U mnie zawsze róż bez względu na trendy to mój ulubiony kolor ogrodowy Kolejne spotkanie 31.05 u Szmitów w Pęchcine. U Bogdzie będę bo myślę o tym od tamtego roku, niestety nie za długo bo mam imieniny mamy w sobotę
aż strach się bać ja w tym roku chyba czosnkó nie kupuję już
poobcinałąm łodygi tak trochę ponad liść, w ubiegłym roku też tak robiłam
Dzisiaj wykopałam wszystkie tulipany z rabaty przy stożkach. Większość to angelique które w tym roku praktycznie nie zakwitły. Miały mnóstwo maleńkich cebul przbyszowych, a nadziemnie tylko liście. Jesienią będę sadziła nowe na tej rabacie
Cienia zazdraszczam
pacze na te rh i myślę, ze kiedyś moje takie duże MOŻe będą faktycznie kupowałaś ładne okazy.
Jutro będę kopać siewki może mi się uda...o której będziesz u Bogdzi?
No to całe szczęście jedliśmy jeszcze po 30 zł, bo po 17 już chyba tak nie smakują
Co u mnie kwitnie nowego..
Bodziszki himalajskie
Bodziszek kupowany u Pana Bylinowego(nazwy nie zapisałam ale dziś kupiłam dwa żeleźniaki już całe w pąkach kwiatowych Jakoś upchnęłam.... już na rabatach jest sajgon, a to dopiero zaczyna rosnąć.. za miesiąc ja sie wyprowadzam z ogrodu by na ten busz nie patrzeć
Bodziszki inne też Ale foto mam tylko tych dwóch.
Pan Bylinowy ma bodziszek niebieski.... nie mam takiego i już myślę, że może jednak gdzieś sie da go włożyć..... oj jestem biedna i nieszczęśliwa.. miejsca brak.