Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 18:26, 13 sty 2019

Do góry
Wejdź na swój profil i w podpisie wklej to co ja napisałam, ale musisz zacytować, żeby móc to skopiować. A jak chcesz to zadzwoń do mnie, to powiem jak to zrobić.

Napisałam skopiuj to co poniżej napisałam a nie całość tekstu, Zawitko, no skup się kobieto

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 17:28, 13 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zawitko, zrobiłam podpis do profilu.

Zacytuj ten post i skopiuj to co poniżej napisałam. Będziesz miała oba linki. Tylko pamiętaj, zrób "Cytuj"

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 14:10, 13 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja bym się pisała na 3 nasionka tego pomidora. Odbiorę w piątek, jeśli mogę prosić?

No pewnie, obym tylko nie zapomniała zapiszę sobie.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 14:06, 13 sty 2019

Do góry
Ja bym się pisała na 3 nasionka tego pomidora. Odbiorę w piątek, jeśli mogę prosić?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:49, 13 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Łąką się zachwycam. Nie mogę, goździki brodate, naparstnice, irysy nawet. Jesteś niemożliwa Kobieto, będę się na Twojej łące wzorować.

Danusiu to dla mnie mega wyróżnienie i ogromny komplement
To Ty jesteś naszym wzorem To ja od Ciebie się uczę Ale to fajne, że sie możemy doswiadczeniami wymieniać

Moja łąka to eksperyment do którego babcia mnie niejako zmusiła już w pierwszym roku od jej wysiania( wyplewiła mi wszystkie kwiaty, zostawiła samą koniczynę)I tak zaczęłam od nowa dosiewać dosadzać . Obserwuję dookoła. Do irysów i liliowców w łące popchnęła mnie sąsiadka, która swoje nadmiary wyrzucała na stertę , a potem wywoziła to w sąsiedzki ugór, po dwóch latach nagle w tym ugorze zakwitły rosliny, które wywiozła. To był rozczulajacy obrazek jak te biedy w samym środku chwastowiska, nie posadzone do ziemi tylko tak wywalone jakoś sie zakorzeniły i by przetrwać kwiaty wydały.
Postanowiłam swoje nadmiary, gdy nie ma na nie chętnych wysadzać w łąkę I się udało
Z zielonym nam do twarzy - czyli zaczynamy ogrodową przygodę 10:51, 13 sty 2019

Do góry
Bardzo Wam dziękuję za cenne rady i rozjaśnienie sytuacji

sylwia_slomczewska napisał(a)
A z prawej strony potrzebujesz m szerokiego trawnika?
Szczerze, to nie mam pojęcia ile trawnika potrzebuję. Na kartce te 5m wygląda optymalnie, ale trudno wyobrazić mi to sobie w terenie. Nie chciałabym żeby ten trawnik wyszedł jako długa i wąska kiszka, bo stanowi oś widokową wjazdu na działkę, ale absolutnie nie upieram się przy 5m. Jeśli mówisz że 4m też będą ok, to super

sylwia_slomczewska napisał(a)
(...)zajrzyj do Mojej Bajki, albo do Ogródkowych perypetii ile można zmieścić na małej powierzchni.
Zajrzę koniecznie, dziękuję Tylko u mnie nie chodzi o upchnięcie dużej ilości roślin na małej powierzchni, bo powierzchnia samych rabat to jakieś 650m2(!) Dla mnie to kupa miejsca do obsadzenia. Problemem jest to że nie mam zielonego pojęcia ile miejsca potrzebuje jaka roślina. Nie ogarniam tego zupełnie

Gardenarium napisał(a)
Jako najstarsza gwardia uważam, że ma to sens.
Najwyżej jak mówi Sylwia dodałabym 1 metr i nieco otoczyłabym warzywnik, np.
rabatą z kwiatów do cięcia. Albo niskim żywopłocikiem.

Bardzo się cieszę Lektura Ogrodowiska nieustannie mi uświadamia, jak ogromną wiedzą trzeba dysponować żeby ogród tworzył spójną całość, a nie tylko był zbieraniną roślin w przypadkowych miejscach.

Temat warzywniaka jest do przemyślenia koniecznie. Na razie intensywnie szukam inspiracji, jak go wkomponować w resztę ogrodu. Szalenie podobają mi się warzywniki w formie ozdobnej z rabatami przeplecionym kwiatami, ale nie wiem czy w moim wypadku nie byłoby to porwanie się z motyką na słońce

A w kwestii przedogródka zaraz narysuję mglistą koncepcję, jaka mi chodzi po głowie. Choć przyznaję od razu, że to fragment ogrodu z którym mam największy problem. Żadna wizja tego miejsca nie chce na mnie spłynąć.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:20, 13 sty 2019

Do góry
Zawitko, zrobiłam podpis do profilu.

