Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 11:35, 25 lip 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Dzień dobry!
Poczytałam i macham niedzielnie!

Asia Macham też
Wilczy ogród 11:35, 25 lip 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mi się te brązowe trawki widzą najlepiej z pomarańczem u mnie też jakoś rośliny muszą grać....jak nie to myślę o przesadzaniu. A to nie mała praca....

Ula mi chyba też ....jeszcze z limonką też .....
tetrisy wpisane w życiorys

Buziaki
Wilczy ogród 11:34, 25 lip 2021

Do góry
wiklasia napisał(a)
Ja brązowe trawy mam połączone z bordo rozchodnikami. Chciałaby dorzucic tam trochę pomaranczu

Asia idę do Ciebie ich szukać ....mi chyba najbardziej podobają się albo z pomarańczem ,albo z limonką

na ogniskowej mam w takiej konfiguracji

Wilczy ogród 11:33, 25 lip 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Brązowe trawy wrzuć na ognistą rabatę
Też będę robić rabatę z czyśćcem, ale u mnie będzie tam czyściec z bodziszkiem, zawilcami i budleją ta co przy strumieniu miała być łączona dziś została połączona, wygląda lepiej choć jeszcze nic nie posadzone

Sylwia na ogniskowej też są -może narazie małe ,to słabo widać ....

na przeciwko przy jarząbach też są jej akcenty

ale chcę zrobić taką minimalistyczną ....i już wiem gdzie z samych brązowych ....z jakimś tylko małym akcentem

A.....i skończyłam basenową-ciemno już było jak ostatnie rośliny sadziłam

Ps
dałas mi fajny pomysł do budleji dodam tam też czyśca -mam kupione 3 białe i będzie fajnie -taka zimna rabata -to ta przy placyku zaraz od wejścia ( też tetrisy były )

Buziaki
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:27, 25 lip 2021

Do góry
Ale porządeczek Ani pół chwasta nie widać

Kasia_CS napisał(a)

No wiem wiem, ale jednocześnie są takie ażurowe Zapodam Ci mimo wszystko fotkę bez namawiania, bo mi to wylewanie trawy tak się podoba, że może Ci się zachce gdzie indziej jej użyć, a tu masz inspirkę

Cieszę się, że z ipomeą trafiłam A gdyby jednak zachciało Ci się jednorocznej zwieszającej się rośliny o chłodnych i drobniejszych liściach to ja jeszcze jestem fanką dichondry Może nawet się będzie lepiej z Hameln komponować niż żarówiasta ipomea.

A co to za trawka tutaj tak ładnie się przelewa?
Wilczy ogród 11:14, 25 lip 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Ula
też mam nadzieję ,że Ci ten preparat podziała

e tam ...od razu szalona
po prostu szare ML nie pasowały mi do ogniskowej -musiałam przesadzić ....i nawet córa mówiła ,żebym coś przy basenie zrobiła ,bo ludzie się gapią spacerując

,a ice dance wiesz ,że mam pełno ....to taka minimalistyczna jak na mnie rabata -ML,ID ,czyściec i macierzanka ....derenia jednego tam przesadziłam ,bo miejscówka na bagnistej mu nie siadła -zaczął żółknąc i chorować ....może tu mu będzie lepiej

a na ogniskowej też pełno tetrisów zrobiłam -porozsadzałam śmiałki w miejsce ML ....dosadziłam kwiatków ....jest kolorowy szał ciał
Przyjedz na kawę ,to zobaczysz

Jutro jestem do 14 napewno w domu
nie mam lepszych fotek -tylko takie robocze

pewnie będziesz przesadzać za chwilę mix kolorystyczny jeszcze potem wielkość roślin może przeszkadzać. Już widzę ogrom pracy na przyszłość
Dla Ciebie to pestka

Migawki z ogródka 10:46, 25 lip 2021

Do góry
Guzikowiec pójdzie na najbardziej wilgotne miejsce w ogrodzie w takim razie

Dziś trochę ogrodu inaczej niż zawsze...

Zieleń, drewno i antracyt 10:16, 25 lip 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ha ha też mnie taki leń złapał. Tylko na tarasie się wylegiwałam.

My ostatecznie wylądowaliśmy nad jeziorem, a dzisiaj powtórka z rozrywki

Ale zanim wyskoczyliśmy się pluskać chciałam zdjęcie hortensji zrobić

Sezon 2017 u Hanusi 09:56, 25 lip 2021

Do góry
Gosiu, dziękuję, że znalazłaś minutę uwagi dla mojej orszelinowej tojeści. Po upałach spróbuję ją wydłubać spod tui,/kiedyś tuja była malutka

Miłej niedzieli życzę.
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:38, 25 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ależ bogato

Monardy w pelni rozkwitu

ogród (nie)Mocy 09:26, 25 lip 2021

Do góry
No skoro tęsknisz, to proszę... tak było - i mój eM nadal twierdzi, że WTEDY to było ładnie, nie teraz hahaha. Widać jeszcze stary płot roboczy ze stempli budowlanych
Drzewka nadal nie ma... Myślę...hehe.
Ptasi gaj 09:21, 25 lip 2021

Do góry
CD

Jeszcze oczko przed wyjazdem trzeba wyczyścić z żółtych liści woda bardzo ciepła więc żółkną. Trzeba będzie zrobić podmianie wody nawet ryby w głębinach pływają nie wychodzą na wierzch.

Na tym koniec
Ogrodowe skarby 09:07, 25 lip 2021

Do góry
Ogrodowe skarby 08:40, 25 lip 2021

Do góry
Zajrzałam do siebie na wątek a tu jeszcze ktoś czeka na mój ogród!
To bardzo miłe

No i krotko mówiąc jestem zobowiązana wstawić co nie co

Rośliny urosły rowu już od kilku lat nie widać busz naturalistyczny jak nic

Jedną ze zmian jaką w ogrodzie zrobiliśmy to taras w miejscy gdzie nic nie chciało rosnąć. W ogrodzie nadal nie mam nawadniania więc muszę jakoś sobie radzić. Pod dużym drzewem kiedyś rósł jaśmin ale on zawsze bym cały w mszyce nie mógł dorosnąć co 1.5 m więc trzeba bylo coś wykombinować. Moim marzeniem był drewniany taras więc powstał właśnie pod drzewem

Ogród do odnowy 01:21, 25 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Motylki tańczą na jeżówce

Przepiękne zdjęcia (co nie jest dziwne, bo ogród jest piękny )
Wilczy ogród 23:07, 24 lip 2021

Do góry
Dragonka napisał(a)
Ale trafiłam! Miałam Ci już pomarudzić ostatnio, że Najpiękniejszej mało zdjęć a tu niespodzianka! Ale bym się z nią poganiała chętnie, 'mój' sąsiadów na przechowaniu wakacyjnym to maltańczyk, chwilkę pobiega i nie ma siły. No i nie ma zębów odpowiednich na szarpanie się z zabawkami

Basiu
dziś byłam z nią na szczepieniu i w nagrodę nowa piłeczka -piszczy mi nią non stop przed uszami -robiąc rabatę musiałam co chwilę robić przerwy ,żeby jej porzucać

mam jeszcze takie wilcze kawałki

Wilczy ogród 23:05, 24 lip 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)
Madzia jesteś szalona ja czekam na deszcz, opryskałam przedogródek i akurat przez te dwa dni mi preparat zadziała, mam nadzieję

Ula
też mam nadzieję ,że Ci ten preparat podziała

e tam ...od razu szalona
po prostu szare ML nie pasowały mi do ogniskowej -musiałam przesadzić ....i nawet córa mówiła ,żebym coś przy basenie zrobiła ,bo ludzie się gapią spacerując

,a ice dance wiesz ,że mam pełno ....to taka minimalistyczna jak na mnie rabata -ML,ID ,czyściec i macierzanka ....derenia jednego tam przesadziłam ,bo miejscówka na bagnistej mu nie siadła -zaczął żółknąc i chorować ....może tu mu będzie lepiej

a na ogniskowej też pełno tetrisów zrobiłam -porozsadzałam śmiałki w miejsce ML ....dosadziłam kwiatków ....jest kolorowy szał ciał
Przyjedz na kawę ,to zobaczysz

Jutro jestem do 14 napewno w domu
nie mam lepszych fotek -tylko takie robocze

Wilczy ogród 22:57, 24 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

czyściec wełnisty

Pięknota

Gosiu dzięki za podpowiedz
skończyłam rabatę przy basenie
znowu kawałek trawy mniej do koszenia

fotek brak ,bo ciemno było ,jak wsadzałam ostatnie rosliny

Pięknota już ma siwy pyszczek ....rano byłam na szczepieniu i dostała nową piłeczkę w nagrodę
Przerabianie ogródka pod swój gust 22:28, 24 lip 2021

Do góry

Przepięknie u Ciebie. Hortensje w oczekiwanych a tak rzadkich kolorach. Ten kącik wypoczynkowy masz wyjątkowo malowniczy.
A co to za jeżówka na zdjęciu?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:23, 24 lip 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies