Absolutnie zachwycające ławeczki (może kiedyś oddzielna sesja z nimi w roli głównej?) oraz geometryczny układ rabat kwadratowo-kolistych - już pisałam wcześniej, dlaczego zaskakujący i genialny, więc nie będę powtarzać, ale nadal się nim zachwycam.
Judith, jakie to jeżówki tutaj tak uroczo zdobią rabatkę?
W moim ogrodzie teraz niewiele zmian i niespodzianek. Czekam na anemony, które już w pączkach. Na raty odchwaszczam i bardzo nieznaczące są to raty. Kanciki czekają nadal na zrobienie, a nie ma kiedy się za to zabrać. Więcej czasu spędzam ostatnio w mieście niż w ogrodzie, dlatego wrzucam trochę zdjęć z przestrzeni miejskiej, której pierwiastek roślinny mnie w tym roku zachwyca.
Też takie osoby podziwiam Tak jak ty pracuję i na ogród mam tylko weekendy i to nie wszystkie bo jeszcze czas dla rodziny trzeba mieć Działkę mam dużą i podzieloną na użytkową i leśną ale i tak nie wyrabiam
Leśna część dla ciebie
Asiu, to pierwsze to bergenia Ona jest super, wiosna ma tylko dolne liście brzydkie i trzeba wyczyścić
A to drugie to kokoryczka o taką wczoraj widziałam
Jedna śliwa? A może trzy szczepione by się zmieściły? Śliwy wiśniowe fajnie się komponują z hortensjami np. Annabell
Edit. Cofnęłam się do poprzednich zdjęć - 3 sztuki się zmieszczą.?
A może jedna, ale nie szczepiona - miałam w poprzednim ogrodzie, wyprowadziłam na śliwę wiśniową wielopniową - super wyglądała na środku rabaty
Zgadłaś. Odmiana Rising Sun.
Nie tylko ja go lubię. Latem mu coś liście podgryza pod osłoną nocy bo za dnia niczego nie znajduję. Tu akurat siedzi na nim motyl którego śledziłam .