Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Janiny 08:17, 02 lip 2014

Do góry
Pogoda u mnie brzydka , dużo pada i jest zimno . Nawet się porządnie zaziębiłam i musiałam poleżeć w szpitalu . Przy takiej pogodzie kwiaty marnie rosną szczególnie jednoroczne ale za to zielsko rośnie jak szalone .
Teraz zaczynają kwitnąć lilie i liliowce ..

W tym roku parę kolorów mi nie zakwitło ..

liliowiec Stella ,ładnie i długo kwitnie ..

Liliowcom chyba pogoda odpowiada bo maja dużo paków choć krzaczki są nie wielkie .. Czekam teraz na inne kolory liliowców ..
Moja działka. 08:02, 02 lip 2014

Do góry
Piękne lilie , u mnie też kwitną choć w tym roku słabiej bo je wiosenny mrozek przymroził .. Tylko azjatyckie są ładne .. Ja w swoją Anabelkę wkładam palik i podwiązuję bo też zawsze po deszczu leżał kwiaty na ziemi .. ..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:10, 02 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Moje ulubione miejsc o tej porze roku zaczyna nabierać kolorów

No i jeszcze dzisiaj do domu wróciły ze mną takie śliczne osobistości

Ale fajny busz I jak przy tym kolorowo Wiem, że się będę powtarzać, ale Twoje żurawki wyglądają jak z katalogu lub z wystawy ogrodniczej Piękne są, lilie i liliowce też i
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:18, 01 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

takich to jeszcze nie widzialam

Nie? to lilie azjatyckiea tu horti You & Mee
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:14, 01 lip 2014

Do góry
Gocha napisał(a)

Jagoda. Nie wiem czy będą nasiona bo na jednej gałązce nie widzę , żeby się zawiązały ale jeszcze są 2 pędy kwiatostanowe. Te ostróżki są małe krzaki więc nie wiadomo ale będziemy się starać- razem z ostróżką . Pozdrawiam.

Gosiu nic na siłę ,jak będą to fajnie jak nie to tez sie nic nie stanie nie było mnie na forum kilka dni a tu tyle niespodzianek ładne zakupy poczyniłaś klonik widze juz posadzony ,nich zdrowo rośnie piękne róże ,lilie i penstemony pozdrawiam i zbieram sie do spania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:58, 01 lip 2014

Do góry
Robaczek napisał(a)

Graffin jest niemal czarna w pąku, mój M ją uwielbia. Faceci jednak mają sentyment do tych kolorów...

Miałam napisać o ogrodzie Marzeny, ale w tym fragmencie coś jest. Mój mąż róż nie lubi, bo kłują i się go czepiają - tak twierdzi. Ale gdy rok temu zobaczył w Savill Garden kwitnące róże Munstead Wood, powiedział po obmacaniu i obwąchaniu, czyli badaniu organoleptycznym: kup ją koniecznie, bo jest piękna i nawet nie kłuje tak bardzo. Jak wiemy, to bardzo ciemna róża. Kupiłam, co było robić.

A teraz do rzeczy - obejrzałam zdjęcia z Twojego Marzeno ogrodu dopiero dzisiaj i powiem Ci że to jest chyba najbardziej zmieniony ogród na ogrodowisku w ostatnim czasie, dla mnie bardzo in plus, bo jak wiesz, ja szaleję za bylinami i różami. Już rok temu był pełen kolorów, ale teraz rabaty są tak bujne i kolorowe, jak moim zdaniem być powinny. Żółte lilie i różowe jeżówki co prawda nie konweniują, moim zdaniem nie tylko kolorem, ale w ogóle - są z innej bajki. Lilie dość trudno łączyć, podobnie jak liliowce, bo są na tyle okazałe że wystarczą same dla siebie. Gdybyś miała same lilie z jeżówkami, no to byłoby nie ok, ale takie drobniutkie wypaczenie ginie w masie innych pięknych kwiatów. Ja tam podziwiam całokształt.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 01 lip 2014

Do góry
Ostrzegam, przez najbliższy czas będzie u mnie brdzo monotematytcznie albowiem liliowce i lilie poczuły ciepełko

Niewpełni odtwarty Destined to Sea

Canadian Border Patrol... jedne z najgorszych moich lilowców, przez 4 lata nic nie przyrósł

Ogromne cudo, które miało być inną odmianą... kwiat ma praiw 20cm.

Siewka, która mnie niesamowicie zaskoczyła, cudonie delikatnie wybarwiony kwiat... ogromny 20cm jak nic
Moja działka. 22:46, 01 lip 2014

Do góry
Pięknie kwitną Ci lilie . Moje jeszcze w pąkach ale u mnie wszystko najpóźniej.
Hirutkowy raj:)) 22:45, 01 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Krysiu, mam czas więc oglądam u wszystkich co mogę. Te lilie bordowe cudne jak dla mnie, jaką mają wysokość

busz masz nieziemski, ja też rozmnażam tylko to wolno idzie.....widać że masz dobrą ziemię bo trawy olbrzymie, u mnie jakieś lebiody mimo że jesienią zeszłego roku sadzone.

Ula lilie są wysokie juz ok 1,5 ,to są dwulatki i jak zwykle zle posadzone a może one dobrze tylko za nimi róze posadziłam i się dusi ,bedzie przesadzanie Ziemia u mnie gliniasta i ciężka do urobienia no i oczywiście wszedzie był perz a trawnik jeszcze nie zrobiony
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:24, 01 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudowne te lilie wodne Musisz mi dać instrukcje co do uprawy Moje marne jakieś. Buziaczki

Ja się dołączam do prośby ... Też mam zdechlaki

Ładne te nowe aranżacje w donicy tarasowej ,ojj ładne

Buziaki na miły wieczór
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:59, 01 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
lilie to tylko na Mazurach kiedyś mogłam oglądać, a teraz częściej na forum to jest niesamowite jakie masz szczęście w życiu że możesz oglądać je codziennie

i ładna zmiana aranżacji tarasowej

Oglądałam w dzieciństwie na stawach i krakowskim ogrodzie botanicznym, dlatego od razu było kopane oczko wodne pod lilie

Nowa donica tarasowa dzisiejsza
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:57, 01 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudowne te lilie wodne Musisz mi dać instrukcje co do uprawy Moje marne jakieś. Buziaczki

Wszystko ci o nich opowiem jak się w końcu do mnie wybierzecie
Moja działka. 21:05, 01 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Hahaha, jakbym widziała swoją anabelkę. Też się tak pokłada
A te lilie trąbkowe, to lilie królewskie

Tak to krolewskie.Tylko te drugie białe zobacz ,podobne do józefkow,ale środki mają żółte i bardzo pachną
Hirutkowy raj:)) 21:04, 01 lip 2014

Do góry

Krysiu, mam czas więc oglądam u wszystkich co mogę. Te lilie bordowe cudne jak dla mnie, jaką mają wysokość

busz masz nieziemski, ja też rozmnażam tylko to wolno idzie.....widać że masz dobrą ziemię bo trawy olbrzymie, u mnie jakieś lebiody mimo że jesienią zeszłego roku sadzone.
Moja działka. 21:02, 01 lip 2014

Do góry
Hahaha, jakbym widziała swoją anabelkę. Też się tak pokłada
A te lilie trąbkowe, to lilie królewskie
Moja działka. 20:51, 01 lip 2014

Do góry
A u mnie na działce kolorowy misz -masz
Anabelki biedulki połamane po deszczu leżą

Lilie z przodu

I z tyłu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:37, 01 lip 2014

Do góry
lilie to tylko na Mazurach kiedyś mogłam oglądać, a teraz częściej na forum to jest niesamowite jakie masz szczęście w życiu że możesz oglądać je codziennie

i ładna zmiana aranżacji tarasowej
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:33, 01 lip 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:15, 01 lip 2014

Do góry
hanawier napisał(a)
Witam u CiebieTwoje lilie cudo nawet te z bagien biebrzańskich mogą pozazdrościćcałość ślicznazapraszam do mnie na krówki pozdrawiam

Będę zaglądać do Ciebie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:13, 01 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

zaniedbany???? żartownisia z ciebie
ogród piękny i zadbany w każdym zakamarku , lilie cudne pomimo tych nieproszonych gości

Ela czasu mi brakuje na ogród, ajeszcze do tej pory lało, ale zmieniłam aranżację tarasową, bo bratki już padły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies