Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród z wilkiem zamkn. 17:34, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obserwuję co zrobiliście ze swoim ogrodem w krótkim czasie...to chylę czoła po prostu. Normalnie torpeda.

Danusiu Madzia to wszystko sama sadzi i przesadza, tylko do płyt i placyku miała pomoc, a tak to Ona idzie jak rakieta. Raz dwa i już
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:13, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wiedz, że do Ciebie codziennie obowiązkowo zaglądam, choć nie zawsze się wpisuję
Bardzo ciekawy wątek i dużo się dzieje, a poza tym tak jak ja, uwielbiasz stroić ogród w ozdoby.

O jak miło
Ja dzisiaj zdjęłam wianki świąteczne bo powiesiłam zeszłoroczne i sporo im w urodzie brakowało. W poniedziałek znowu nagrania( jeśli dojadą choć zapowiedzieli, że w razie czego dojdą)
Dziś pikap Nissan navara pod górę wyjechać nie mógł, a ma napęd na cztery koła.....ślisko

Ja na skróty przez pola teraz idę już sobie ścieżkę wydreptałam

Udało mi sę dzisiaj wreszcie pobielić drzewka owocowe, pogoda była wręcz idealna, zero wiatru temperatura w okolicy zera, bez opadów. Cieszę się, że już zrobione
Ale powiem Ci, że każdy staw i mięsień czuję tak już odwykłam od takiego ruchu przez ostatnie tygodnie. Kondycja słabnie
Trzeba wracać do działania i się rozruszać
Jak pogoda pozwoli zacznę przecinkę drzew owocowych, a potem krzewów w ogrodzie, prawie do wiosny się odrobię
Widziałam, że u Was ciężki sprzęt w użyciu, nie próżnujecieAle się wiosną będzie działo
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:11, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zimowe ogrody

Ogrody milczące jak zimowe rzeki,
Martwe, ciche, białe zimy krajobrazy
W spokoju dni krótkich jak sople zastygłe
Pełne miękkich, lekkich, śnieżnobiałych gładzi

Kołysane wiatrem śnieżną swoją szatę
Kiedy już nadmiarem ciążą białe puchy
Pyłem srebrnobiałym z gałęzi zrzucają
Ogrody zimowe ,zimowe poduchy

autor n/n
Pozdrawiam Danusiu
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 15:54, 12 sty 2019

Do góry
Swego czasu też prowadziłam pomidory na dwa pędy. Tylko pamiętaj, oczywiście mniej sztuk niż normalnie, czyli rzadziej.
Przedziwny Ogród 15:50, 12 sty 2019

Do góry
Agatko ślicznie zasypało Ładnie masz i fajnie że pokazujesz swój ogród u nas

Wróciłam na pierwsze strony i od razu zawołałam Witka, żeby zapamiętał wodospad. Nietypowo zrobiony i bardzo ładny
Ogród z wilkiem zamkn. 15:24, 12 sty 2019

Do góry
Obserwuję co zrobiliście ze swoim ogrodem w krótkim czasie...to chylę czoła po prostu. Normalnie torpeda.
Pszczelarnia 15:20, 12 sty 2019

Do góry
Super kwiaty, teraz takie pojedyncze są bardzo na czasie, w jednej szkółce to tylko takie wybierałam
Ogrodula 15:18, 12 sty 2019

Do góry
Patrzę na te mosiężne narzędziaki -- powiem że mam takie same, ale gdzie one są???
Doskonałe do prac siewczo-pikujących
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:17, 12 sty 2019

Do góry
ogrodula napisał(a)
Ależ u Ciebie się dzieje z przyjemnością oglądam wizytówkę po raz kolejny.Nie szkoda Ci zostawiać mebli na zewnątrz. Ja zawsze zabieram rdzewiaki też.

Te drewniano-metalowe zabrałam do namiotu, część metalowych jest w namiocie, część została. Tekowe, jak rozstawię wreszcie po ogrodzie, to też będą stały. Ale tekowe akurat to normalne, bo im dłużej stoją, tym ładniej są spatynowane.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:15, 12 sty 2019

Do góry
W łazience pasuje do hortensji burgundowej
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:51, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajne serce z podkówek. Kupione czy sami robiliście ten detal ogrodowy? Bardzo pomysłowy.

Danus kupilam na pchlim targu u nas sa bardzo modne takie ozdoby na tyle, ze ciezko gdzies kupic podkowe

moi ogrodowi goscie z ostatnich dni

Motylogród 12:49, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Róże koniecznie, ale to koniecznie. Ja już w 3 szkółkach zamówiłam z 50 odmian, szaleję, ciągle mi mało.

Danusiu, o tym, że będą róże, wiedziałam od początku. Dla mnie to takie must have w ogrodzie. I choć narzekałam na glinę, to w sumie cieszyłam się, bo dla róż to dobrze
Mówisz, że można już zamawiać? Ja na początek nie będę szalała, ale pewnie z roku na rok będzie ich przybywać
Napiszesz mi na priv, jakie szkółki z różami masz sprawdzone?

Wiesz, ja dopiero niedawno odkryłam Twoją Anglię, ale jestem nią zachwycona

Motylogród 12:31, 12 sty 2019

Do góry
Róże koniecznie, ale to koniecznie. Ja już w 3 szkółkach zamówiłam z 50 odmian, szaleję, ciągle mi mało.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:30, 12 sty 2019

Do góry
Wiedz, że do Ciebie codziennie obowiązkowo zaglądam, choć nie zawsze się wpisuję
Bardzo ciekawy wątek i dużo się dzieje, a poza tym tak jak ja, uwielbiasz stroić ogród w ozdoby.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:29, 12 sty 2019

Do góry
Fajne serce z podkówek. Kupione czy sami robiliście ten detal ogrodowy? Bardzo pomysłowy.
Ogród w budowie - nieustającej 12:26, 12 sty 2019

Do góry
O oczarach już właśnie czytałam. U mnie oczar też w uśpieniu, ale dopiero wsadziłam jesienią więc nie mam porównania.

A ja sobie dziś na starociach burgundową kaczuszkę kupiłam, a co. Na poprawę humoru.
Śledzę nieustannie ceglane prace i tak sobie myślę, kogo znajdę do murowania, bo mam 3 tys cegły do wymurowania... hmm.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:20, 12 sty 2019

Do góry
Nieustająco dziękuję Wam za wsparcie

Będą listwy grzewcze - więc myślę że da się bez większych posztów prądu utrzymać na plusie. Będziemy testować zużycie energii.

Najgorzej z fotiniami, mam już takie ładne drzewka a w garażu to takie bladawce się robią, że trzeba potem ścinać. Tak samo kordyliny, niszczą się w zasadzie.

Widok pierzyny śniegowej za oknem - zazdroszczę. Marzyłam o ogrodzie zimowym, teraz mam, tylko to ogrzewanie i marzenie się ziści.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:56, 11 sty 2019

Do góry
Wątek zamykam, dalszy ciąg jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9658-polowa-dzialki-czyli-mam-powoli-dosc-czesc-ii
Zmiany w powiadomieniach 21:53, 11 sty 2019

Do góry
Masz dwa i nie możesz rozdzielić..hmm, czy połączyć? Chcesz mieć dwa czy jeden?
Na razie ten drugi przeniosłam do Naszych ogrodów bo był w sprawach technicznych
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:50, 11 sty 2019

Do góry
Jutro robota w szklarni. Szykowanie pod ogrzewanie podłogowe. Jak dobrze pójdzie, to będę mogła tam rośliny przechowywać te wrażliwe. Co ciekawe - do przedwczoraj - w namiocie foliowym nie zmarzła ziemia. Można było kopać.

Dzisiaj był spory mróz i nie mogłam wejść do namiotu, zablokowało wejście.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies