. Czy pozostałe wypuszczą jeszcze pędy kwiatowe? Nie mam doświadczenia w uprawie tej rośliny, miałam ją bardzo dawno temu tylko raz.

Przekwitają Eukomisy. Kilka kwiatów zawiązało owocniki. Śmiesznie teraz kwiatostan wygląda