Zacytuj ten post i skopiuj to co poniżej napisałam. Będziesz miała oba linki. Tylko pamiętaj, zrób "Cytuj" wtedy zobaczysz na podglądzie właściwy tekst linku

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:18, 13 sty 2019

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:14, 13 sty 2019

Do góry
Łąką się zachwycam. Nie mogę, goździki brodate, naparstnice, irysy nawet. Jesteś niemożliwa Kobieto, będę się na Twojej łące wzorować.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:12, 13 sty 2019

Do góry
Dobrze, podzielę się radami fachowców. Akurat to nasi klienci, więc wiedzą co robią i doradzą nam optymalnie do naszej oranżerii.
Pamiętajcie o ogrodach 10:11, 13 sty 2019

Do góry
Mam pytanie odnośnie perłówki orzęsionej. Ostatnio spodobały mi się jej kwiatostany, widziałam zdjęcia. Ciekawa jestem Twojej opinii, jak wygląda przez cały sezon? Zadowolony jesteś czy proponowałbyś jednak, żeby nie sadzić?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:08, 13 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Greg - dziękujemy, piękny wiersz.
Domi, masz rację - energia to właściwe słowo Wykorzystujemy każdy czas, który nam pozwala coś robić, aby było "do przodu"
Kasiu, jak będę wiedziała coś więcej, to powiemy co nam będzie ogrzewać szklarnię. Witek mnie poprawił - to kable grzewcze, nie listwy Ale tak naprawdę to firma specjalistyczna nam dobierze rodzaj ogrzewania. My się nie znamy, co będzie najbardziej ekonomiczne.

To chętnie i ja skorzystam z tej wiedzy
Pamiętajcie o ogrodach 10:00, 13 sty 2019

Do góry
Pięknie stroisz ogród w wiersze. Świadczy to o Twojej wielkiej wrażliwości na piękno przyrody.

Zauważyłam kwitnący miskant Variegatus - to rzadkość. U mnie nie kwitnie.
Pozdrawiam w Nowym Roku.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:56, 13 sty 2019

Do góry
Sylwio, przy taki areale to roboty że ho ho. Zawsze jest coś do zrobienia.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:28, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
.
Wykorzystujemy każdy czas, który nam pozwala coś robić, aby było "do przodu"

Jakbym nas widziała Podobne mamy podejście. Każda wolna chwila w ogrodzie bo zawsze coś się zrobi i będzie gotowe, albo zostanie mniej do zrobienia
Ale to najlepiej wykorzystany czas jak można i człowiek wraca do domu szczęśliwy, naładowany, z nowymi pomysłami, spokojny choć zmęczony
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:09, 12 sty 2019

Do góry
Nie wydaje Ci się. Tak jest
Z zielonym nam do twarzy - czyli zaczynamy ogrodową przygodę 19:31, 12 sty 2019

Do góry
Jako najstarsza gwardia uważam, że ma to sens.
Najwyżej jak mówi Sylwia dodałabym 1 metr i nieco otoczyłabym warzywnik, np.
rabatą z kwiatów do cięcia. Albo niskim żywopłocikiem.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:21, 12 sty 2019

Do góry
Mira, na razie tak przypasowałam, ale pójdzie do ogrodu, będzie pasowała do doniczki malinowej
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:50, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W łazience pasuje do hortensji burgundowej

ale ze mnie gapa - jak mogłam myśleć inaczej - no pewnie, że kaczki trzyma się w łazience zwłaszcza te pasujące do hortensji

widziałam wykopy - nie byłam pewna czy to real bo u mnie sporo śniegu jeszcze
sprzęt wykorzystywany i prace idą do przodu - jak powiadała pewna moja znajoma
jak się robi to się zrobi
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:00, 12 sty 2019

Do góry
Greg - dziękujemy, piękny wiersz.
Domi, masz rację - energia to właściwe słowo Wykorzystujemy każdy czas, który nam pozwala coś robić, aby było "do przodu"
Kasiu, jak będę wiedziała coś więcej, to powiemy co nam będzie ogrzewać szklarnię. Witek mnie poprawił - to kable grzewcze, nie listwy Ale tak naprawdę to firma specjalistyczna nam dobierze rodzaj ogrzewania. My się nie znamy, co będzie najbardziej ekonomiczne.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies