Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:14, 19 sty 2016

Do góry
Kochani zdrowiejemy na szczęscie. Dziękujemy za troske. Nie tylko domownicy ale nawet nasz pies zakatarzony..... Z dnia na dzień mama coraz lepiej sie czuje, juz prawie chce uciekać do domu to znak, ze wraca moja dawna mama . W taki dzien jak dzisiaj ciesze sie, ze nie mieszkam w Jeleniej Górze, dzisiaj było tam -22 stopnie nad ranem!!!

Na razie o ogrodzie w ogole nie myśle, przyjdzie na to czas, dam znać gdy poczuję wiosne w kościach....

Bogdziu trawy szybko rosną, przekonałam sie o tym przesadzając kilkanaście miskantow.... Na szczęscie inne trawki nie sa tak trudne do przesadzania.

Eee tam - z lnu w dawce 1000 i 2000 iu. Raczej wit D3 tylko z naturalnych źródeł, ostatnio sprawdzaliśmy w pracy. Ale ja czekam na naturalna dawke wit d3 w postaci Alpejskiego słonca. Ale w tym roku dopiero w marcu.

Agania zaraz wyslę

Sebek, Kuba, Kasia , Makkasia dziekuje za wsparcie. Katar oddałam mamie, teraz czekam kiedy mama odda swoja porcje przeziebienia. Wkrótce ksiądz u nas zawita, oddamy mu katar

Margarete - uwielbiam Twoje podsumowania. Sadż drzewa , znasz zrodło zakupów we Wrocławiu
Coś jeszcze, coś więcej... 21:03, 19 sty 2016

Do góry
Cos cisza na forum ostanio, czyżby cisza przed burzą, czy juz na ferie wszyscy wyjechali?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:01, 19 sty 2016

Do góry
Juz za kilka dni. , juz za momencik odpalamy szamapana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:47, 19 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Reniu dzisiaj mam same hortki posadzone na tle smaragdów i jak dla mnie jest ok. Smaragdy jak wiadomo będą się rozrastać, hortki mają dużo miejsca, nie kładą się na bukszpany a jak wiemy rośliny muszą mieć też przewiew aby nie chorowały.

Jeśli miałabym więcej miejsca nie dałabym gracilimusa za hortensje. Mimo, że ja kocham gracki to uważam, że on jest za masywny do takich nasadzeń. Sam, w szpalerze wygląda cudownie ale w połączeniu z innymi roślinami sprawia wrażenie ciężkości

Edytuję bo przypomniałam sobie, że Madżenka ma połączenie hortek z grackami i jest zadowolona. Wszystko zależy Reniu od tego co Ci się podoba...

Teraz to już nie wiem co zrobić?
Ja mam jeszcze w innym miejscu hortensje z ML i tam chyba tak zostawię przez jakieś dwa lata ... do czasu aż hortensje się rozrosną a potem przesadzę trawy
Natomiast ta problemowa rabata pewnie będzie wymagać totalnej rewolucji
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:53, 19 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Reniu dzisiaj mam same hortki posadzone na tle smaragdów i jak dla mnie jest ok. Smaragdy jak wiadomo będą się rozrastać, hortki mają dużo miejsca, nie kładą się na bukszpany a jak wiemy rośliny muszą mieć też przewiew aby nie chorowały.

Jeśli miałabym więcej miejsca nie dałabym gracilimusa za hortensje. Mimo, że ja kocham gracki to uważam, że on jest za masywny do takich nasadzeń. Sam, w szpalerze wygląda cudownie ale w połączeniu z innymi roślinami sprawia wrażenie ciężkości

Edytuję bo przypomniałam sobie, że Madżenka ma połączenie hortek z grackami i jest zadowolona. Wszystko zależy Reniu od tego co Ci się podoba...

Laurowiśnia zwróciła ostatnio uwagę (bardzo ciekawą i pouczającą), że to jest kwestia skali. Jak rabata duża i widokowa to gracki nie rażą z hortensjami i szmaragdami. Trzeba patrzeć na proporcje i bryły w skali ogrodu.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:43, 19 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Polinko
To ja dzisiaj muszę sobie jeszcze raz wszystko pomierzyć
Mam rozumieć, że Ty radzisz nic nie sadzić z tyłu? I zostawiłabyś hortki same na rabacie? bez traw? I czy może gdybyś maiła więcej miejsca to dałabyś i jedno i drugie?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:58, 19 sty 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Będę oglądać,tym razem nie w ukryciu

To sie chwali zwłaszcza przy takiej kolekcji pieknych roslin i iscie ogrodowiskowym ogrodzie Czekam na wiosne u Ciebie i łany tulipanow i szafirków
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:57, 19 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No masz, zawsze w sezonie jesien-zima zaliczałam przeziębienie czy tym podobne, ale w tym roku trzymam się dzielnie, może to zasługa regularnie przyjmowanej od roku witaminy D3.

Wiosny jeszcze nie widać na horyzoncie, ale w końcu środek stycznia mamy, więc nie ma się co dziwić.

Wit D3 naturalna to ja sobie z lini produkcyjnej moga zdjac . U mnie przeziębienie jest z powodu stresu, choroba mamy mnie osłabiła. Mamę też przeziębiłam.....
Moja codzienność - ogród Oli 06:55, 19 sty 2016

Do góry
Ciekawa jestem co wymyślisz. Dla mnie najważniejsze są drzewa. To reprezentacyjny wjazd, to on decyduje o urodzie domu i ogrodu. Dałabym graby, formowane, formalne. Trawy wymyślisz, masz jeszcze czas a za drzewami juz sie trzeba rozglądać.
Wciąz nie rozumiem po co tam serby? Od czego chcesz sie wysłonic?
Makowo na Kociewiu 06:50, 19 sty 2016

Do góry
Kasiu masz bardzo duzo róz. Warto wkleić zdjecia do watku o rózach Tantau i Austin. Ja będe to robic w weekend
Tu ma być ogród :) 06:39, 19 sty 2016

Do góry
Golden s nawet w necie trudńo kupić....
Walczę z Wami, w katarze i gorączce
Czasem słońce czasem deszcz 06:35, 19 sty 2016

Do góry
Śniegu ni pies ni wydra, slóńca też niet, ja chcę wiosnę
Typografia ogrodu 00:04, 19 sty 2016

Do góry
Pole lawendowe - świetny pomysł!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:30, 18 sty 2016

Do góry
Aniu zmobilizowałaś mnie do pokazania róż w wątkach tematycznych, muszę wkleić w weekend zdjęcia
Ogrodowe przygody 23:27, 18 sty 2016

Do góry
Śliczny awatarek. Iwonka jaka roza teraz jestes?
Rosen Tantau - róże nostalgiczne 23:25, 18 sty 2016

Do góry
Gospel mam ale mnie nie zachwyciła mimo, ze w wielu ogrodach pokazała swa urode. Soul posadziłam dopiero jesienia zatem jeszcze sie nie wypowiem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:34, 18 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)

Eeeee tam.
Jak już pozbędą się szpecieli, to niech chlapną sobie jednego ,,na zdrowie".
Jako adiuwant, środek zmiękczający wodę, zmieniający smak i zapach pobieranego pokarmu, a także jako substancja odkażająca.

Nie zapomnij że olej parafinowy działa również przeczyszczająco wariant Mentho
Anulajda w raju 20:30, 18 sty 2016

Do góry
Anulajda przyznaj się jak długo już z nami jesteś ?

Grabów jeszcze nie pryskaj. Poczekaj będziemy trąbic. Poczytaj wątek Siakowej, Waldek dzisiaj szcególnosci wszystko opisał.

Ubiegły rok był wstrętny dla grabow, mam je od 5 lat i pierwszy raz tak żel wyglądały: szpeciele i oparzenia słoneczne.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:26, 18 sty 2016

Do góry
Od roku szukamy przyczyny wzrostu sprzedaży nadmanganianu potasu... Wszyscy podlewają nim powojniki....Teraz mam plany produkcyjne pod olej parafinowy zwiększyć?

A tak bez żartów olej parafinowy tez jest szkodliwy w czasie oprysku......wystarczy poczytać kartę charakterystyki Catane, Treolu lub Promanal
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:57, 18 sty 2016

Do góry
Mam gorączkę zatem niewiele zrozumiałam z tych wielu stron planowania. Wiem jednak że będzie pieknie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies