Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:00, 12 sty 2019

Do góry
Greg - dziękujemy, piękny wiersz.
Domi, masz rację - energia to właściwe słowo Wykorzystujemy każdy czas, który nam pozwala coś robić, aby było "do przodu"
Kasiu, jak będę wiedziała coś więcej, to powiemy co nam będzie ogrzewać szklarnię. Witek mnie poprawił - to kable grzewcze, nie listwy Ale tak naprawdę to firma specjalistyczna nam dobierze rodzaj ogrzewania. My się nie znamy, co będzie najbardziej ekonomiczne.

Ogród z wilkiem zamkn. 17:34, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obserwuję co zrobiliście ze swoim ogrodem w krótkim czasie...to chylę czoła po prostu. Normalnie torpeda.

Danusiu Madzia to wszystko sama sadzi i przesadza, tylko do płyt i placyku miała pomoc, a tak to Ona idzie jak rakieta. Raz dwa i już
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:13, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wiedz, że do Ciebie codziennie obowiązkowo zaglądam, choć nie zawsze się wpisuję
Bardzo ciekawy wątek i dużo się dzieje, a poza tym tak jak ja, uwielbiasz stroić ogród w ozdoby.

O jak miło
Ja dzisiaj zdjęłam wianki świąteczne bo powiesiłam zeszłoroczne i sporo im w urodzie brakowało. W poniedziałek znowu nagrania( jeśli dojadą choć zapowiedzieli, że w razie czego dojdą)
Dziś pikap Nissan navara pod górę wyjechać nie mógł, a ma napęd na cztery koła.....ślisko

Ja na skróty przez pola teraz idę już sobie ścieżkę wydreptałam

Udało mi sę dzisiaj wreszcie pobielić drzewka owocowe, pogoda była wręcz idealna, zero wiatru temperatura w okolicy zera, bez opadów. Cieszę się, że już zrobione
Ale powiem Ci, że każdy staw i mięsień czuję tak już odwykłam od takiego ruchu przez ostatnie tygodnie. Kondycja słabnie
Trzeba wracać do działania i się rozruszać
Jak pogoda pozwoli zacznę przecinkę drzew owocowych, a potem krzewów w ogrodzie, prawie do wiosny się odrobię
Widziałam, że u Was ciężki sprzęt w użyciu, nie próżnujecieAle się wiosną będzie działo
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:11, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zimowe ogrody

Ogrody milczące jak zimowe rzeki,
Martwe, ciche, białe zimy krajobrazy
W spokoju dni krótkich jak sople zastygłe
Pełne miękkich, lekkich, śnieżnobiałych gładzi

Kołysane wiatrem śnieżną swoją szatę
Kiedy już nadmiarem ciążą białe puchy
Pyłem srebrnobiałym z gałęzi zrzucają
Ogrody zimowe ,zimowe poduchy

autor n/n
Pozdrawiam Danusiu
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 15:54, 12 sty 2019

Do góry
Swego czasu też prowadziłam pomidory na dwa pędy. Tylko pamiętaj, oczywiście mniej sztuk niż normalnie, czyli rzadziej.
Przedziwny Ogród 15:50, 12 sty 2019

Do góry
Agatko ślicznie zasypało Ładnie masz i fajnie że pokazujesz swój ogród u nas

Wróciłam na pierwsze strony i od razu zawołałam Witka, żeby zapamiętał wodospad. Nietypowo zrobiony i bardzo ładny
Ogród z wilkiem zamkn. 15:24, 12 sty 2019

Do góry
Obserwuję co zrobiliście ze swoim ogrodem w krótkim czasie...to chylę czoła po prostu. Normalnie torpeda.
Pszczelarnia 15:20, 12 sty 2019

Do góry
Super kwiaty, teraz takie pojedyncze są bardzo na czasie, w jednej szkółce to tylko takie wybierałam
Ogrodula 15:18, 12 sty 2019

Do góry
Patrzę na te mosiężne narzędziaki -- powiem że mam takie same, ale gdzie one są???
Doskonałe do prac siewczo-pikujących
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:17, 12 sty 2019

Do góry
ogrodula napisał(a)
Ależ u Ciebie się dzieje z przyjemnością oglądam wizytówkę po raz kolejny.Nie szkoda Ci zostawiać mebli na zewnątrz. Ja zawsze zabieram rdzewiaki też.

