Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 10:00, 28 lip 2014

anna_g napisał(a)

Kasia nie wiem o której byłaś w Wiśle w sobotę, ale moje chłopaki po południu (też nie wiem która to była) wracali przez Wisłę i złapała ich taka ulewa że wszystkie samochody zatrzymały się po prostu na drodze i czekały aż przejdzie bo nie było szans jechać. Burza z "pieronami" - ponoć tak walnęło, że autkiem zatrzęsło. Nigdy wcześniej niczego takiego nie przeżyli i nie było to miłe przeżycia. Trwalo to jakieś pół godziny po czym na drogach były rzeki....

Słyszałam, że później lało w Wiśle, my z samej Wisły wyjeżdżaliśmy przed 16,00, potem jeszcze dalej jechaliśmy...nigdzie deszcz nas nie złapał, pewna byłam, że nie padało. Jak wyjeżdżaliśmy z Wisły bardzo pogodnie było...
ewsyg 13:13, 28 lip 2014

Kindzia napisał(a)

Dziękuję Mam nadzieję, że ze dwie mi się zmieszczą, na smak Czyli muszę mieć wczesną i późną.

Kasiu, jeżeli masz mieć tylko dwie to raczej o podobnej porze owocowania bo one się wzajemnie zapylają. Jeżeli kupisz dwie to potem na pewno potem dokupisz to bezproblemowe krzaki a owoce pyszne.
Milka 13:48, 28 lip 2014

Po mistrzowsku ciachłaś fajnie wam było u Gosi przy tych pachnidełkach
malgorzata_s... 14:06, 28 lip 2014

Kasiunia nawet nie wiesz że działacie na nas terapeutycznie Niektórzy goście nawet mili męczą a niektórzy ładują baterie Wy jestecie jak akumulatorki Buziaczki
JulkAd 14:08, 28 lip 2014

Kindzia napisał(a)

Szykuj nożyce, to Ci kulkę wyrównam
Jasne, znajdziemy miejsce na lilie u Ciebie Wczoraj się znowu ich nawąchałam u Małgosi Mam dla Ciebie maść od Małgosi, tylko mi w razie czego przypomnij, że ją mam
U nas też gorąco jak w piekle. Nic się robić nie dało. Człowiek tylko szuka miejsca do zdechnięcia...
Dzisiaj też się na upał zapowiada...

Miłego dnia Julcia

Takie fryzjerskie? nożyce
No widzisz u mnie nawet nie ma czego wąchać...hortensje nie pachną, a New Dawn...hm, sama wiesz.....

Dzisiaj też ukrop okropny....chwastów dzisiaj nie wyrywam, najwyżej zobaczysz jak ładnie u mnie rosną
U nas wczoraj burzą straszyło wieczorem, ale nici z tego wyszły.....może i dobrze, bo zdążyłam klona opryskać i róże przy okazji też....moja The Fairy ma przerwę w kwitnieniu, więc jej nie zobaczysz w pełnym rozkwicie....niestety

Buziaki i miłego dzionka
JulkAd 14:23, 28 lip 2014

Kindzia napisał(a)

Dziękuję Mam nadzieję, że ze dwie mi się zmieszczą, na smak Czyli muszę mieć wczesną i późną.

A czy to nie trzeba mieć dwóch tej samej odmiany?, bo ktoś mi mówił, że minimum dwie muszą być....ale siem do końca nie znam

ewsyg napisał(a)

Kasiu, jeżeli masz mieć tylko dwie to raczej o podobnej porze owocowania bo one się wzajemnie zapylają. Jeżeli kupisz dwie to potem na pewno potem dokupisz to bezproblemowe krzaki a owoce pyszne.

o to miałam na myśli, ale dopiero później doczytałam
boguslawa_ma... 15:08, 28 lip 2014

Kasiu kwitnie u ciebie już ta trawka co mi dałaś,bo u mnie jeszcze nie.
Kindzia 18:38, 28 lip 2014

ewsyg napisał(a)

Oooo, czyli jednego krzaczka nie można mieć, nie wiedziałam. Muszę sobie o tym poczytać.
Dokupić...tylko gdzie posadzić???
Kindzia 18:40, 28 lip 2014

Milka napisał(a)
Po mistrzowsku ciachłaś fajnie wam było u Gosi przy tych pachnidełkach

Trening czyni mistrza Czyli o Ciebie Irenko perfekcyjnie jest na pewno. Co tam te kilkanaście kulek do cięcia u mnie, w porównaniu z Twoimi ilościami!
Kindzia 18:40, 28 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiunia nawet nie wiesz że działacie na nas terapeutycznie Niektórzy goście nawet mili męczą a niektórzy ładują baterie Wy jestecie jak akumulatorki Buziaczki

Małgoś...jak Ty mi słodzisz Ale miłe to