Sylwia na ogniskowej też są -może narazie małe ,to słabo widać ....
na przeciwko przy jarząbach też są jej akcenty
ale chcę zrobić taką minimalistyczną ....i już wiem gdzie z samych brązowych ....z jakimś tylko małym akcentem
A.....i skończyłam basenową-ciemno już było jak ostatnie rośliny sadziłam
Ps
dałas mi fajny pomysł do budleji dodam tam też czyśca -mam kupione 3 białe i będzie fajnie -taka zimna rabata -to ta przy placyku zaraz od wejścia ( też tetrisy były )
pewnie będziesz przesadzać za chwilę mix kolorystyczny jeszcze potem wielkość roślin może przeszkadzać. Już widzę ogrom pracy na przyszłość
Dla Ciebie to pestka
No skoro tęsknisz, to proszę... tak było - i mój eM nadal twierdzi, że WTEDY to było ładnie, nie teraz hahaha. Widać jeszcze stary płot roboczy ze stempli budowlanych
Drzewka nadal nie ma... Myślę...hehe.
Jeszcze oczko przed wyjazdem trzeba wyczyścić z żółtych liści woda bardzo ciepła więc żółkną. Trzeba będzie zrobić podmianie wody nawet ryby w głębinach pływają nie wychodzą na wierzch.
Zajrzałam do siebie na wątek a tu jeszcze ktoś czeka na mój ogród!
To bardzo miłe
No i krotko mówiąc jestem zobowiązana wstawić co nie co
Rośliny urosły rowu już od kilku lat nie widać busz naturalistyczny jak nic
Jedną ze zmian jaką w ogrodzie zrobiliśmy to taras w miejscy gdzie nic nie chciało rosnąć. W ogrodzie nadal nie mam nawadniania więc muszę jakoś sobie radzić. Pod dużym drzewem kiedyś rósł jaśmin ale on zawsze bym cały w mszyce nie mógł dorosnąć co 1.5 m więc trzeba bylo coś wykombinować. Moim marzeniem był drewniany taras więc powstał właśnie pod drzewem
Basiu
dziś byłam z nią na szczepieniu i w nagrodę nowa piłeczka -piszczy mi nią non stop przed uszami -robiąc rabatę musiałam co chwilę robić przerwy ,żeby jej porzucać
e tam ...od razu szalona
po prostu szare ML nie pasowały mi do ogniskowej -musiałam przesadzić ....i nawet córa mówiła ,żebym coś przy basenie zrobiła ,bo ludzie się gapią spacerując
,a ice dance wiesz ,że mam pełno ....to taka minimalistyczna jak na mnie rabata -ML,ID ,czyściec i macierzanka ....derenia jednego tam przesadziłam ,bo miejscówka na bagnistej mu nie siadła -zaczął żółknąc i chorować ....może tu mu będzie lepiej
a na ogniskowej też pełno tetrisów zrobiłam -porozsadzałam śmiałki w miejsce ML ....dosadziłam kwiatków ....jest kolorowy szał ciał
Przyjedz na kawę ,to zobaczysz
Jutro jestem do 14 napewno w domu
nie mam lepszych fotek -tylko takie robocze
Przepięknie u Ciebie. Hortensje w oczekiwanych a tak rzadkich kolorach. Ten kącik wypoczynkowy masz wyjątkowo malowniczy.
A co to za jeżówka na zdjęciu?