Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:43, 23 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Marzenko - do palenia drewnem czy innymi surowcami do tego przeznaczonymi nic nie mam W domu mam piec na drewno Chodziło mi o palenie plastików i innych syfów - tak jak piszesz najprawdopodobniej lądują one w piecach... A po chwili tym oddychamy...

Wiem Sebe z nic nie masz. Szukam uzasadnienia do zakazu palenia drewnem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:25, 23 sty 2016

Do góry
Danusia już za chwileczkę juz za momencik nadejdzie wiosna, wioseneczka, wiosenunia.

Ale pomysł na szklanie, ogród zimowy przedni. Pomysł o tym koniecznie moze własnie na tarasie przy salonu zrób sobie piekny przeszkolny ogród zimowy

Ps. Marze o powrocie na góre sklepu
Mała Eleczka 14:18, 23 sty 2016

Do góry
I ja żałuję ze nie ma sklepu Ogrodiwksowego. Mam od Danusi najlepsze na świecie rękawice do roz a marza mi sie takie długie.... I mam sporo sorzętu i skrzyneczki na narzędzia. Eh kupiłabym sobie cóś
Tu ma być ogród :) 14:16, 23 sty 2016

Do góry
U mnie cała rodzina z gorączka była a teraz pół biura zdrowieje a druga zaczyna chorować....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:15, 23 sty 2016

Do góry
Nowy awatarek? Gdzie te piękne oczy?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:10, 23 sty 2016

Do góry
Pytamy sie dlaczego ludzie pala plastikiem? Powiem tak bo im sie wydaje ze taniej. Nie będe komentować, ze niektorzy sąsiedzi sortują smieci a plastiku nie maja zima.... Ja jestem rekordzistka na mojej ulicy z plastikiem i papierem....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:09, 23 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Zdałem prawo ochrony środowiska na pięć Takze mógłbym dłuuuugo mówić o sprawie ogrzewania, śmieci, itd. Jednak problem leży tylko i wyłącznie w mentalności... Ludzie nadal są nieświadomi, że szkodzą tylko i wyłącznie sobie... A władza zamiast wydać pieniądze na uświadamianie społeczeństwa to... wyda zakaz I love Poland

Sebek czy palnie suchym drewnem bukowym lub dębowym jest szkoelnie dla środowiska? Plizz daj mi argumenty. Polecisz jakies opracowanie naukowe?
Wiecie co strasznie mi szkoda tego mojego komika,... Uwielbiam siedziec jesienia przy nim....patrzec na ogień i czuć zapach drewna...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:31, 23 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Otóż to! Trzy lata temu wymieniałam piec, który nie kosztował mało i co teraz niby będę musiała wymienić na gazowy na przykład??

Na wsiach to nie przejdzie. Dużo osób ma jeszcze piece kaflowe i jestem wręcz pewna, że nie stać ich na nowe inwestycje. Chyba, że za zakazem pójdzie duże dofinansowanie.

Niech wprowadzą kontrolę chociażby odbioru śmieci segregowanych. Już po tym widać kto co robi z plastikami.

Otóż to, ludzie nie sortują smieci, palą plastikiem na wsiach. Nikt nie kontroluje kominów, instalacji. Najłatwiej wprowadzic zakaz.

I pomyslec ze rozważałam zamontowanie pieca na pelety z automatycznym podajnikiem wkopanym w ogrodzie......

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:27, 23 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
A jak ktoś nie ma pieniędzy na nowe ogrzewanie to ma zamarznąć???

Dadza ci dofinansowanie. Ale pomyśl o zmianie całej instalacji u mnie w domu? Zrobienie przy'acza gazowego, wstawienie pieca, zrycie połowy ogrodu i domu? Przecież do remontu nie dadza mi pieniedzy . A kto mi zwróci za cała instalacje kominka z płaszczem wodnym, ktory dodatkow podgrzewa wode do kąpieli? Ciąże ze tak promowano nowoczene źródła energi z dofinansowaniem 25% do zakupu sprzętu.... Rok po zakończeniu budowy u mnie..
W Kruklandii 12:23, 23 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
a gousty nie wygodne czy nie lubisz na plastiku?

Palstik przez kilka godzin? W porówaniu z meblami tapicerowanymi lub skórzanymi to jest duzy dyskomfort. Marzyłam aby usiąść na kanapach... Ale głupio mi było poprosic dlatego mimo miłości od emsów nie kupiłam ich do jadalni. Z powodu problemów z kręgosłupem wiecej spedzam bowiem czasu przy stole i dlatego cenie wygodne krzesła
Co z tym ogródeczkiem począć 12:18, 23 sty 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

Ulcia właśnie u mnie tak nie można
Mam miejsca swoje gdzie mi Emus nic nie przestawia i nie przejeżdża ,ale poza tym teren niedostępny .
On nie uważa na nic jak mu coś przeszkadza to przejedzie zniszczy i po sprawie .
A jak sie żale że tak robi to mi mówi
Tłumaczę nie sadz mi na drodze
Bo ja jako takiego ogrodu przecież nie mam
Mam rabatki na wsiowym podwóreczku

Ewo ale jesli Ci na czymś zalezy to warto o to powalczyć i wyraźnie to wyartykulowac.
M powinien uszanować Twoje marzenia a jesli tego nie rozumie to warto to wyraźnie powiedziec.. Oczywiste jest ze wieksze zmiany planujemy z M ale jesli juz cos wykonasz to musi uszanować Twoja prace. Nie wiem jak wyglada kwestia finansów u Was ale jesli o czymś marzysz to ja bym sobie zbierała na to pieniadze, poinformowała M że to robie i nawet po długim czasie oszczędności zrobiłabym sobie ten wymarzony taras z mebelkami. Nie od razy Warszawe zbudowano jak mawia moja mama.a swoje marzenia zawsze warto realizować. Ale moze za kilka lat powstanie ten wymarzony tarasik?
Co z tym ogródeczkiem począć 12:12, 23 sty 2016

Do góry
Ewuś zycze aby niezaleznie od tego co uda Ci sie wykonac abys była zadowolona. Mamy przecież rabate przy ulicy do wykonania
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:08, 23 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale zmiany przez te 4 lata, fiu fiu!

W mojej wsi to samo, nikt się nie przejmuje ekologią, tylko wrzucają do pieca co popadnie, świadomość ludzi jest strasznie niska.

Też grzejemy taką pompą i trzecią zimę jest ok, no ale ja nie mam takich przeszkleń.
A może ta pompa nie do końca dobrze dobrana?

To kwestia przeszkleń. Mamy problem tylko przy temperaturze ponizej -10 stopni a ja generalnie zmarźluch jestem i uwielbiam kominek!!!!

U mnie w domu jesli jest ponizej 22 stopni to mi zimno!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:05, 23 sty 2016

Do góry
Renatko jestem własnie za kontrolowaniem czym palimy. Mi M nawet szarego kartonu nie pozwala wrzucić do kominka a teraz sie okaże ze mam wydac kilkadziesiat tysiecy na nowa lepsza pompe czy na instalacje gazowa...
Typografia ogrodu 11:58, 23 sty 2016

Do góry
Asiu pokazesz te swoje hakone? Jak sie rozrastaja, jaki maja pokrój? Myślę ile ich posadzic i jak gęsto aby juz w tym roku był efekt.

A decyzje i tak podejmiesz sama, my Cie znamy, my tu gadu gady a Ty swoj gust i tak masz wyraźnie sprecyzowany i wiesz co Ci sie podoba. My i tak będziemy wzdychać do tej rabaty neizależnie od tego na ktore drzewo sie zdecydujesz

Ps. Odnosnie hakone odmianowych - moja stripe it rich po dwoch i trzech sezonach ciagle taka sama w paski, nie zmienia sie na zielona wiec nie wiem co Pan Trawka miał na mysli?
Lawendowy zawrót głowy 11:52, 23 sty 2016

Do góry
Jola budzimy się ze snu zimowego
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:51, 23 sty 2016

Do góry
U mnie miało być -12 a było -6 chyba jednka juz ocieplenie nadchodzi. Zatem damy radę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:50, 23 sty 2016

Do góry
Mam nerwa. Własnie przeczytaliśmy ze Prezydent Dutkiewicz wnioskuje o zakaz palenia węglem i drewnem. Ciekawe co zrobie , pompa potwierzna ekologiczna w takich temperaturach nie daje rady, dogrzewamy kominkiem.

Czy zatem ma ciagnąć gaz, ktorego nie chciałam miec w domu! Czy lobbuje Kogeneracja w miescie z ciepłem systemowym?

Dlaczego nikt nie kontroluje spalania smieci w domach tylko podejmuje takie idiotyczne decyzje? Wystraczy przejsć sie po wsi aby zobaczyc gdzie z kominów wydobywa sie czarny dym i cudnie w całej okolicy!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:47, 23 sty 2016

Do góry
Asiu czyli zielona to dobry wybor. Własnie policzyłam potzrbuje min 25 szt aby był efekt. Jak szybko ci sie rozrastają?
Typografia ogrodu 11:44, 23 sty 2016

Do góry
Asiu magnolie maja zachwycajace liscie latem. Czy Ty te rabate będziesz ogladac z bliska czy z daleka?
Magnolie daja spektakularny efekt wiosna a latem jaja piekne ciemnozielone liscie. Świdośliwy nie znam ale skoro polubił je Luciano to pewnie będa wkrótce szlagierem decyzje musisz podjąć sama jedno o drugie drzewo będzie piekne
Gdybys zadała pytanie co ja bym wybrała? Chyba magnolie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies