Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

W zielonej aptece 15:15, 20 kwi 2016

Do góry
Magnolia piękna! Ciągle brak mi czasu żeby się należycie ukorzenianiem zająć, u mnie jest jeszcze mało nasadzeń więc najwięcej czasu poświęcam na dosadzanie a i z tym się nie zawsze wyrabiam
Zebrałam w tym roku nasiona jak będziesz chciała to możesz spróbować wysiewać .
Ogród Mirelli 14:42, 20 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)

O la, la! Ale widoki! Brawo, Mirelko!
Ależ się musiałam nacofać, żeby te ogólności zobaczyć. Jak można tyle postów produkować, ja się pytam? Wracam do podziwiania.

edit: i magnolia żółta śliczna, i donice masz pięknie ukwiecone.

Tess jak fajnie, że odwiedzasz mój wątek
Trochę się w ogrodzie dzieje to i odwiedzających miłych więcej
Cieszę się, że zmiany Ci się podobają To wszystko dzięki Tobie Tessiu
Blyxa i elipsa 13:30, 20 kwi 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Pozostała część wystawy sezonowej

Blyxa, no jak dobrze, że do Twojego wątku luknęłam, bo dziś kolejne dwie skrzynki ładuję do bagażnika, a mogłabym i z 20 - stoją i wadzą, bo nikt ich nie chce, a ja przygarniam. I dumam od wczoraj, jak wykorzystać
Przepięknie tutaj wykorzystane.

Jak mała ta Twoja działka, że nawet magnolia czterometrowa się nie zmieści?
Moja bajka 13:08, 20 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
U Ciebie Kasia już magnolia gubi płatki a u mnie jeszcze w pełni się nie rozwinęła.

Fakt że mam inną odmianę, ale u mnie wszystko później się budzi.

U Ciebie tulipany już kwitną a u mnie ledwo pączki pokazały

Ale czekam cierpliwie. Nawet z pracami się zatrzymałam bo zimno i wietrznie strasznie.

Czyli radość kwitnacych magnolii jeszcze przed Toba. Moje biale tulipany też jeszcze w pakach, czekam na nie . ja jestem tak trzepnięta, że ostatnio w deszczu robiłam . Pozdrawiam.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:56, 20 kwi 2016

Do góry
Magnolia przecudnej urody
Tą beczkę to zakopiesz w ziemi czy będzie stała na wierzchu:?
Moja bajka 12:51, 20 kwi 2016

Do góry
U Ciebie Kasia już magnolia gubi płatki a u mnie jeszcze w pełni się nie rozwinęła.

Fakt że mam inną odmianę, ale u mnie wszystko później się budzi.

U Ciebie tulipany już kwitną a u mnie ledwo pączki pokazały

Ale czekam cierpliwie. Nawet z pracami się zatrzymałam bo zimno i wietrznie strasznie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 20 kwi 2016

Do góry
Popieram dziewczyny. Magnolia załóż wątek, u ciebie musi być ciekawie i dużo wszystkiego.
Na huśtawce miło płynie czas... 11:54, 20 kwi 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Dumam co posadzić w miejsce tej magnolii. Jakoś brakuje mi wizji. Ta rabata w przedogródku jest dość wąska. Po prawej są róże Leonardo i niebawem dosadzę tam stipę, a po lewej iglaczki. Chciałabym coś sporych rozmiarów, kwitnącego, coś na co można popatrzeć od wiosny. Może macie jakieś pomysły?

I widok z góry, magnolia jest na środku

Hmmm... nie jestem za dobra w projektowaniu, ale mnie przychodzi do głowy coś wyższego, bo narazie płasko jest - coś na pniu. Albo trzmielina, albo drożej ale szlachetniej - jakiś iglak. Albo jak chcesz coś kwitnącego, to wiem, że są też szczepione na pniu rhododendrony To jest frontowa rabata, prawda? Masz jakieś szersze ujęcie tego miejsca? żeby widzieć co tam jest po prawej i lewej stronie, czy ona ma sąsiedztwo innych rabat? Wtedy może by coś jeszcze innego do głowy przyszło. Może jakieś spektakularne drzewo Ale szczepione, żeby było łatwiej zapanować
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:37, 20 kwi 2016

Do góry
Moje tegoroczne nabytki razy dwa ... Magnolia Genie ...

Ogród Loczka 09:59, 20 kwi 2016

Do góry
Taka wysoko zaczynająca się magnolia to by mnie może jeszcze zainteresowała...

Lubię taki porządeczek w ogrodzie I na prawdę sam wszystko robisz???
Ogród z łezką II 09:42, 20 kwi 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
No ładniutko wszystko kwitnie. U mnie tulipki jeszcze zamknięte, rano był przymrozek, magnolia gwieździsta już przekwita a żółta i różowa dopiero w pąkach. Pozdrawiam

Przymrozek??? U nas na plusie cały czas...To co z Twoimi kwiatami magnolii??? Zmroziło???

Mam jeszcze zielone tulipany, nie wszystkie kwitną. Musisz mieć tylko te późniejsze...
Ogród z łezką II 09:40, 20 kwi 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Wczorajszy mój post dotyczył przede wszystkim zachwytów nad Twoją magnolia. I pomyłki wychodzi opisów w CO, ale o tym u mnie nie będę Ci zaśpiewać wątku

Ja zakochana w magnoliach. Mam dwie młode a planuję jeszcze trzy i gwieździsta. Trochę się boję, bo u mnie wygwizdowisko. Ale kocham je bardzo. Wszyscy w koło odradzają, ale się skuszę i najwyżej nauczę na wlasnych błędach.

Ogrom pracy wykonaliscie i od razu piękniej.

Już pisałam niedawno, że jak swoją pierwszą magnolię sadziłam, to u mnie też był wygwizdów (jeszcze oczywiście jest, chociaż trochę mniejszy), okrywałam dwie lub trzy pierwsze zimy i miała na korzeniach kopczyk z kory. I bez problemu rośnie. Druga, różowa, też ma przewiew ponad miarę, natomiast ta trzecia, biała, będzie miała komfortowe warunki. Ale te dwie nowe będę okrywać przez pierwsze zimy, żeby mi się uchowały U Ciebie też się uda Tylko okrywaj na początku zimą.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:38, 20 kwi 2016

Do góry
Magnolia romantyczna.graby ogromniaste.obym i ja doczekala takiego zywoplotu.
Fajnie ze pokazalas Ff super beda sie prezentowaly.jeszcze tylko na liscie czakac nam pozostahe
Ogródek Iwony II 07:38, 20 kwi 2016

Do góry
Iwonko pytałaś u mnie, magnolia to Susan, a trawa to carex Elata.
Przerwa na kawę... 06:59, 20 kwi 2016

Do góry
No i stało się. Niestety moja ubiegłoroczna magnolia po prostu uschła. Chyba nigdy już nie kupię krzaka w środku lata i to tak ciepłego. Zmarnowane pieniądze i roślina. Strasznie mi szkoda było bo piękna była. Od tygodnia biegałam po sklepach ogrodniczych czy mają może tą odmianę. Na internecie średnio one wyglądały. Wczoraj w ramach poprawy humoru po spotkaniu firmowym, które trochę jak stypa wyszło zamiast świętowania wyniku weszłam do ogrodniczego i była. Ostatnia sztuka. Z kwiatami. Cena połowę tego co zapłaciłam w ubieglym roku. Nie wytrzymałam i kupiłam. Wsadziłam na miejsce poprzedniej ale teraz przeczytałam chyba wszytkie artykuły o sadzeniu i pielęgnacji magnolii. A tak dziabąg już kwitnie
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 05:44, 20 kwi 2016

Do góry
hej
ale piękna wiosna u Ciebie i jaki przekrój kwiecia!!!!!!!
super wszystko kwitnie
magnolia zjawiskowa, ja tez zachorowałam na białe

pozdrowionka zostawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 19 kwi 2016

Do góry
Marzenko no było wcześniej dzisiaj tylko tuje, które w pośpiechu wsadziłem i uciekłem do domu w drodze tnąc Carexy. Tak dzisiaj zimno i wietrzeni, że najlepiej pod kocykiem bym przesiedział.

Kasiu teraz w przedogródku są tylko lilie i liliowce, kilka bukszpanów, magnolia, i 3 miskanty. Wcześniej były jałowce, sosna, różanecznik, jodła, cyprysik, tuja, berberys, modrzew, liliowce, żurawki, lilie i zapewne jeszcze coś
Na wiosnę dosadzę dużo krokusów i tulipany, wtedy powinno być o wiele ładniej niż to co było
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:39, 19 kwi 2016

Do góry
katel napisał(a)
Zaległości sobie u Ciebie narobiłam ale już nadrabiam .

44 i kto tu jest powojnikową królową ! Magnolia kolejna - piękna!
Te botaniczne tulipany przepiękne! Będą i u mnie ale na razie jesienią kilka sztuk kupiłam, żeby zobaczyć jak będą wyglądały.
Widziałam Cię dziś w telewizji jak Mai zdjęcie robiłaś na targach w Poznaniu
Irenko potrzebuję informacji o buku tricolor czy on przez cały sezon ma takie ciemne liście z różowym obrzeżeniem - już jest mój tylko nie wiem jak go skomponować - chcę pod nim dać perovskię.

No widzisz Kasiu, sama nie wiem, skąd az tyle
Teraz inni beda liczyc i szok przeźyja, jacy bogaci roślinnie
Rany, jakies dinozaury w Mai wyciagneli
Co do bukow, wolno ruszaja, jak wszystkie buki, ale...caly sezon piękne, nie da się koło nich przejść obojetnie, kupuj!
Caly sezon takie są.
Botaniczne ida w masę, odpada wykopywanie, dzielenie i suszenie, bardzo je za to cenie, ale jednak zawsze jakis sezonowe wcisne, choc 10 dla oka. Wy ralam jednak żonkile, jako nr 1, widziałaś u Pszczolki łąkę zonkiową?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies