Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 21:41, 05 cze 2013

Przetacznik napisał(a)
Oj mają dziewczyny rację z tymi czosnkowymi zdjęciami są bardzo miłe dla oka.Taca na odpowiednim stole też wyborna. Mnie intrygują te głazy które gdzieniegdzie się pokawałku pojawiają,jakwyglądająwcałosci i skąd Ty je wzięaś wyszukałas odpowiednie w naturze czy w sklepie? Donicę rób sama oczywiście.

głazów szukałam przez dłuższy czas w różnych miejscach, także w takim tutejszym allegro. I tam też wreszcie znalazłam. Jakis rolnik z pola wykopał i za 10e chciał sie pozbyć. Musieliśmy pożyczyć przyczepkę, żeby je przywieźć. Ten największy najpierw przez rok leżał w okolicach tarasu, aż wreszcie tej wiosny mój szanowny małżonek osobiście go pół dnia turlał na drugą stronę, do japońskiego ogródka. I teraz sobie tam juz siedzi i obawiam się, że do końca naszych dni!
agata_chrosc... 21:41, 05 cze 2013

waska napisał(a)
Zajrzyj dzisiaj . Wstawilam "mokre" zdjecia u mnie wciaz leje

byłam widziałam i wpisałam pięknie
agata_chrosc... 21:42, 05 cze 2013

zuza12 napisał(a)
Witam słonecznie i ciepło, i wreszcie bezdeszczowo. Piękne zdjecia z czosnkami. No i dlaczego w moim ogrodzie jeszcze nie ma czosnków? Chociaz zaraz jeden jest, tylko nie taki piękny jak Twoje. Wrzucam do listy zakupów czosnki.
Pozdrawiam

Witaj Zuza
chyba warte zachodu są faktycznie bo długo stoją i bardzo sa ozdobne. Tylko te liście trzeba im czymś zakrywać
agata_chrosc... 21:43, 05 cze 2013

GabiK napisał(a)
Agatko, a mówiłam, że ta pogoda w tym roku jak na huśtawce. U mnie tragicznie dzisiaj, to u Ciebie pewnie pięknie? Ze 12 stopni jest i pochmurno.

a no to tak jak u nas było przez cały maj! współczuję bo to jest okropne po prostu! U nas jakimś cudem nareszcie ciepło. Ale wiosny to nei było w tym roku wcale. Od razu mamy lato.
agata_chrosc... 21:44, 05 cze 2013

Debra napisał(a)
Agato, czy Ty już na Krecie?

ależ skąd! Jeszcze to trochę potrwa, ale myślami już tam jestem
agata_chrosc... 21:51, 05 cze 2013

NO i zawitało do nas ciepło i słońce i od razu zrobiło się bajkowo. Wychodzić sie z ogrodu nie chce pod żadnym pozorem! Patrzę dookoła i słysze po prostu jak wszystko rośnie
Przede wszystkim cała armia róż gotowych do skoku. Moim aparatem nei da się pokazac ich z bliska w tej fazie rozwoju, ale tak dla odnotowania zjawiska dwie , które już lada chwila się otworzą:

Eden Rose oplatająca mój zardzewiały obelisk, którego kawałekw tle widać

oraz Schneewitchen - pnąca, która w zeszłym roku (posadzona poprzedniej jesieni) nei miała ani jednego kwiatka

powojnik Mrs Cholmondeley (musze kiedyś sparwdzić kto zacz)

i szałwia caradonna

Moniika 21:58, 05 cze 2013

bociek napisał(a)
Agatko, nie martw sie warzywami, nie masz na to wplywu. U moich tesciow wszystko gnije, woda na dzialce stoi Truskawek nie ma, a tu ciagle zapowiadaja deszcze

Za to masz przecudne czosnki i biale szafirki (niesamowite, ze jeszcze kwitna).

A to zdjecie to mistrzostwo swiata

I sliczne kloniki masz

Witaj tez uważam ze to zdjecie to mistrzostwo świata
Pozdr M
agata_chrosc... 22:02, 05 cze 2013

szałwia omączona taka duża bo rosła w szklarni oczywiście. Jest jednoroczna, ale tak piękna, ze nei mogłam sie oprzeć. Trzecie zdjęcie pokazuje jak wygląda w szczycie sezonu

i irysy pod okapem irgi

a to nie mam pojęcia co, ale absolutnie urocze
agata_chrosc... 23:13, 05 cze 2013

Moniika napisał(a)

Witaj tez uważam ze to zdjecie to mistrzostwo świata
Pozdr M

Moniiko witam! To bardzo miłe One po prostu są takie fotogeniczne
Debra 23:22, 05 cze 2013

No to ogród zaszalał, a tak naprawdę dzięki Tobie. Szałwia jest niesamowicie śliczna i to coś co nie masz pojęcia - ja też - też

U mnie róże w podobnym 'brzemiennym' stanie, tylko słońca nadal brak, co gorsza nie mamy go mieć, wg prognoz.

Nic to, ta wilgoć służy nie tylko komarom, także rośliny to lubią. Takie tropiki sie robią