Te drewniano-metalowe zabrałam do namiotu, część metalowych jest w namiocie, część została. Tekowe, jak rozstawię wreszcie po ogrodzie, to też będą stały. Ale tekowe akurat to normalne, bo im dłużej stoją, tym ładniej są spatynowane.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:15, 12 sty 2019

Do góry
W łazience pasuje do hortensji burgundowej
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:51, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajne serce z podkówek. Kupione czy sami robiliście ten detal ogrodowy? Bardzo pomysłowy.

Danus kupilam na pchlim targu u nas sa bardzo modne takie ozdoby na tyle, ze ciezko gdzies kupic podkowe

moi ogrodowi goscie z ostatnich dni

Motylogród 12:49, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Róże koniecznie, ale to koniecznie. Ja już w 3 szkółkach zamówiłam z 50 odmian, szaleję, ciągle mi mało.

Danusiu, o tym, że będą róże, wiedziałam od początku. Dla mnie to takie must have w ogrodzie. I choć narzekałam na glinę, to w sumie cieszyłam się, bo dla róż to dobrze
Mówisz, że można już zamawiać? Ja na początek nie będę szalała, ale pewnie z roku na rok będzie ich przybywać
Napiszesz mi na priv, jakie szkółki z różami masz sprawdzone?

Wiesz, ja dopiero niedawno odkryłam Twoją Anglię, ale jestem nią zachwycona

Motylogród 12:31, 12 sty 2019

Do góry
Róże koniecznie, ale to koniecznie. Ja już w 3 szkółkach zamówiłam z 50 odmian, szaleję, ciągle mi mało.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:30, 12 sty 2019

Do góry
Wiedz, że do Ciebie codziennie obowiązkowo zaglądam, choć nie zawsze się wpisuję
Bardzo ciekawy wątek i dużo się dzieje, a poza tym tak jak ja, uwielbiasz stroić ogród w ozdoby.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:29, 12 sty 2019

Do góry
Fajne serce z podkówek. Kupione czy sami robiliście ten detal ogrodowy? Bardzo pomysłowy.
Ogród w budowie - nieustającej 12:26, 12 sty 2019

Do góry
O oczarach już właśnie czytałam. U mnie oczar też w uśpieniu, ale dopiero wsadziłam jesienią więc nie mam porównania.

A ja sobie dziś na starociach burgundową kaczuszkę kupiłam, a co. Na poprawę humoru.
Śledzę nieustannie ceglane prace i tak sobie myślę, kogo znajdę do murowania, bo mam 3 tys cegły do wymurowania... hmm.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:20, 12 sty 2019

Do góry
Nieustająco dziękuję Wam za wsparcie

Będą listwy grzewcze - więc myślę że da się bez większych posztów prądu utrzymać na plusie. Będziemy testować zużycie energii.

Najgorzej z fotiniami, mam już takie ładne drzewka a w garażu to takie bladawce się robią, że trzeba potem ścinać. Tak samo kordyliny, niszczą się w zasadzie.

Widok pierzyny śniegowej za oknem - zazdroszczę. Marzyłam o ogrodzie zimowym, teraz mam, tylko to ogrzewanie i marzenie się ziści.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:56, 11 sty 2019

Do góry
Wątek zamykam, dalszy ciąg jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9658-polowa-dzialki-czyli-mam-powoli-dosc-czesc-ii
Zmiany w powiadomieniach 21:53, 11 sty 2019

Do góry
Masz dwa i nie możesz rozdzielić..hmm, czy połączyć? Chcesz mieć dwa czy jeden?
Na razie ten drugi przeniosłam do Naszych ogrodów bo był w sprawach technicznych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies