Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 18:44, 15 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pierwsza moja magnolia jak była sadzona też było wygwizdowie, ale przez pierwsze 2 lata ją okrywałam na zimę i teraz już jest dość duża. Przetrwała. Te pozostałe dwie świeżutkie moje magnolie też będę przez najbliższe zimy okrywać, to mam nadzieję...Satisfaction posadzona w przewiuwie...

Kasiu a ja gapa ani nie okryłam mojej magnolii ani tym bardziej nie zabezpieczylam korą korzeni. Na szczęście przetrwała zimę a w kolejnych latach już nie popełnie tego błędu.

Kasiu ta magnolia satisfaction to ma jasny róż podobny bardziej do aleksandriny czy ciemniejszy? Widziałam ją w zeszłym roku w ogrodniczym i wydawała mi się jasna ale po zdjeciach w necie już nic nie wiem, a nie ma jak to zapytać u posiadacza
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:36, 15 kwi 2016

Do góry
Wszystko piękne ale Magnolia szał Ją dzisiaj okosiłam i kanty z Odzyskiem poprawiliśmy. Dosadziłam lawendy. Teraz podlewa,zaczęło padać.
Buziaki
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 18:02, 15 kwi 2016
Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

U Marchołta jeszcze nigdy nie byłam , ale sąsiadka kupowała do momentu , aż się parę razy nacięła......mają bardzo drogo rośliny ......magnolia jej padła od razu w pierwszym roku, choć Ona bardzo magnoliowa i doświadczenie ma, kolejna okazała się nie tą co miała być , a świerk wężowy wężowym jest tylko w połowie czyli od pasa w dół , a reszta rośnie zwykłego świerka

a pamiętasz jak u Kasi mówiłam że byliśmy tam do południa bo głośno o nich na forum juz było w zeszłym roku ....byłam tam pierwszy raz ....i ostatni ...dla mnie to obsługa ża dużo ąąą ęęę używa ...ogród zamknięty nie można wejść ..no i ceny też dla wyższych sfer nawet chyba nic wtedy tam nie kupiłam ...nie przypominam sobie żebym się na coś skusiła.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:08, 15 kwi 2016

Do góry
Krakus napisał(a)
czytam czytam i widzę że się Kobiety na spotkanie szykuja chłopa przygarniecie? doradziłybyście co a i z checia bym poznał możnaby jaką szkółke wybrac..Marchołta fajna..nie byłem ale wiele osób polecało...

P.S.
co do skleplu z magnoliami to napisz adres i ceną na priv to wygoogluje

U Marchołta jeszcze nigdy nie byłam , ale sąsiadka kupowała do momentu , aż się parę razy nacięła......mają bardzo drogo rośliny ......magnolia jej padła od razu w pierwszym roku, choć Ona bardzo magnoliowa i doświadczenie ma, kolejna okazała się nie tą co miała być , a świerk wężowy wężowym jest tylko w połowie czyli od pasa w dół , a reszta rośnie zwykłego świerka
Zielonym do góry... 16:03, 15 kwi 2016

Do góry
Cieszy mnie widok miskantów, całuski dla Krakowiaczków
Magnolia śliczna, satysfakcja gwarantowana , kostka ładnie się prezentuje.
pozdrawiam i podglądam
Co z tym ogródeczkiem począć 13:58, 15 kwi 2016

Do góry
Ewcia, ale Ty na wsi mieszkasz, pięknie się Twój pięknie pomalowany płotek komponuje z otoczeniem. Bardzo ładny. Wszystko tworzy fajną całość. mnie się podoba bardzo.

Magnolia przecudna!
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 13:51, 15 kwi 2016

Do góry
Hej Marto, faktycznie długo Cie nie było Teraz powinno być już lepiej, bo coraz cieplejsze dni
Magnolia super ładna.
Ogród wyrozumiały 13:49, 15 kwi 2016

Do góry
Chyba magnolia mnie uraduje ...

Mój mały ogródeczek :) 12:15, 15 kwi 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Ale ładne tulipany...a magnolia mamy bóstwo .Dopadł mnie wirus magnoliowy już mam miejsce ,muszę posadzić chociaż jedną

Mnie też dopadł i kupiłam
Mój mały ogródeczek :) 12:14, 15 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Hejka
Magnolia piekna
widzę, że odbyło się koszenie ja musze się wziąć za swój trawnik

koszenie już musowe było
udaqło mi się przed deszczem podsiać i tak ruszyła że mus był
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 11:24, 15 kwi 2016

Do góry
Pierwsza moja magnolia jak była sadzona też było wygwizdowie, ale przez pierwsze 2 lata ją okrywałam na zimę i teraz już jest dość duża. Przetrwała. Te pozostałe dwie świeżutkie moje magnolie też będę przez najbliższe zimy okrywać, to mam nadzieję...Satisfaction posadzona w przewiuwie...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 11:06, 15 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
piękne zdjęcia robisz, magnolia przecudna i aż wierzyć się nie chce, że brzozy tak pogrubiały w tak krótkim czasie.

Gdzieś czytałam, że szałwie dzieliłeś, jak to robiłeś, kępa nożem na pół? Przymierzam się właśnie do takiej akcji, tylko niech te deszcze się skończą.

Szałwię wykopałem i rękoma rozerwałem na 2, 3 części. Czekam czy przeżyją. Na razie nie oklapły.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:55, 15 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Chyba i ja zacznę szukać u siebie...

Jana napisał(a)
Piękna ta magnolia

Dzięki. Za chwile idę sadzić

Krakus napisał(a)
czytam czytam i widzę że się Kobiety na spotkanie szykuja chłopa przygarniecie? doradziłybyście co a i z checia bym poznał możnaby jaką szkółke wybrac..Marchołta fajna..nie byłem ale wiele osób polecało...

P.S.
co do skleplu z magnoliami to napisz adres i ceną na priv to wygoogluje

Wysłałam Ci opis trasy i nazwę sklepu, poszukaj sobie na mapie.
Spotkanie - bardzo chętnie, ale przedrzeć się przez Kraków to teraz ciężko

Zielonym do góry... 09:21, 15 kwi 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
ale masz ojechany tojtojek

Przepiękna magnolia! Chciałabym mieć kilka różnych odmian w ogrodzie. Moje marzenie do spełnienia. A najlepiej od razu takich dziesięcioletnich

Z kostką elegancko, zupełnie inaczej, no nie? U nas piach dookoła domu wciąż. I to nie wygląda. Ale cóż począć.. Wszystko w swoim nieokreślonym czasie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:04, 15 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
magnolia daje rade w pełnym słońcu?
marzena tak ma
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:03, 15 kwi 2016

Do góry
magnolia daje rade w pełnym słońcu?
Mój ogród pod górkę... 09:01, 15 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wieści z ogrodu

Ja na swoją jeszcze czekam...druga magnolia już ogromna cudowne kwitnienie
Zielonym do góry... 08:59, 15 kwi 2016

Do góry
Magnolia faktycznie cudna (Ty ale masz ojechany tojtojek - to ten z dzaszkiem za blaszakiem?)
Lifting starego ogródka 08:21, 15 kwi 2016

Do góry
Ludwiko jak już zdecydowałaś się na matę pod żwirek to wytnij chociaż pół metrowe kółko wokół pnia tuji by korzenie mogły oddychać spod tego plastiku.

Chwastami się nie przejmuj bo nie widać, u mnie tak gęsto, że nawet z daleka je widać, a trawnik masz piękny, magnolia cudna
Zielonym do góry... 07:50, 15 kwi 2016

Do góry
Piękna ta magnolia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies