Basiu, Jolu, dziękuję za wsparcie. Też uważam, że żadna praca ludziom starszym nie powinna być odbierana. Niby to ma być opieka, żeby dłużej pożyli, ale widzę,że tym co siedzą w 4 ścianach z założonymi rękoma, na dobre to nie wychodzi. Ruch to zdrowie. A przed zawałem uciekaj nie samochodem ale na własnych nogach.NO i zamień łychę na łyżeczkę.
Przynajmniej w niektórych produktach i potrawach.
U mnie padało, teraz przejaśnienie, ale wiatr od morza, niestety, silny, sztormowy. Tej hosty jeszcze nie wycięłam.
Witam serdecznie, chciałabym pokazać jedna z rabat ,która moim zdaniem jest totalnym chaosem, przyznam się ,ze chwilowo ja zaniedbałam i powierzyłam komuś innemu teraz jednak chce o nią zawalczyć ale chyba nie wiem jak, widziałabym w niej na pewno hortensje polar Bear , trawy ,które są , a wszystko inne wyrzucić, nie wiem jak ustawić krzewy aby ładnie sie komponowały, rabata jest w pełnym słońcu,. Danusiu jeśli pomożesz znów, będę dozgonnie wdzięczna , rabataz horetnsjami jest twojego projektu i jestem z niej bardzo zadowolona
Jakie inne tulipany pasowałyby do połączenia z Curly sue i czosnkami Purple Sensation? Myślałam o białych, ale może coś dla kontrastu aby je podkreślić.
Czy macie sprawdzone białe oprócz EE, które powtarzają?
Dzień dobry,
wsadziłem świerki serbskie 2+1 w dniach 6-7.10.2021. Kupiłem sadzonki kopane (nie były w balotach) - zostały przesłane w paczce z odkrytymi korzeniami (nie wiem czy było to 100% korzeni), wsadziłem je dzień po wykopaniu w dołki na głębokość i grubość szpadla łopaty, w których wymieszałem ziemię z działki z ziemią kwiatową 5,5-6,5 PH (około 1/2 ziemi kwiatowej i reszta działkowej).
Po posadzeniu obficie podlałem i od tej pory podlewam obficie co 2 lub 3 dni.
Z 90 sadzonek obecnie z około 10 szt. zaczynam mieć kłopot (tak jak widać na zdjęciach). Reszta sadzonek wygląda ładnie.
Proszę o pomoc i radę - czy to efekt zbyt obfitego podlewania? Czy może coś innego źle robię - nie mam praktyki w pielęgnacji takich roślin.
Jak często i jak długo należy podlewać młode sadzonki świerka serbskiego do momentu kiedy stanie się samowystarczalny?
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Michał
Aga, Kasya - to kalina Spring Red Compact. Niezła żarówka .
Martka, masz rację - czad . Podoba mi się mój jesienny ogród choć już nieco zgniły .
Rozplenice Lady osiągają u mnie ok. 1,5m szerokości i wysokości. Lubię je, chyba bardziej niż Hameln - są bardziej widowiskowe. Innych nie mam.
Dzięki Gosiu, miło mi że się podoba .
Ten urlop był mi bardzo potrzebny .
A na ogród w tych kolorach faktycznie miło popatrzeć .
Magda! Dawno Cię nie u mnie było , dziękuję za miłe słowa .
Dziękuję Lidko
Prac jesiennych jako takich nie planowałam, tylko sprzątanie po kretach i psach . Ale widzę, że chyba muszę wyciąć rozplenice na frontowej bo psy zrobiły sobie z nich poduszki i wszystkie są brzydko wyleżane...
W ogrodzie pięknie piesia jak zawsze gotowa do zabawy z piłką ale widok jaki masz w oddali za ogrodzeniem, teraz o tej porze roku musi być cudowny, te wszystkie przebarwiające się drzewa, no pięknie