Witam wszystkich, przychodzę z prośbą a mianowicie około 2 miesięcy temu zakupiłem 70tuj brabant z doniczek, wsadzone zostały w mieszaninę kompostu i kwaśnego torfu. Po około miesiącu nie które końcówki trochę przyzolkly więc postanowiłem opryskać wszystkie tuje na choroby grzybowe. W dniu dzisiejszym wyglądają tak jak na zdjęciach, są ciemne i brązowe. Kilka osób na działkach mówiło mi że jesienią mogą takie być a mi się wydaje że one po prostu usychają. Czy mogę im jakoś pomóc?? Ostatnie zdjęcie jest zaraz po wsadzeniu, ładne zielone roślinki
Elu Hakonki siałam ale nic z tego one nie mają nasion .To znaczy kłosy mają niby nasionka ale są puste w środku i nie kiełkują.
Zostaje podział karpy.
Ale próbuj powodzenia
Tak się przebarwiała Kalina od ciebie.
Irenka dzięki Ta część taka zostanie tylko kosmetyka tak jak przycinanie i wycinanie tego co za dużo rośnie.
Co do siania traw to już od kilku lat nie wysiewam a dzielę to co urosło. Jeszcze mam w mateczniku do podzielenia i rozsadzenia Rozplenicę Black Beauty z twoich nasionek.
Dziś przesadziłam jeszcze dwie Hortensje i cztery tawuły i na tym koniec bo padało.
Ps. Zebrałam sobie nasiona z brązowej trawki i będę wysiewać
Przy wjeździe na działkę wzdłuż ogrodzenia powstał żywopłot z cisu i grabu. Cis docelowo ma osiągnąć wysokość siatki, a grab trochę wyżej puszczę. Gdy zaczęłam sadzić ten żywopłot, sąsiad wpadł na pomysł, że też posadzi i kopaliśmy razem, on z jednej strony, ja z drugiej