Orlików już po posadzeniu nie sfociłam bo ciemnawo się zrobiło, ale wsadziłam je obok ostróżek na rabacie z jodłami, jutro zrobie fotkę, ale nic szczególnego to taka kwitnąca rabata, są tam tulipany, irysy, ostróżki, szałwia....
Bardzo, bardzo dziekuję, napewno twoją propozycje wezmę pod uwagę. Oczywiscie pochwalę sie fotką. Tylko ciężkawo z sadzonkami , zima długa, chyba dlatego. Pozdrawiam
Wrzuciłam u siebie zdjęcie wierzby z trawami A u Oli obok rogownicy rośnie chyba szałwia omszona albo przetacznik, bo widzę fioletowe kłosy. Ale najlepiej Oli zapytaj, bo ja u niej jeszcze nie byłam, choć bardzo na to liczę. Mam do niej blisko
Yolka zobacz taką propozycję
żółte- przywrotnik ostroklapowy
niebieskie- bodziszek wspaniały
filetowe-szałwia omszona
duże różowe-ostróżka albo róża
małe fioletowe-goździk siny
malutkie zielone- tawka niska
Aga, no błagam, porównywanie mojego ogrodu z Danusi to wielka przesada U mnie też jest trochę bylinek (np. kocimiętka, szałwia), a że mnie kuszą, to przekonasz się latem, bo planuję je na całej dużej rabacie. Mam już nawet listę Ale muszą to być same gatunki wyższe niż 40cm, bo na froncie będzie żywopłocik bukszpanowy zasłaniający nieciekawe widoki zimą.
Oj jak zwykle nie ma ochoty się stą ruszyć. Nastrój tego miejsca jest naprawdę niesamowity.
Pies w krzaczkach wzruszający, a rabata pod róże ma takie brzegi, że może iść na wystawę.
Pod różami wspaniale wyglądają przetaczniki, szałwia omszona, lawenda.
Róże pnące mam z przodu domu ,tu mam różankę połączoną z lawendą i szałwią omszoną .
Mam jeszcze jedną pergolę z wiciokrzewami ,cudnie pachną ,pergola jest metalowa do ,wymiany na drewnianą M ,musi zrobić tylko na razie akcja ogrodzenie .Ta metalowa pójdzie na miejsce rabaty z hortensjami ,no i marzą mi się clematisy plus ławeczka pod pergolą ,obwódka jest z kostrzewy sinej i floksa .
Wiklina moja miłość od dziecka ,może dla tego,że mój dziadek wyplatał.