Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

barbara_kraj... 12:19, 04 cze 2013

Cały czas myślę o tym, czy powódź jaka Ci nie zagraża
Milka 12:38, 04 cze 2013

Jasiu, witaj u mnie, cieszę się, że relacja się spodobała; u nas leje, ale z wiadomości wiem, że małopolskie też bardzo cierpi, ponoć już od czwartku lepiej będzie
obwódki z żurawek, to ewidentnie wpływ Ogrodowiska
a tu mam obwódki wkoło piwonii, chyba za dużo pogmerałam i piwonia nie kwitnie, ale postanowiłąm nie przesadzać, tylko poczekać

obwódki wokół ambrowca kolumnowego i wokół bluszczu, ale ten zaczyna je zarastać, muszę zrobić z tym porządek, jak poprawi się pogoda

Anitko, rzeczywistośc już mnie przywołała do porządku dobrze, że opalenizna jeszcze jest
podaję link, gdzie kupiłam i jest brunera
http://liliewodne.com.pl/product.php?id_product=297
pozdrawiam, jak będą szczepki, wyślę

Evchen, fajnie, że tak myślisz...ale wiesz, nawet ja czasami mam skwaszoną minę, ale wciąż pracuję nad sobą, w swój świat wpuszczam tylko optymizm

aga_pe, i ja pozdrawiam rosną, ale te nowe z kiermaszu jakoś mizernie

danuta_szwajcer, Danusiu, deszcz leje, ale taki raczej łagodny, choc i były mocne, też część zniszczona, zwłaszcza paprocie, chyba że to znowu psy; powojnik doczepiony zapinkami do kratki, to się trzyma zgapiaj do woli, to zaszczyt
liliom nic nie pomoże, połamane na bank; gmina bezpieczna, a pogoda idzie, od czwartku cieplej a 8 będzie u mnie boskie słońce

Pszczółko, ja z kolei koniecznie chcę, aby tę budę na narzędzia i kratki bluszcz pokrył w całości, ale wolno idzie; i gdzie się da, wcisnę na mur, zimą miły widok

Ania, ja i tak się cieszę, że kilka zakwitnie zrobię, jak mówisz lilii szkoda, bo wyjątkowo piękne okazy i trud daremny, nie będę ich podziwiać; muszę tam coś wcisnąć, inaczej stale wszystko tam będą łamać, chyba jakąś rzeźbę wielką, jako przeszkodę albo kamień; kamienie u mnie wszędzie, jako ochrona roślin przed Dżagą u nas komary zawsze są, tereny zalewowe, tereny wodonośne, opryski nie robili, a my sami na razie też nie możemy, a i tak zewsząd lecą; tak na poważnie, za ogród zabiorę się w lipcu, po wszystkich wypadach, jakos ogarnę

ka1sia, Kasiu, a u nas do tego najzimniej, Rzeszów, jak zwykle najcieplejszy! jakoś przetrwamy, a lato będzie trwać, za to do października pozdrawiam

Jula, dobrze, że przypomniałaś, że to wiosna, bo ja czuję się, jak w listopadzie dobrze, że ślimaki nie jedzą żurawek, paprocie opędzlowały i powojnik jeden! kopiuj miła

Gosia, komplement miły, ale tak naprawdę dzicz i bałagan u mnie, coś za coś, urlop mi był potrzebny

Grażynko, ja też w suchym klimacie lepiej się czuję, w naszym dokuczają reumatyczne dolegliwości, wilgotno u nas bardzo, a że lubisz mój ogród, to się bardzo cieszę, jaka radość dla ogrodnika

Marzenko, tak robię, stres nie pomoże i nic nie zmieni, w kąciku nie da się, chyba że za karę w towarzystwie komarów....myślę, że porozkładam gazety codzienne, nasypię ziemi i odetchnę z chwastami, jak to wyjdzie, nie wiem...

Bożenko, ale się cieszę, że zauważyłaś klona rok temu sadziłam i żyje i rośnie, bo ponoć trudne są w uprawie; ta piwonia białą wyjątkowo mnóstwo pąków ma, a jak twoja, bo wiem, że kupiłaś?

Basiu, normalnie tam, gdzie posadziłam jest żyźnie i sucho, teraz wiadomo leje; zrobię fotę i pokażę, dziś nie byłam na ogrodzie
Basiu, tfu, tfu....nie zagraża!!! drugi raz nie dałabym radę, naprawdę, zaorałabym wszystko i poszłabym do miasta na 10 piętro!...wtedy byłam jeszcze młoda, inne podejście, takich widoków już nie chcę!

Anetko, ale masz boskie życie bez ślimaków!
rok temu nic nie było, a teraz znowu plaga, trzeba zbierać, ale jak w deszczu to robić, ?
mam nadzieję, że paskudztwa nie zabrałaś ze sobą i nie wywiozą cię na taczce, jak Jagnę
pozdrawiam

Danusiu, no to ja mam i różową i białą, więc dam ci białą
zimny ten powrót, brrr, ale już czarowałam, 8 są u mnie dziewczyny i będzie bezchmurne niebo klimaty greckie będą

Małgosiu, naparstnice robią furorę i fajnie, że z wymian prawie wszyscy je mamy

Joasiu, no bieda z tą wodą, jak przestanie lać, może nam opryski zrobią, mamy podobnie bardzo, jakoś damy radę ja w ciapki, mam mnóstwo bąbli, staram się nie drapać, oj ale trudno!

ewa004, Ewcia wróciłam, poza komarami i deszczem i chwastami wszystko ok

danuta_szwajcer 13:46, 04 cze 2013

Irenko oby nigdy takich widoków co nam pokazałas, bo to niewyobrażalny koszmar. Tym bardziej cieszy, ze udało Ci sie stworzyc tak piękne miejsce. Bardzo ładne i takie duże masz te żurawki im chyba też ta pogoda pasuje.Słonka i aby wszystkim już niebo rozjaśniało
Milka 14:18, 04 cze 2013

Danusiu, już zapomniałam o tym koszmarze, ale były strachy 3 lata temu, oj były; żurawki chyba lubią wilgoć, taki klimacik angielski
zmiany wtedy a dziś widoczne, powinnam porównanie zrobić
tobie też życzę słoneczka i zdrówka

Milka 14:18, 04 cze 2013

po raz pierwszy zakwitnie mi jukka

ale ta szałwia wybujała!

Milka 14:19, 04 cze 2013

I jeszcze coś aktualnego
i mus uciekać, zaległości wszędzie, ale wieczorem was poczytam

goździki się wdzięczą, cała pierzynka, ale deszcz też i im nie służy
azalie kwitną nadal

kulki cięłam, ale jeszcze sporo mi zostało, chyba w deszcz nie powinno się

Milka 14:19, 04 cze 2013

Syla 14:54, 04 cze 2013

Ależ wszystko u Ciebie pięknie kwitnie ..... muszę się pochwalić , że u mnie pojawił się kwiatostan na lawendzie ..... oby szybko zaświeciło słońce .... bo u mnie rownież deszczowego końca nie widać ....
boguslawa_ma... 14:58, 04 cze 2013

Mimo deszczu wszystko u ciebie pięknie kwitnie
Welka 15:24, 04 cze 2013

Będę podglądać, jak juka zakwitnie, bo moje w tym roku chyba nie będą.
Hakone, żurawki, hosty i czosnki przepiękne