Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Plamy na trawniku 13:24, 27 lip 2021

Do góry
Cześć wszystkim, na moim trawniku o który staram się dbać, pojawiły się jakiś czas temu chwasty. Czytając forum zdiagnozowałem, że to chwastnica i na wiosnę wypieliłen ją bardzo mocno, dosiałem trawę.
Okazało się, że nie wiele to dało. Miesiąc temu wertykulatoram mocno wygrabilem trawnik i jakiś czas było lepiej, ale teraz znowu jest tego więcej.

Macie jakiś sposób, żeby sobie poradzić z intruzem? Nie uśmiecha mi się zrywanie darni i ponowny wysiew.

Z góry dziękuję za pomoc.
Witam wszystkich i proszę o pomoc! 13:22, 27 lip 2021

Do góry
Witam szanowne Panie.

Wymyśliłam sobie coś takiego:

Chce dołączyć do tego jeszcze trawy.
Jakie niewysokie gatunki mogę do tego zestawu dołączyć, i gdzie je posadzic??

Proszę o wskazówki
Jutro mam wolny dzień, więc chce działać
Ogród bez reguł 13:04, 27 lip 2021

Do góry
Ogród bez reguł 13:03, 27 lip 2021

Do góry
Ogród bez reguł 13:01, 27 lip 2021

Do góry
Zapodam trochę zdjęć w kategorii misz - masz . Ufam, że nie zauważycie (nie zauważajcie, pliiiisss ) dowodów na leżenie odłogiem...

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 12:41, 27 lip 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Taka, mam nadzieję

cudna! rozbielone deski tak, aby było widać słoje a nie pomalowane na czysto. Dokładnie to mi gdzieś w głowie chodziło )) Iza Ursa zostawiła do naturalnego spatynowania modrzewiowy płot. Jak on świetnie wygląda. U Aprilka tak taras się patynuje - jest piękny. Właśnie taki jest jasny ale już nie żółty.
Ogród bez reguł 12:39, 27 lip 2021

Do góry

A kolejne zdjęcia to pełnia 24.07 - co godzina to inny enturage

Sezon 2017 u Hanusi 12:38, 27 lip 2021

Do góry
Marleno, cieszę się, że komuś moje przemyślenia, w czasie robienia dżemu, się przydałdzą. Wszyscy są zachwyceni tym specjałem.

Żałuję, że moja osobista Sś jeszcze ma tak mało owoców. To znaczy już też nie ma, bo to ja ją objadłam

Ogród bez reguł 12:34, 27 lip 2021

Do góry
O matko, ileż mnie tu nie było...! Aż się wątek zakurzył
W ramach tłumaczenia powiem tylko, że z powodu bliskiego kontaktu z pewnym kwietnikiem , moja głowa trochę szwankowała, niestety. Nie, nie, nic w sensie fizycznym - żaden krwiak, żadne wstrząśnienie - ale bóle, takie z pogranicza migrenowych, zawroty i generalnie bardzo niefajne samopoczucie trochę mnie wycofało z normalnego funkcjonowania. Ogródek leżał odłogiem, O. takoż. Do roboty - niestety, niestety! - chodzić musiałam... A pogoda za oknem wcale nie pomagała. Nadal nie pomaga, ale co poradzić.

Więc postaram się wstawić kilka zdjęć z aktualnego stanu , ale najpierw obiecany Hani - Gruszce imieninowy Księżyc

Tak wyglądał w lipcu

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:31, 27 lip 2021

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:27, 27 lip 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Basiu, zdrowia życzę, bo to jest najważniejsze. A tak na wesoło: zawsze mówiłam, że trzeba unikać lekarzy? No i co? obiecali 2 dni, a trzymali 2 miesiące. Chyba na nich trzeba brać poprawkę, co? Dobrze, że wypuścili. Miłego dnia, kochana. Nie daj się.

Haniu obiecali i słowa dotrzymali : puścili po 2 dobach ,tylko ja wróciłam z reklamacją.Są tez i plusy zgubiłam 8kg

Za życzenia dziękuję
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:22, 27 lip 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Ale bosko!

Połączenie perovskii z floksami miodzio!

witaj
Poleciałam ,zobaczyc co to za nowa ogrodowa a tu znajome widoki

Ogród do odnowy 12:04, 27 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Piękności.
Za drzwiami do ogrodu... 12:01, 27 lip 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, w Dniu Imienin składam Ci życzenia wszystkiego naj, naj, naj i jeszcze więcej

Grażynko dziękuję za piękne liliowce i życzenia.
A ja znów dokupiłam niedawno lilii, już je ledwo wcisnęłam, między byliny i inne cebulowe Teraz kwitną te z poprzednich sezonów.
Glina i zielsko 12:00, 27 lip 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Moja rabata południowa.
Pustawa jeszcze ale lawenda daje czadu w tym roku.

Lawenda przepięknie się tu prezentuje. Piszesz że rabata pustawa, ale wygląda bardzo ładnie,
ani się obejrzysz, jak wszystko ruszy do góry i będzie zielona ściana. Ja już to widzę.
Pozdrawiam, trzymaj się!
Ogród do odnowy 11:59, 27 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Co to za jezowki?Ladnie ci przyrastaja?
W kamiennym kręgu od początku 11:46, 27 lip 2021

Do góry
GorAna napisał(a)
W ogrodzie spokojnie, bez fajerwerków
PawAni po wizycie nożycorękiej
Jeszcze mu ogona brak

Może i ogona brak, ale jaki czubek świetny Masz talent do cięcia. Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 11:43, 27 lip 2021

Do góry
Witam serdecznie wszystkich zaglądających i bardzo dziękuję za wszystkie życzenia. Ostatnio bardzo zaniedbałam wątek i widzialne( pisemne)odwiedziny u Was. Tym bardziej cieszę się,że zaglądacie. Spróbuję puścić trochę zaległych zdjęć i poodpisywać.
Nie widziałam jeszcze gazetki z publikacją, dzięki za informację,że już jest Już zleciłam kupno, by mieć na pamiątkę, bo sama dziś nie mam jak ruszyć się z domu.
Ogród od zeszłego roku trochę się zmienił( zdjęcia w gazetce są z ubiegłego roku} Wprawdzie kwitnienie róż tego lata nie było tak spektakularne jak się spodziewałam, bo wiele róż w zimie i wiosną przymarzło i odbudowuje się od nowa, ale posadziłam więcej lilii, kocimiętek,clematisów, hortnsji. Róż też, ale na te trochę poczekamy, bo to ramblery i będą kwitły na dwuletnich pędach.
Powiększyłam trochę warzywaniak, też trochę bardziej go ukwieciłam
.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 11:41, 27 lip 2021

Do góry
Basiu, chciałam pokazać już całą obsadzoną ale nie wiem, czy uda mi się ją szybko całą zadźgać roślinami

Ale odętkę w stipie już Ci wrzucam:
April podbija las... 11:41, 27 lip 2021

Do góry
April napisał(a)
Ja w drzwi a tu deszcz. Wracam więc do zdjęć
Woda świeżo nalana do misy, jeszcze się nie wyklarowała, za dwa dni będzie przeźroczysta.

Pokropiło, postraszyło, idę do ogrodu

Piękny ten Twój las, po prostu piękny. Misa jest obłędna!!!
Dziewanna też mi się podoba, wstyd się przyznać, ale nie wiedziałam, ze są bylinowe.
Kicia w trawach pięknie wygląda, a że się jej tam podoba akurat mnie nie dziwi. Moje koty też lubią takie miejsca. Dobrze, że wraca do zdrowia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies