Martek, ja też uwielbiam czereśnie, dlatego mam aż 3 W tym jedną majówkę Dziś siedziałam na drzewie i do garnka rwałam, a potem z synusiem opluliśmy pestkami cały ogród.. i ha, ha, byłam tym razem szybsza od szpaków I plułam też z drzewa Na czubku najsmaczniejsze są
Karta w aparacie sie zapchała... wiec fotek za dużo z dziś nie mam.. i szkoda, bo róża nie dość że jadalna to śliczna A kwiaty ma ogromne A jak pachnie ..bosko
Oj się nie da... chyba motor w tyłek muszę zamówić
Werbena kwitnie.. pierwsza Zimowana w domu I uszczykiwana na sadzonki , które też pięknie sie ukorzeniły i rosna jak szalone Od tego roku robię sadzonki z jednej rośliny matki.... najszybsza metoda i nie kapryśna jak w przypadku nasion.
Agata, młoda kocimiętka jest rzadziutka, jak CI nie zależy na tych kwiatach to ciachnij pędy.... zakwitnie z tych co wypuści ze środka.. a puści dużo i to szybciej niż Ci się wydaje.. ja sadziłam kocimiętkę ..a po 2 latach co drugą wyrywałam bo się zagłuszały
Ta kępa w prawym dolnym rogu, to zeszłoroczna siewka..... patrz już jaka
Kocimiętka nie lubi żyznej ziemi, bo będzie rosła w górę i będzie sie pokładać. Ta kępa rośnie na macie w żwirku Bo na przejściu koło oczka się wysiała.. Jak pędy sie pokładają to tnij .... zakwitnie drugi raz.. albo wycinaj tylko pędy co się pokładają, wtedy będzie kwitła non stop.
Ja mam jej za dużo i za duży ogród , wiec tnę wszytko jak leci
No to całe szczęście jedliśmy jeszcze po 30 zł, bo po 17 już chyba tak nie smakują
Co u mnie kwitnie nowego..
Bodziszki himalajskie
Bodziszek kupowany u Pana Bylinowego(nazwy nie zapisałam ale dziś kupiłam dwa żeleźniaki już całe w pąkach kwiatowych Jakoś upchnęłam.... już na rabatach jest sajgon, a to dopiero zaczyna rosnąć.. za miesiąc ja sie wyprowadzam z ogrodu by na ten busz nie patrzeć
Bodziszki inne też Ale foto mam tylko tych dwóch.
Pan Bylinowy ma bodziszek niebieski.... nie mam takiego i już myślę, że może jednak gdzieś sie da go włożyć..... oj jestem biedna i nieszczęśliwa.. miejsca brak.
Jak t oprzeczytałąm to łaps za garnek.. i wlazłam na drzewo... mówię do synusia, wczoraj po 40 zł, dziś po 30 zł, jak spadną na 10 zł to już będzie inny smak Jestem objedzona czereśniami do bólu... .. czytałam ale nie odpowiadałam, bo wpadałam tylko do kompa na chwileczkę.. a jak zacznie sie pisać to 3 godziny uciekną.
Muszę do Ciebie zajrzeć sprawdzić postęp prac
Z dzisiejszych obrazków to hosta Krossa Regal...tak długonoga jak Ty .. uwielbiam ją za tye nogi i niebieski kolor
Na przegorzan będę chodzić do Ciebie oglądać.. jak będziesz w Giedlarowej to zerknij czy Pani sprzedaje wrzośce i wrzosy teraz...
Kwitną irysy (muszę przesadzić gdzieś do słonczka.. ale miejsca brak..... wiec sie meczą gdzie są ..szkoda, bo fajne są ).... kwitna też wysokie irysy bródkowe.. ale foto nie zrobiłam.. .. wyrzuciłam prawie wszystkie,, ale na szczęście jeden biały się został.. ufff.. rozmnoży sie..