Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:47, 14 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Podobnie u mnie... szachownice zawsze strajkują, ale lilie botaniczne i pustyniki były niezawodne.. a w tym roku ..fiasko.... chyba ten brak zimy się przysłużył.. nie było zamarzniętej ziemi, tylko ciągłe błotko... a wiec za mokro i brak okresu spoczynku.. ja to sobie tak tłumaczę..

Mam inne podejrzenia co do swoich niepowodzeń, ale brak zimy na pewno miał też na to wpływ. W tym roku szachownic nie ruszam, ale pustynniki muszę wykopać i podzielić koniecznie. Mają już po cztery, pięć rozet liści.
Robota i robota, bez końca...
Pzdrawiam wakcyjnie.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:26, 14 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
fajne te Twój zwykłe lilie! i zupełnie sporo ich tam masz!! W ogóle fajne widoki , A co do wyrywania chwastów czy trawy z kamyków to ja używam takich malutkich grabek do odsłaniania kamyków.

Chyba też muszę użyc grabek bo wczoraj podziurawiłam 4 prawe rękawice

Stwierdzam że trawę łatwiej wyrwać z kamyków niż z samej ziemi. Przez to że rośnie w kamykach to chyba ma płycej korzenie więc łatwiej wychodzi.

Świetnie te drzewa się prezentują!!

Dokładnie, korzonki sa jakby w powietrzu

Drzewa dziękują
Bajkowy ogród Weroniki 00:04, 14 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Weroniko, dawno mnie tutaj nie było....wpadam i czuję się jak w zaczarowanym ogrodzie....kipi kolorami....rzeczywiście bajka
Pozdrawiam

Aniu z Kamiennego, u Ciebie wszystko uporządkowane ładnie rośnie, lilie piękne, zdjęcia też, szczególnie wody i nieba. Pozdrawiam z czerwonymi różami.

Ogród do kwadratu 23:55, 13 lip 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko - Eglantyna i mnie zachwyca... bałam się tego brzoskwiniowego odcienia, ale on jest troszkę widoczny, gdy pąk jest mało rozwinięty, a później ujawnia się porcelanowy róż... i kwiaty dość długo się utrzymują. Nawet deszcz ich bardzo nie niszczy.

Ewelina - lubię zieleń... uspokaja mnie . Nie mogę się przekonać do drzew o ciemnych, prawie czarnych liściach... choć posadziłam niedawno jabłoń o liściach czerwonych ... Te plamy koloru to liliowce, nie lilie

Nie każdy musi lubić wszystko i jeszcze to samo co inni dzięki temu mogę podziwiać takie piękne i różnorodne ogrody.
Także pokazuj nam, pokazuj co tam masz pięknego w tym ogrodzie, bo piękności to masz wiele!!

Tak, tak... wiem że to liliowce, ale niezmienne nazywam je liliami A wiem jakie lilie są Chyba wyniesione z domu i ciężko się oduczyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:38, 13 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek u mnie wczoraj tak lało i w czwartek też Wszystko tak leżało, musiałam lilie przywiązać do pali i teraz jak więźniowie przy słupkach stoją
Dzisiaj już pięknie było. Julcia obiecała pogodę przywieźć ale już od rana świeciło Spotkanko u Kindzi superowe było a ja mam zaległości i tyle

Tyle i aż tyle... wrzucam fotki z wczoraj.. i z dziś... może coś powtórzę, ale sorki..
Arbella kwitnie długo.. już ją lubię..

Białe świecznice niefotogeniczne.. w realu lepiej

Liatra jak w realu.... białe jeszcze w blokach startowych

Znów jeżówki..

Bajkowy ogród Weroniki 23:36, 13 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Kwiaty cudne

Twoje róże też do podziwiania.

Moje lilie drzewkowe.

Czas liliowców letnich.

Jeżówki zaczynają kwitnienie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:32, 13 lip 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Hej! Pismo obrazkowe obejrzałam! Uwielbiam to, ze u ciebie dużo wszystkiego!
U mnie deszcze tez połamała roze i inne
Pozdrowka!

U mnie też połamane, leżące... dziś wyciepywałam... wolę puste dziury w rabacie, niż takie obiboki

Liliowiec czy lilia.. tak sie zastanawiałam.. ale to lilia

I to lilie.. giganty

W kamiennym kręgu od początku 22:54, 13 lip 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Cudne lilie też mam na tarasie w donicy pachnącą aż się ćmy o okno rozbijają Pozdrawiam

Odużone zapachem?....nic tylko naćpane
W kamiennym kręgu od początku 22:52, 13 lip 2014

Do góry
Cudne lilie też mam na tarasie w donicy pachnącą aż się ćmy o okno rozbijają Pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 22:49, 13 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Joluś odpozdrawiam dzisiejszymi fotkami

Aniu przepiekne masz lilie ale te mnie zachwyciły trzymam kciuki za żniwa ale jak sie żniwa kończą to jakoś tak kończy sie lato ,niezbyt fajna perspektywa pozdrawiam serdecznie
W kamiennym kręgu od początku 22:43, 13 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To tak ja u mnie ...... teraz sezon na inne rzeczy, a nie siedzenie przed kompem... nie ma szans na zaglądanie gdzie by sie chciało..
Lilie cudne, zwłaszcza ta różowa.. i na pewno pachnie niesamowicie
Aniu ja u Ciebie a Ty u mnie.....jakieś fale, czy cóś?
W kamiennym kręgu od początku 22:40, 13 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, jak miło, że wpadłaś....mnie niestety nie starcza czasu na odwiedzanie wszystkich ulubionych wątków....zimą to nadrobię....a burza była niesamowita....choć błyskawic było mnustwo, to była bardzo łagodna

To tak ja u mnie ...... teraz sezon na inne rzeczy, a nie siedzenie przed kompem... nie ma szans na zaglądanie gdzie by sie chciało..
Lilie cudne, zwłaszcza ta różowa.. i na pewno pachnie niesamowicie
Rododendronowy ogród II. 22:02, 13 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie i liliowce uwielbiam, pięknie kwitną. Frontowej nie ma co ruszać bo w takiej obfitości robi ogromne wrażenie.
Żółty nachyłek też mi się bardzo podoba.
Pomyłke w liliowcach również rozumiem... mój troszke droższy też zakwitnął na żółto brązowo, a miał być czerwono fioletowy, ale na szczęście to jedyna moja wpadka i oby ostatnia... robie sobie nadzieje

Jeden to i ja [rzezyję ale poniewaz to pierwszy kwitnacy z tej firmy w której kupiłam 7 to boję sie o resztę bo jak wszystkie będą inne????Niektóre nie maja pąków wiec dowiem sie dopiero w przyszłym roku.Masz żółty nachyłek czy Ci posłac???
W kamiennym kręgu od początku 22:02, 13 lip 2014

Do góry
te lilie mnie zachwycają urodą i zapachem

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:58, 13 lip 2014

Do góry
fajne te Twój zwykłe lilie! i zupełnie sporo ich tam masz!! W ogóle fajne widoki , A co do wyrywania chwastów czy trawy z kamyków to ja używam takich malutkich grabek do odsłaniania kamyków. Stwierdzam że trawę łatwiej wyrwać z kamyków niż z samej ziemi. Przez to że rośnie w kamykach to chyba ma płycej korzenie więc łatwiej wychodzi.

Świetnie te drzewa się prezentują!!
Rododendronowy ogród II. 21:28, 13 lip 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Macham po mojej nieobecności!
Nadrobić nie ma sAns, ale twoje lilie i liliowce przepiękne są! Ile kolorów!
Buziaki

Fajnie ze wróciłas choc Ty pewnie wolałabys jeszcze byc na wczasach.Buziaki.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:16, 13 lip 2014

Do góry

Na żółtej

Lilie trochę poobgryzane
Te robale cały czas na nich siedzą mimo że codziennie kilka ląduje w słoiku

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:14, 13 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Macie tak fajny domek i otoczenie że wcale się nie dziwię że się tam wakacjujecie!!

A lilie, te zwykłe, też są piękne. I powtórzone plamy tego samego koloru są świetne!!

Udanych odpoczynków i w trakcie wakacjowania się zajrzyj czasem na forum

Zajrzę zajrzę

Wiesz już że ja biernie odpoczywać nie umiem
Choć przez kilka godzin spróbuję hahahahaha
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:59, 13 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ciotka podróżniczka ogrodniczka Było trzeba dalej na północ jechać u mnie lilie w najlepszym momencie

Łukasz nie martw się i na to czas przyjdzie Twoje lilie piękne, podziwiać fotki
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:13, 13 lip 2014

Do góry
Macie tak fajny domek i otoczenie że wcale się nie dziwię że się tam wakacjujecie!!

A lilie, te zwykłe, też są piękne. I powtórzone plamy tego samego koloru są świetne!!

Udanych odpoczynków i w trakcie wakacjowania się zajrzyj czasem na forum
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies