Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:23, 17 sty 2019

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:22, 17 sty 2019

Do góry
Peonie. Mam ich zdecydowanie za mało

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:20, 17 sty 2019

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:20, 17 sty 2019

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:18, 17 sty 2019

Do góry
Irysy

Pszczelarnia 09:14, 17 sty 2019

Do góry
Ja się na irysy zdenerwowałam w zeszłym roku, ale przeglądając swoje i Twoje zdjęcia, uwielbienie wraca. Mam tak wspaniałe odmiany, a zapach jest urzekający. Świetne zdjęcia. Zwłaszcza z ławką, a na pierwszym planie granatowe irysy.

A ta białą róża to jaka? Z Sissinghurst?
Pszczelarnia 20:57, 16 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pojedyncze peonie też są moje ulubione. W zeszłym roku porwałam się na drzewiastą, fioletowo-karminowa, mocny kolor.

Piwonie, piwonie, chciałoby się ich więcej i więcej. Te drzewiaste są niesamowicie pyłkodajne. Na jednym kwiecie potrafi siedzieć 20 pszczół.

Kolorowy ogród na piasku 18:09, 16 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jaka to jabłonka powyżej? Cudny ma pokrój i jest dość wysoka

M. John Downie?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:02, 16 sty 2019

Do góry
Racja Cóż człowiek by robił bez tego? A tak teraz marzę, o tym, co się zmieni w tym roku, a zmieni się dużo.
Pszczelarnia 16:09, 16 sty 2019

Do góry
Pojedyncze peonie też są moje ulubione. W zeszłym roku porwałam się na drzewiastą, fioletowo-karminowa, mocny kolor.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:06, 16 sty 2019

Do góry
Z ostatnich wieści: wiem, że Wicio wyrzeźbił przy pomocy giętarki i spawarki nową rzeźbę. Jeszcze nie wiem, jaką Ale wiem, że ma 2 metry wysokości.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:03, 16 sty 2019

Do góry
Ewciu, to zakup z 2014 roku, wtedy po raz pierwszy Witek testował jazdę po Anglii, mieliśmy pomoc po drugiej stronie kierowcy, co by nam objaśniał niebezpieczne momenty jazdy. Poszło ok i jak widać Witek teraz wszędzie pojedzie. Tylko do Londynu się nie pchamy, no bo nie ma po co, prawda? Interesują nas bardziej urokliwe wsie i małe miasteczka. Tam życie płynie wolniej.

W tym roku mamy trasę na maj, już ogród jeden umówiony. Pozostałe dostępne bez umówienia.
Zakończenie wyjazdu - CHFS, po raz 16-ty. To nałóg, nie sposób nie pojechać.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:59, 16 sty 2019

Do góry
Ech, to jesteśmy z tego samego powiatu haha. Do nich to mam rzut beretem dzieli nas Aleja Krakowska, często robię skrót przez Zieloną Budkę. Gdy skrzyżowanie w Tarczynie zapchane.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:49, 16 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zimę, jak już pisałam wcześniej, toleruję, delikatnie o niej myślę, nie żeby jej nie znosić jak było dawniej.
A faktycznie jest jakaś mniej brudna niż w mieście.

Marto, w takim razie jesteś z mojej strony W-wy? Kilkanaście kilometrów powiadasz, no to widzę Cie u nas na tulipanach Jeśli zakwitną, bo nowych niewiele wsadziłam.
Albo w czerwcu Na pewno oprócz dni otwartych jakiś zlocik O. będzie

Który druciany ptaszek? A, już wiem. To dzieło znanego artysty angielskiego. Nazwiska nie spamiętałam. Kupiłam go w ogrodzie Beth Chatto, był przymocowany do tych wideł. Kosztował kilka razy więcej niż te widły

Ale tak mi się spodobał, że nie żałowałam. I mam.

Ja jestem z okolic Grąbczewskich, więc z Twojej strony, tylko bardziej na południe niż Ty.
Dziękuje za zaproszenie, chętnie się wybiorę, będzie mi miło wpaść z której z tych okazji. Wiem ze zdjęć, że tulipanów masz ogromne ilości i to jeszcze nie sadzone ' równymi polami', tylko tak jak lubię- grupami, punktami, gromadkami, bawisz się kolorem, kształtem.... coś wyłazi z wiaderka, coś z naczynia- świetnie. Aż się rozmarzyłam na myśl o wrażeniach z oglądania...ech, byle do wiosny.

Ptaszek jest cudny.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:28, 16 sty 2019

Do góry
Zimę, jak już pisałam wcześniej, toleruję, delikatnie o niej myślę, nie żeby jej nie znosić jak było dawniej.
A faktycznie jest jakaś mniej brudna niż w mieście.

Marto, w takim razie jesteś z mojej strony W-wy? Kilkanaście kilometrów powiadasz, no to widzę Cie u nas na tulipanach Jeśli zakwitną, bo nowych niewiele wsadziłam.
Albo w czerwcu Na pewno oprócz dni otwartych jakiś zlocik O. będzie

Który druciany ptaszek? A, już wiem. To dzieło znanego artysty angielskiego. Nazwiska nie spamiętałam. Kupiłam go w ogrodzie Beth Chatto, był przymocowany do tych wideł. Kosztował kilka razy więcej niż te widły

Ale tak mi się spodobał, że nie żałowałam. I mam.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:18, 16 sty 2019

Do góry
Vivo, zajrzę z ciekawością, jak jabłonki się mają

Izo, ławkę chyba też mam z netu, więc będzie na pewno taka sama. Ja mam dwie, na razie tylko jedną wyciągnęłam. Zamierzam rozmieścić je jakoś symetrycznie.

W takim domku tymczasowym wszystko się mieści, nie powiem żeby tam były luksusy, ale jest wszystko co potrzeba, nawet lodówka i prysznic. Więc i zjeść i wykąpać się można w upały Ale teraz mamy dodatkowo staw kąpielowy, więc będę tam głównie odpoczywać aktywnie Myślę tylko nad zacieniowaniem tarasu. Czy jakaś pergola czy cóś?
Kolorowy ogród na piasku 07:18, 16 sty 2019

Do góry
Jaka to jabłonka powyżej? Cudny ma pokrój i jest dość wysoka
Sezon 2017 u Hanusi 15:37, 15 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ta jednoroczna ostróżka i jej kolor bardzo mi się spodobała.

Danuś te ostróżki jednoroczne/letnie/ można kupić w ogrodniczym. Bezproblemowe i można obsiać duży obszar, a w czasie kwitnienia - super wyglądają. Trafiają się inne kolory, od różu do niebieskiego, i miksowane w cętki. Polecam. No i kwitną dość długo.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:28, 15 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wiatraki w Polsce odpadają, do 2040 mają wygasić wszystkie wiatraki. Takie jest założenie.
Panele, jak za dużo produkują to co robić z nadwyżką energii?
Może jedyne sensowne źródło ogrzewania - pompa ciepła.

Pompa ciepla bardzo droga na dzien dzisiejszy i nie oplacalna.
Tez myslismy nad pompa ciepla. Przeprowadzilismy rozne symulacje i wyszly na nie korzysc. Koszt zwroci sie po kilkudziesieciu latach. Zreszta symulacja byla w miesieczniku "murator" 8 lat temu. Sasiedzi maja.
Ogniwa jeszcze mozna wziac pod uwage. Najtansze ogrzewanie to gaz ziemny jak jest w linii drogi.

Co sie oplaca trzeba zrobic wyliczenia i prognozy na przyszlosc.
Czy wygasza wiatraki? W Polsce wszystko mozliwe. Trzeba czekac do jesieni moze sie wszystko zmienic.
Sezon 2017 u Hanusi 12:52, 15 sty 2019

Do góry
Ta jednoroczna ostróżka i jej kolor bardzo mi się spodobała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies